Rondreis West Amerika

Individuele rondreizen

Met onze flexibele rondreizen door Zuidwest-Amerika hebben we je werk uit handen genomen en de beste reisroutes alvast voor je uitgestippeld. Je kunt je individuele reis natuurlijk ook zelf samenstellen met onze bouwstenen. Slaapplekken zijn al geregeld: slaap jij in een cabin midden in een nationaal park of in een saloonhotel met zadels aan de muren?

Wil je liever advies op maat dan zelf puzzelen met de bouwstenen en rondreizen? Laat ons dan je wensen en reis-ideeën weten via ons reisvoorstel op maat.

✔ Boek vóór 1 juli 2021 en heb de zekerheid van gratis annuleren of wijzigen tot 14 dagen voor vertrek.
Lees hier meer over onze flexibele voorwaarden.
we helpen je vanuit onze eigen ervaring
Je reist individueel met een huurauto
Je ziet de highlights en natuur
Bijzondere excursies zijn geregeld
Je verblijft in echte Amerikaanse slaapplaatsen
Je reis wordt CO²-gecompenseerd
1
2
3

Helaas, 0 resultaten voor jouw filters.

Tips voor jouw West Amerika rondreis

West Amerika is een groot gebied. Als je met Riksja naar West Amerika reist dan ga je voornamelijk langs de staten Californië, Utah, Nevada en Arizona met af en toe uitstapjes richting de andere staten in West Amerika. Als je hierheen reist landt je meestal bij de luchthavens van San Francisco of Los Angeles, maar afhankelijk van jouw wensen of de rondreis die je kiest kan je ook naar een andere luchthaven vliegen, om zo je rondreis in West Amerika te beginnen. Een directe vlucht duurt ongeveer 10 tot 11 uur. We raden ook zeker aan om een directe vlucht te nemen, aangezien dit een stuk duurzamer is. In West Amerika veel te beleven! Zo kan je de vele nationale parken bezoeken zoals Moab, Yosemite, Zion, Sequoia, Bryce Canyon, Grand Canyon en Antelope Canyon. Naast de nationale parken kan je ook de grote steden ontdekken. Los Angeles, San Francisco en Las Vegas hebben veel te bieden

West Amerika rondreis
West Amerika, Grand Canyon

De canyons van het westen

Grand Canyon

Als je West Amerika hoort dan denk je waarschijnlijk al heel snel aan de Grand Canyon. De Grand Canyon is een van de bekendste plekken in Amerika en mag dan ook zeker niet ontbreken in je West Amerika rondreis. De Grand Canyon is een gigantische kloof en bevindt zich in het noorden van de staat Arizona. Het heeft een breedte van 15 tot wel 29 kilometer en is ongeveer 435 kilometer lang. De Grand Canyon wordt opgedeeld in 2 delen, de North Rim en de South Rim. Beide delen bieden prachtige uitzichten en wandeltochten echter is de South Rim net wat populairder bij toeristen omdat er meer faciliteiten zijn. Als je behoefte hebt aan net wat anders dan een wandeltocht dan raden we je dit aan: een helikoptervlucht over de Grand Canyon!

Bryce Canyon

Bryce Canyon bevindt zich in het zuiden van de staat Utah en kenmerkt zich door de unieke rotsformaties in het nationale park. Deze unieke rotsformaties ontstaan door vriezen en dooien waardoor het kalk- en zandsteen langzaam erodeerd. De vormen die overblijven worden in de Verenigde Staten ook wel Hoodoos genoemd. Je hebt in Bryce Canyon verschillende plekken waar je een prachtig uitzicht hebt op het park zoals Sunrise Point en Sunset Point. Naast de uitzichtpunten zijn er ook vele wandelpaden die je kan volgen om het park nog beter te bekijken zoals bijvoorbeeld het Navajo Trail.

West Amerika, Bryce Canyon
West Amerika, Antelope Canyon

Antelope Canyon

Antelope Canyon is een dunne en vrij kleine kloof die wordt opgedeeld in 2 delen, Lower Antelope Canyon en Upper Antelope Canyon. Ondanks dat het een kleinere kloof is heeft het wel een paar karakteristieke kenmerken die je niet wilt missen in jouw West Amerika reis. Upper Antelope Canyon is zo’n 400 meter lang en 44 meter diep. Doordat het een dunne uitgesleten kloof is kan je zonnestralen door de smalle openingen zien komen. Dit zorgt voor speciale lichteffecten waar je mooie foto’s van kan maken. Lower Antelope Canyon ligt een paar kilometer verder maar is smaller en iets moeilijker om te bereiken.

West Amerika rondreis – de nationale parken

Moab – Arches National Park

Moab is een plaatsje bij Arches national park. Dit park in de west Amerikaanse staat Utah staat bekend om zijn balancerende rotsen en boogformaties. Een paar mooie plekken in dit park waar je goede foto’s kan maken zijn de Courthouse Towers, Windows Section en Balanced Rock. Naast de fotografische plekken kan je ook mooie wandelingen maken, er is niet veel flora maar als je geluk hebt zie je misschien een paar leguanen!

West Amerika, Arches National Park
West Amerika, Sequoia National Park

Sequoia National Park

Sequoia NP is een nationaal park in het zuiden van de Sierra Nevada in Californië. In dit park vindt je Gigantische bomen, zo groot dat je het nauwelijks kan inbeelden. De bomen kunnen groeien tot wel 84 meter hoog! Misschien zelfs nog hoger… Het park dankt ook zijn naam aan deze bomen, de mammoetbomen of sequoia’s. Wat je hier zeker wil zien is de grootste boom, de General Sherman Tree, mis deze niet! In de drukkere gebieden zul je ze waarschijnlijk niet tegenkomen maar er leven in dit mega-bos zwarte beren, lynxen, stinkdieren en vossen. Wellicht kom je ze tegen op een afstandje?

De steden van Californië

Als je naar West Amerika gaat reizen kom je bijna zeker ook in Californië terecht. Californië is een grote staat in het westen van de Verenigde Staten en heeft 2 hele bekende steden namelijk Los Angeles en San Francisco.

Los Angeles

Los Angeles is de grootste stad van Californië en de op een na grootste stad van Amerika. De stad is voornamelijk bekend voor Hollywood. De filmindustrie van het westen. Als je hier bent dan moet je echt de Walk of Fame opzoeken! Dan kan je Aan de kust van Los Angeles vindt je verschillende populaire stranden zoals Santa Monica en Venice beach. Hier kan je genieten van de zon of wandelen over de boulevard. Wil je toch weten hoe het zit met de filmset? Dan kan je ook een bezoek brengen aan Universal Studios in Hollywood.

West Amerika, Los Angeles
West Amerika, San Francisco

San Francisco

San Francisco is wereldberoemd door de Golden Gate Bridge en het gevangeniseiland Alcatraz. Als je de steden van Californië wil ontdekken dan is San Francisco een must voor jouw West Amerika rondreis. Hier kan je op de foto gaan met de imposante, felrode Golden Gate Bridge. Je kan je wanen als crimineel op Alcatraz en de ontsnappingsverhalen horen en je kan verdwalen in het doolhof van weelderige straatjes in Chinatown. Deze stad heeft een mix van culturen en we raden aan om alle keukens uit te proberen!

Bekijk ook onze andere regio's