ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Kamperen in Monument Valley

Kampvuurverhalen bij de Navajo

bouwsteen

 • Reisschema:
  Monument Valley
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
✓ Wildkamperen midden in Monument Valley

✓ Maak kennis met de Navajo cultuur, taal en tradities

✓ Inclusief diner en ontbijt

✓ Verbinden met elkaar in plaats van met de Wi-Fi

✓ Off-the-beaten-track AmerikaGeen telefoon + geen tv = geen probleem! Kamp jij, net als wij, ook met een lichte smartphone- en Netflixverslaving, dan raden wij je deze bouwsteen aan. Vakantie is hét moment om quality time met elkaar door te brengen. Dus in plaats van ’s avonds naar een schermpje te staren, ga je sterren kijken en samen met een lokale gids bij het kampvuur elkaar verhalen vertellen. Dit avontuur wordt uitgevoerd in klein internationaal groepsverband, met min. 2 en max. 12 personen.
Kamperen bij Navajo
Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Kamperen in Monument Valley

Wanneer je Monument Valley nadert vallen de iconische rode rotsen meteen op. Eind van de middag, wanneer de zon al wat minder hard brandt, ontmoet je bij het Navajo Welcome Center je gids die je tijdens dit avontuur zal begeleiden. Je springt achter in zijn jeep voor een tour door het park. Je bezoekt een aantal iconische plekken die je wellicht herkent uit een van de vele (Western) films die hier zijn opgenomen, maar ook plekken waar je in het park met je eigen auto normaal niet mag komen. Tot slot wordt je naar de bijzondere plek gebracht waar je zult overnachten. Hier zet je zelf je tent op en krijg je je matje en slaapzak uitgedeeld. Tip: neem voor wat extra comfort zelf een kussentje mee.  Je staat echt midden in het park tussen de rode rotsen.

Decorative torn edge

Als diner krijg je traditionele taco’s met steak (of vegetarische optie). Frisdank en water zijn inbegrepen (alcohol is verboden binnen het Navajo reservaat, waar Monument Valley ook deel van uitmaakt). Na het eten is het tijd voor het kampvuur en is het leuke om samen met de gids wat verhalen uit te wisselen. De Navajo hadden geen geschreven geschiedenis, het vertellen van verhalen was de enige manier hoe ze hun cultuur en tradities van generatie op generatie over konden dragen. De Navajo zijn van nature vaak een beetje gesloten, maar als je ze wat vragen stelt over hun cultuur vertellen ze daar graag over. Onze gids Jamie vertelde over de mythische verhalen die achter de rode rotsen schuilen en leerde ons ook een paar woordjes van zijn taal. Nadat we nog even hebben genoten van de adembenemende sterrenhemel duiken we moe maar voldaan onze tent in.

Decorative torn edge

Dag 2 – Terug naar de bewoonde wereld

Vandaag al weer vroeg uit de veren. Het ik nog pik donker op het moment dat we in de jeep stappen en naar het punt toe rijden waar we van een adembenemende zonsopkomst kunnen genieten. De kleur van de lucht en de rotsen verandert met de seconde en we schieten er met onze camera vrolijk op los. Terug bij het kamp wacht er een eenvoudig, maar smakelijk ontbijt. Tot slot breek je het kamp weer op, word je rond 9:00 weer bij de ingang van het park afgezet en neem je afscheid van de gids.

Vanuit Monument Valley rijd je in 2 uur door naar Antelope Canyon, 3 uur door naar de Grand Canyon of Moab National Park en in 4 uur tijd rijd je naar Zion National Park.

 

 

Decorative torn edge

Tip van kampeerfanaat Bas:

‘Tijdens deze excursie ga je echt even back-to-basic, terug naar de basis, met aandacht voor elkaar, de natuur en de lokale Navajo cultuur. De precieze locatie waar je tijdens deze bijzondere excursie in Monument Valley overnacht kan verschillen. Dit is onder andere afhankelijk van het weer op dat moment. Door de grote temperatuurverschillen overdag en ’s nachts ontstaan er in de zomer ook vaak onweersbuien. Nu zit je in je tent aan de voet van de grote rotsformaties wel veilig, maar als je bang bent voor donder en bliksem kan dit best spannend zijn. Heb je weinig ervaring met kamperen en ben je niet zo avontuurlijk ingesteld, dan kun je misschien kiezen voor een verblijf in een hotel i.c.m. een dagtocht door Monument Valley. Stel je je open en flexibel op, dan wordt het een avontuur om nooit te vergeten!’ 

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Kampvuurverhalen bij de Navajo

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

The Hogan
Variant
1

Alternatief verblijf: traditionele hogan

 • Reissom:
  vanaf € {396021},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een hogan incl. diner en ontbijt + wandeling en kampvuurverhalen met Navajo gids

In plaats van in een tent kun je ook een nacht in een hogan verblijven. De hogan is het traditionale onderkomen van de Navajo indianen. Hij is van hout gemaakt en bekleed met klei om het geheel te isoleren. De deur is altijd richting het oosten gericht om in de ochtend de zon en voorspoed te verwelkomen. De inrichting is zeer eenvoudig en een ook hier slaap je in een slaapzak op een matje op de grond en maak je gebruik van het toilet buiten.

Grote voordeel van een hogan is dat er een houtkachel in zit, waarmee je de ruimte dus op kunt warmen. Het verblijf in een hogan is daarom met name in het voor- en najaar aan te raden wanneer het ’s nachts behoorlijk af kan koelen. In de maanden juli en augustus slapen de meeste reizigers vanwege de warmte liever in een tent, of in de open lucht direct onder de sterren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Antelope-Canyon-reizigers
bouwsteen

Antelope Canyon, talloze kleuren rood

 • Page / Antelope Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 225,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Grand Canyon uitzicht
bouwsteen

Miles-down-to-earth Grand Canyon

 • Grand Canyon South Rim
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in Grand Canyon NP
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Bezoek ook Bryce Canyon
bouwsteen

Hoodoos in Bryce Canyon

 • Bryce Canyon
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
raften op de colorado rivier
bouwsteen

Arches National Park, raften op de Coloradorivier

 • Moab - Arches National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 360,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern