ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Upper-Keys-Florida-Amerika

Reef & relax

bouwsteen

 • Reisschema:
  Upper Keys
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Snorkeltrip
 • Reissom:
  vanaf € 575,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een Caribisch eilandresort

✓ Snorkeltrip naar het enige levende rif van Amerika
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Upper Keys

Vandaag reis je naar Islamorada of Key Largo, deze eilanden worden ook wel de Upper Keys genoemd. Je verblijft in een Caribische eilandresort, ook wel hideaways genoemd omdat je even weg bent van huis en de dagelijkse beslommeringen. De kamers zijn kleurrijk en er is een zwembad. Het ontbijt is eenvoudig met plastic borden (dus goed vasthouden!), maar smaakte ons prima. De Upper Keys eilanden zijn smal, waardoor je met de accommodatie aan de (enige) hoofdweg zit, maar daar heb je geen last van omdat de kamers aan de zeekant liggen. Schommel in een hangmat met zicht op zee en een ondergaande zon. Om in Caribische sferen te eten op het strand, ga je ’s avonds naar Morada Bay beach café.

Decorative torn edge

Dag 2 – Snorkelen bij het rif

De ochtend ben je vrij om de Keys te verkennen en een strandje op te zoeken. Ook kun je even rondlopen bij Robbie’s Marina. Na een stevige lunch meld je je om 13.30 uur bij de pier, op 5 tot 10 minuten rijden. Met een klein gezelschap ga je aan boord en vaar je naar het rif. Je duikt het water in tussen de vissen en hangt boven het enige levende koraal van Amerika. Snorkels, brillen en flippers zijn inclusief. Ook is er frisdrank en een droge handdoek om na het snorkelen even bij te tanken. Rond 16.30 uur ben je weer terug aan land: tijd om de lege snorkelbuik te vullen. Ga bijvoorbeeld naar restaurant Lorelei, herkenbaar aan de grote zeemeermin die buiten op je staat te wachten.

Decorative torn edge

Dag 3 – Upper Keys, vertrek

Je kunt vandaag nog even in de zon liggen, een duik in het water nemen en uitgebreid lunchen. In de middag rijd je in ongeveer 2 uur naar de luchthaven van Miami of vervolg je je trip door the Sunshine State.

Ben je nog niet in de deze bruisende wereldstad geweest, dan reis je na je verblijf op de Upper Keys door naar Miami. Je kunt natuurlijk ook een extra nacht relaxen op de Upper Keys of doorrijden naar Key West om te Zeilen langs Keys.

Decorative torn edge

Tips voor je Florida Keys vakantie

Robbie’s Marina
Visserhaventje waar je voor $3,- een emmer haring koopt. Vanaf de pier voer je pelicanen en gigantische tarpons, die boven het water uitspringen.

Key stranden
De Keys zijn koraaleilanden met smalle, vaak kunstmatig aangelegde strandjes. Een lange wandeling over een breed zandstrand zit er niet in. Er zijn wel leuke plekken om te zwemmen, snorkelen en neer te ploffen. Naast Bahia Honda (hier vind je echt strand!), is Anne’s beach een aanrader. Een rustige plek met kleine verscholen baaitjes tussen de mangrove. Het strand is koraalachtig met veel steentjes, maar als je het water ingaat is de bodem zacht.

Key kajak
Een leuke manier om wat meer van de kust te zien is met een kajak. Zo peddel je naar onbewoonde Keys. Vraag bij je hotel om leuke kajak spots.

Scuba Diving
Als je wilt gaan duiken tijdens je verblijf op de Upper Keys, dan kunnen we dit van tevoren voor je reserveren. Laat het ons dan even weten, we geven je hier graag meer informatie over.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Reef & relax

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Genieten van Miami in Florida
bouwsteen

Miami vibes

 • Miami
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Key West Florida
bouwsteen

Zeilen langs Key West

 • Key West
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern