ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Sequoia

Van Death Valley naar reuzenbomen in Sequoia

bouwsteen

 • Reisschema:
  Death Valley NP en Sequoia NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 335,- p.p. bij 2 personen
✓ Death Valley is de laagste, heetste en droogste plek in Amerika; van zandduinen tot enorme vlaktes en mysterieuze rotsformaties

✓ Sequoia NP staat bekend om zijn reusachtige sequoia-bomen, waarvan General Sherman de grootste boom ter wereld is

✓ Verblijf in een motel met zwembad midden in Death Valley

✓ Verblijf in een lodge langs de rivier in Three Rivers, Sequoia

✓ Keuzeoptie: overnacht in een budget motel in Sequoia
Sequoia National Park, bomen
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Death Valley National Park

Vandaag laat je de gekte van Las Vegas achter je en zet je in ongeveer 2,5 uur koers naar Death Valley: het warmste en droogste stukje van Amerika. Bezoek het park vandaag, want morgen heb je hier geen tijd voor (je hebt dan een behoorlijk lange reisdag voor de boeg). Wij kozen voor een rit naar Badwater, een bassin dat 85,5 meter onder de zeespiegel ligt. Deze doodstille vlakte is het laagste punt van Amerika en wit van het zout dat zich hier heeft afgezet. Ook hier wordt het héél warm, dus vergeet vooral je flesje water niet… Je kunt ter plekke namelijk niets kopen.

Behalve uit woestijn bestaat Death Valley ook uit rotsformaties, canyons, zandduinen en bergen. Bij Artist Drive kun je met je auto door een smalle slingerende kloof rijden, uitgesleten uit de rotsen. Je ziet hier natuurlijke kleuren als rood, roze, groen en zelfs blauw terug in het rotsmassief, door de mineralen in de aarde.

Decorative torn edge

 

Death Valley vooral in voor- en naseizoen

Vergeet ook Dante’s View niet. Hier heb je een prachtig uitzicht over de zoutvlaktes en bergtoppen. Je kunt erg ver kijken en de kleuren van het zout en de rotsen zorgen voor een bijzonder effect.

Je overnachtingsplek van vanavond ligt middenin Death Valley. Het motel heeft een zwembad waar je even lekker kunt afkoelen, terwijl je uitkijkt over de lege woestijnvlakte waar je je middenin bevindt. In de zomermaanden is het hier bloedheet (temperaturen kunnen oplopen tot 50 graden Celsius!), dus wij raden deze route en bouwsteen vooral aan in het voor- en naseizoen. In de hete zomermaanden regelen we liever een overnachting voor je in Mammoth Lakes; het is dan te warm om in Death Valley te verblijven. Je kunt er ook voor kiezen om vanuit Las Vegas direct door te rijden naar Sequoia National Park; je hebt dan wel een rit van zo’n 6 uur voor de boeg.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Death Valley NP naar Sequoia NP

Van Death Valley rijd je vandaag naar Three Rivers. Dit is een flinke dag rijden, ongeveer 6 uur zonder stops, dus vertrek ’s ochtends vroeg en houd de tijd een beetje in de gaten. Via de highways 190 en 395 verlaat je het desolate landschap van Death Valley. Wij gooiden onze tank pas weer goed vol in Olancha, omdat de benzine in het Death Valley National Park zelf erg duur is.

Volg highway 178 door de bergen en rijdt vervolgens via highway 99 naar Bakersfield. Onderweg passeer je typische plattelandstaferelen, met rode hooischuren en koeien in de wei. Wij kregen hier het echte roadtrip gevoel, weg van de hoofdroute waar andere reizigers rijden. Je slaapt vanavond in een knusse lodge langs de rivier in Three Rivers.

Decorative torn edge

General Sherman Sequoia Tree

De volgende ochtend ga je op zoek naar de beroemde Amerika sequoia bomen, de grootste bomen ter wereld. Let op, want de weg naar het park kronkelt met tientallen haarspeldbochten behoorlijk steil naar boven. Terwijl je stijgt, voel je de temperatuur dalen en zie je dat er meer begroeiing om je heen verschijnt.

In het Giant Forest vind je enorme metersdikke en hoge Amerika sequoia bomen, een machtig gezicht. De General Sherman Tree is het grootst levende organisme ter wereld. De boom heeft aan de grond een diameter van 11 meter en de hoogte is maar liefst 84 meter! Een beetje toeristisch maar een plaatje dat niet mag ontbreken is Tunnel Log: hier kun je met je auto door een omgevallen sequoiaboom rijden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Op naar Yosemite of Las Vegas!

Na een laatste stop verlaat je de volgende ochtend het park weer en rijd je door naar het volgende hoogtepunt van je rondreis: Yosemite national park. Dit is een rit van ongeveer 4 uur, maar houdt er rekening mee dat je met alle leuke stops onderweg langer bezig bent. Wij deden er bijna het dubbele over, omdat je langs de route veel stops kunt maken voor wandelingen en uitkijkpunten. Denk bijvoorbeeld aan het Kings Canyon National Park. Via de plaats Fresno laat je de reuzenbomen achter je en rijd je door naar de grijze bergen en klaterende watervallen van Yosemite National Park.

Hier vervolg je je rondreis met onze bouwsteen Padvinden in de bergvallei. Rijd je de route in omgekeerde volgorde, dan ga je nu verder met de bouwsteen What happens in Vegas… waar je slaapt in een over-de-top themahotel in de beroemde stad Las Vegas.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Van Death Valley naar reuzenbomen in Sequoia

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Bovenstaande bouwsteen inclusief budgetverblijf in Sequoia

 • Reissom:
  vanaf € {32430},- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachten

Liever iets minder besteden aan je verblijf, dan kunnen we in de omgeving  van Sequoia ook een herberg of motel voor je reserveren. Je verblijft nog steeds kleinschalig en in het groen, slaapt in een comfortabel bed en hebt een eigen badkamer, maar je slaapplek is alleen net wat kneuteriger. Zo hangen er gordijnen met bloemenprintjes voor de ramen en vind je er weleens door de zon verschoten schilderijen aan de muur. In Dead Valley verblijf je in bovenstaande motel met zwembad.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Amerika-reis-Yosemite
bouwsteen

Padvinden in Yosemite

 • Yosemite NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen bij verblijf vlakbij de ingang van Yosemite NP
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

What happens in Las Vegas …

 • Las Vegas
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern