ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

arches National Parks Adventure

National Parks Adventure

rondreis

 • Reisschema:
  Las Vegas - Grand Canyon South - Monument Valley - Moab - Vernal - Riverton - Cody - Yellowstone - Grand Teton - Salt Lake City - Bryce Canyon - Zion - Las Vegas
 • Reisduur:
  21 dagen / 20 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 3.395,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Fietsen in Zion, paardrijden in Monument Valley, raften in Moab, raften in Grand Teton NP
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 1.000,- per auto
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 800,- p.p.
✔ The Best of The West

✔ Slaap op The Strip en midden in of vlak bij de nationale parken

✔ Slapen in de enige lodge aan de North Rim van de Grand Canyon

✔ Inclusief vier bijzondere excursies
Yellowstone-auto-rondreis-bizon
Decorative torn edge

Dag 1 – Amerika parken-reis – Welcome to Vegas!

Begin je auto-rondreis Amerika in Las Vegas. Je hebt nog niet direct je huurauto nodig, dus deze haal je pas op bij vertrek uit de stad. Met de taxi rijd je in een kwartiertje de bizarre Vegas-wereld in en word je afgezet bij je hotel midden op de Strip!

Alles om je heen knippert, draait en een gigantische neoncowboy verwelkomt je in Vegas. Casino’s nodigen je uit, piramides rijzen naast je. Waar moet je kijken? In wat voor wereld ben je aangekomen? Achtbanen gaan over de kop, dwars door de stad, gondels varen in The Venetian en leeuwen gapen bij de hotelingang.

Decorative torn edge

Dag 2 – Las Vegas, verblijf

Vandaag ben je waarschijnlijk al vroeg wakker en kun je na het ontbijt Vegas gaan verkennen. Ga met Elvis op de foto bij een wedding chapel, vaar romantisch mee met een gondelier onder de Rialtobrug door naar het Palazzo in the Venetian. Ook is dit de beste plek om te gaan outletshoppn tijdens je Yellowstone-reis. Maar Vegas is vooral één groot gokpaleis. In elk hotel rinkelen de muntjes en worden pokerfiches over de tafel geschoven. ’s Avonds komt de stad pas echt tot leven met verlichte fonteinen en uitbundige dinershows.

Decorative torn edge

Dag 3 – Las Vegas – Grand Canyon South Rim

Het is tijd voor je eerste nationale park in West Amerika. Koop hier dan ook je bezoekerspas voor de nationale parken. Parkeer je auto bij de houten cabin op de rand van de canyon en eindelijk ben je er: een bizar gevormd stuk natuur. Eén van de diepste canyons in de wereld.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – Wandelen of rijden in Grand Canyon NP

Wandel een stuk langs de rim of ga een beetje de canyon in klauteren via de Bright Angel Trail. De uitdaging zit vooral op de terugweg: iedere meter omlaag is een zwaardere meter omhoog als je weer terug loopt. Heb je inmiddels al ervaren hoe diep de Grand Canyon is? Met bussen kun je van uitkijkpunt naar uitkijkpunt, de ene nog indrukwekkender dan de andere. Belangrijke tip: het kan erg heet zijn, dus neem altijd genoeg water mee.

 

Decorative torn edge

Dag 5 – Grand Canyon – Bluff (Monument Valley)

Reistijd: circa 6 uur

Met de airco op de koudste stand cruise je naar Monument Valley. Een eindeloos lange weg met een paar bochten dwars door de woestijn. Je laat langzaam de uitlopers van de Grand Canyon achter je op weg naar het land van de Navajo-indianen.

Je overnacht vanavond op ongeveer 45 minuten rijden van Monument Valley in het plaatsje Bluff. Gebouwd tegen de achtergrond van roestkleurige rotsen vonden wij dit knusse dorp een gezellig basis om de omgeving te verkennen. Bluff is een echt western plaatsje, met grote karrenwielen en oude Amerikaanse auto’s voor de deur. Je slaapt in een sfeervolle kamer met houten balken.

Decorative torn edge

Avontuurlijke alternatief: kamperen midden in Monument Valley

Als alternatief bieden wij ook een avontuurlijke optie aan je een nachtje midden in Monument Valley verblijft.  Maak kennis met de Navajo cultuur op een van de mooiste plekken in de natuur. Even offline en verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi. In plaats van een 5-sterren hotel, slaap je een nacht in een tent onder duizenden sterren. Back-to-basic, maar zeker niet afzien. Je wordt begeleid door een lokale Navajo gids. Hij laat je Monument Valley zien en vertelt traditionele verhalen rondom het kampvuur. Bekijk voor meer informatie onze bouwsteen ‘Kampvuurverhalen bij de Navajo‘. Geef het bij ons aan als je interesse hebt in deze optie, dan voegen wij dit avontuur toe aan je reis.

Decorative torn edge

Dag 6 – Monument Valley – Moab

Reistijd: circa 3 uur

Sta vroeg op om naar de ingang van Monument Valley te gaan. Vandaag ga je samen met een Navajo-indiaan te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen. Je hoeft geen ervaring te hebben op een paard, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo-indiaan je van alles over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’.

 

Decorative torn edge

Je stapt ongeveer twee uur over stoffige woestijnpaden. Rond lunchtijd zadel je af. De vallei in met een stoere jeep is een alternatief wanneer je liever niet wilt paardrijden.

Lunch onderweg nog even in Bluff voordat je doorrijdt naar Moab. Arches NP ligt net buiten Moab en als je tijd hebt kun je nog even het park inrijden.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweg in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches.

Decorative torn edge

Dag 7 – Moab, verblijf

Vandaag ga je lekker het water op. Samen met een gids en kleine groep stap je in een raftboot om aan je wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe meepeddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplasht kunt worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

De excursie duurt een halve dag dus heb je ook nog de tijd om Arches NP in te gaan, als je daar gisteren geen tijd voor had.

 

Decorative torn edge

Dag 8 – Moab – Vernal

Reistijd: circa 5 uur

Eerlijk is eerlijk, dit is niet de mooiste route tijdens je Amerika-reis. Om de lange afstand tussen de geisers in het noorden met de woestijn in het zuiden te overbruggen, maak je een tussenstop in de omgeving van Vernal. Hier ligt in the middle of nowhere Dinosaurland. Miljoenen jaren geleden was dit dé thuisplek van de dinosaurus. Nergens anders ter wereld kun je zoveel dinosaurusbotten bij elkaar zien.

Decorative torn edge

Dag 9 – Vernal – Riverton

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag heb je weer een lange reisdag voor de boeg. Maar onderweg kun je gerust een scenic byway nemen en via Flaming Gorge Recreational Area rijden. Ook South Pass City is een bezoekje waard. Dit oude mijnstadje is nu een soort openluchtmuseum. Je eindigt de dag in Riverton midden in het indianenreservaat. Hoewel de indianen met veel armoede en verslavingen kampen, zijn er ook initiatieven om de trots van de Arapahoe- en Shoshone-indianen hoog te houden. Zo vind je onderweg verschillende souvenirwinkels in combinatie met kleine musea. Het nabijgelegen stadje Lander heeft wat leuke restaurants en een brouwerij in de hoofdstraat. Proef vooral het zelfgebrouwen Chili-biertje. Een beetje vreemd, maar wel lekker!

Decorative torn edge

Dag 10 – Riverton – Cody

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag rijd je naar western stadje Cody. Onderweg is het leuk om via Thermopolis te gaan. Hier vind je warmwaterbronnen en zie je voor het eerst tijdens je reis stoom uit de aarde komen. Hier vlakbij ligt het kleine dorpje Kirby waar de Wyoming Whiskey-stokerij zit. Elk uur kun je een tour door de fabriek krijgen en natuurlijk kun je proeven en een zeer origineel souvenir voor thuis meenemen.

Ben je gek op chocolade? Stop dan nog in Meeteetse en breng een bezoek aan de Meeteetse Chocolatiers. Cowboy Tim verkocht ooit truffels om geld in te zamelen om een nieuw rodeozadel te kopen. Inmiddels hoeft hij zijn geld niet meer bij de rodeo te verdienen en steekt hij al zijn tijd in het maken van de lekkerste chocolade.

 

Decorative torn edge

Je slaapt vannacht in Cody. Een leuk western stadje vlak voor Yellowstone National Park.

In de zomermaanden vindt er bijna dagelijks een rodeo plaats. Natuurlijk wat toeristisch maar wel leuk om mee te maken. Verder is de dorpsstraat leuk met western winkels en genoeg keuze qua restaurants.

Ook is hier het, naar ons idee, beste museum van deze regio. Het Buffalo Bill Museum huisvest vijf musea en vooral de tentoonstelling over Buffalo Bill en natural history vonden wij goed in elkaar zitten. Deze geeft je veel informatie over de regio.

Heb je wat langer de tijd voor de reis en wil je even een rustdag voordat je Yellowstone ingaat, dan kunnen we hier een extra nacht voor je inplannen.

Decorative torn edge

Dag 11 en 12 – Yellowstone National Park

Het is tijd voor – waarschijnlijk – een van de hoogtepunten van de reis: Yellowstone National Park. Met spuitende geisers, bubbelende modderpotten, heetwaterbronnen in allerlei kleuren en heel veel wild, is Yellowstone een van de bijzonderste nationale parken van Amerika.

Vanaf Cody rijd je in ongeveer een uur naar de oostingang van het park. Slapen doe je in een basic cabin midden in het park, zodat je al je tijd in het park kunt benutten. De dag na aankomst en de dag van vertrek heb je ook nog ruim de tijd om alles te doen wat je wilt.

Decorative torn edge

De autoroute die door Yellowstone loopt, is als het ware het cijfer acht. Je kunt je bezoek aan dit park dus opsplitsen in een zuidelijk en noordelijk rondje. De belangrijkste hoogtepunten (Mud Vulcano, de Upper- en Lower Falls,  Fountain Paint Pot en Grand Prismatic Spring) liggen rondom het zuidelijke rondje. Wij reden de route tegen de klok in. Zo bewaar je de grootste bron van Amerika, de Grand Prismatic Spring, voor het laatst. Vaak komt hier ’s morgens vroeg nog veel stoom vanaf en wordt het zicht belemmerd.

Rondom het noordelijke rondje bevinden zich minder hoogtepunten, maar hier is de kans wel weer wat groter om beren te spotten. Bizons zie je door het hele park en veroorzaken regelmatig files.

Decorative torn edge

Dag 13 – Yellowstone NP – Grand Teton NP

Je kunt vandaag op je gemak richting Jackson rijden. Pak nog een stukje Yellowstone mee, of doe, als je daarvan al wel genoeg hebt gezien, een eerste indruk op van Grand Teton NP. Teton is net Canada in het klein. Besneeuwde bergtoppen in een decor van naaldbossen en een spiegelglad meer. Je slaapt vannacht in Jackson in een typisch Amerikaans motel met een western tintje.

Decorative torn edge

Dag 14 – Raften in Grand Teton NP

Tijd voor een beetje adrenaline. Je stapt vanmorgen in een grote rubberen boot om drie uur te gaan raften over de slingerende Snake River. Na wat instructies van je gids doe je je zwemvest aan en een helm op. Let’s go! Vlak voor de lunch ben je terug zodat je nog de hele middag Grand Teton National Park in kunt gaan.

Decorative torn edge

Wij kozen ervoor om een picknicklunch mee te nemen naar Grand Teton NP zodat we onze tijd goed konden besteden en met uitzicht op de bergen konden lunchen. Mooi uitzicht heb je bij Snake River Overlook. Je ziet dan waar je vanmorgen hebt geraft en hebt goed uitzicht over de Teton Range. Rondom de Colter Bay Area zijn veel wandelpaden waar je zelf een route kunt samenstellen, omdat veel paden elkaar kruisen.

Decorative torn edge

Dag 15 – Grand Teton NP – Salt Lake City

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag heb je een lange rit voor de boeg. De landschappen beginnen alweer wat meer woestijnachtig te worden en zijn daardoor misschien niet heel inspirerend. Je kunt alvast een kijkje nemen bij het Salt Lake waar de stad zijn naam aan te danken heeft. Je kunt in het meer drijven maar de vele vliegjes en de vreemde geur maken dat niet heel aantrekkelijk. Je slaapt in een comfortabel hotel in het centrum van Salt Lake City. In de stad vind je de grootste mormonentempel ter wereld. Verder is de stad niet heel interessant en heb je het in een paar uur wel gezien.

Decorative torn edge

Dag 16 – Salt Lake City – Bryce Canyon

Reistijd: circa 5 uur

Het is best weer even een rit om in het zuidwesten van Amerika te komen.  Je zou er ook voor kunnen kiezen om vanaf Salt Lake City terug te vliegen. Het nadeel daarvan is dat je vaak hoge one-waykosten voor de huurauto hebt. Daarom kiezen wij ervoor om terug richting Vegas te rijden. En zo heb je ook nog de mogelijkheid om Bryce Canyon en Zion NP mee te pikken: parken die eigenlijk zonde is om over te slaan. Je slaapt bij Bryce in een wat grootschaliger hotel,  maar de perfecte locatie vlakbij het nationale park maakt veel goed.

Decorative torn edge

Dag 17 – Bryce Canyon – Zion

Reistijd: circa 2 uur

Het is maar 2 uur rijden naar Zion vanuit Bryce, dus je hebt nog voldoende tijd voor een wandeling door het park.  Bij de ingang van het park ontvang je een trailkaart van de Canyon. Veel reizigers wandelen de Navajo Trail. Wij vinden het leuker om de Navajo Trail te combineren met de Queens Garden Trail, zo zie je meer van Bryce Canyon en is de afdaling een stuk minder steil.

Je verblijft vanacht in een fijn hotel met zwembad in Springdale, het dorpje direct aan de ingang van het Zion National Park.

Decorative torn edge

Dag 18 – Zion, verblijf

Bij de fietsshop in Springdale haal je een fiets op. Met een kaart van het park op zak zoef je langs de enorme rotsen. Je fiets kun je voorop de gratis shuttlebussen zetten die door Springdale en Zion rijden. Wij lieten ons op het hoogste punt afzetten en hoefden alleen nog maar af te dalen. Wel zo prettig als het heet is. Neem voldoende drinken mee voor onderweg en rust af en toe uit bij een van de picknicktafels. Na een halve dag fietsen (afhankelijk van hoelang je zelf wilt) ben je terug in Springdale. Tijd voor een uitgebreide lunch op een terrasje in de zon of een verfrissende duik in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 19 – Zion naar Las Vegas

Reistijd:  circa 3 uur

Vanaf Springdale heb je nog een laatste dag in de natuur van Amerika. Daarna vertrek je weer voor een paar uur in de auto naar Las Vegas. Neem vandaag vooral de tijd om nog een mooie wandeling te maken of om nog lekker wat uit te rusten van al die indrukken. In Las Vegas kun je je ’s avonds weer vergapen aan de neonlichten en al het entertainment van de stad. De bewoonde wereld zal wel weer even wennen zijn.

Decorative torn edge

Dag 20/21 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Vandaag pak je je koffer weer in want het is tijd om naar huis te vliegen. Je levert je auto in op de luchthaven. Gaat je vlucht laat in de middag, dan heb je nog alle tijd om te shoppen, een koffie te halen bij Starbucks en je laatste dollars uit te geven.

Wil je de reis ergens nog een nacht verlengen, laat het ons dan weten. Wij kunnen je advies geven over waar je dat het beste kan doen om zo een goede balans in de reis te houden.

Decorative torn edge
torn-edge

National Parks Adventure

Onze slaapplekken

background-pattern