Menu background

Naar boven

Californie-rondreis-amerika

Rondreis: California dreamin’

rondreis

 • Reisschema:
  San Francisco – Highway 1 - Santa Barbara –Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon - Las Vegas
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1860,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 1400,- p.p. bij 3 personen
 • bij verblijf op 1 kamer
 • Inclusief:
  Chinatowntour in San Francisco
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 1225,- per auto
 • Categorie A
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf € 900,- p.p.
✔ Californië-rondreis met de Grand Canyon en Las Vegas
✔ De kustroute
✔ Slaap in klassieke stadshotels, kustmotels en midden in de Grand Canyon
✔ Ontdek Chinatown met een local in San Francisco
✔ Rustig reistempo
✔ Het hele jaar door te maken
Auto-rondreis-Amerika
Decorative torn edge

Dag 1 – California, aankomst in San Fransisco

Na een lange vlucht van ongeveer twaalf uur kom je aan op de luchthaven van San Francisco. Ga eerst door de douane en haal daarna je bagage van de band. Houd een taxi aan en de chauffeur brengt je in ongeveer dertig minuten naar je sfeervolle hotel, midden in het centrum. Je huurauto haal je over drie dagen pas op, deze heb je niet nodig in de stad.

Door het multiculturele karakter van de stad eet je in de ene wijk een Franse uiensoep en de volgende dag geniet je van vers gemaakte sushi of een echte Italiaanse pizza. Hangend aan de San Francisco cable car zoef je naar andere wijken, zoals Fisherman’s Wharf aan het water.

Decorative torn edge

Dag 2 – San Francisco, verblijf

Begin de dag goed met een stevig ontbijt, want samen met onze gids ga je het levendige doolhof Chinatown verkennen. Bij de entree hangen lampionnen aan een poort vol Chinese tekens. Erachter slenter je van winkels met gegrilde krekels naar goud versierde wierrooktempels en grote leeuwenkopbeelden die op wacht staan. Ondertussen vertelt onze gids je over de betekenis van het jaar van de koe of aap en proef je onbekende ingrediënten op de markt.

In smalle steegjes krioelen soms honderden mensen met plastic tassen winkel in, winkel uit, op weg naar een heilige pagode of restaurant waar vissen buiten staan uitgestald. Je neemt een kijkje bij een apotheek met kruidenmengsels tegen allerlei ziektes waarna een Chinese waarzegger door middel van een zoet gelukskoekje je de toekomst zal voorspellen.

Decorative torn edge

Dag 3 – San Francisco, verblijf

De volgende dag heb je tijd om de boot naar Alcatraz te nemen, maar dit kun je eventueel ook na de tour door Chinatown doen. Dit gevangenis eiland, op anderhalve kilometer van de stad, staat bekend als de gevangenis waar de zwaarste criminelen naar toe werden gestuurd. Ontsnappen was niet mogelijk vanwege de strenge bewaking en sterke stromingen in het water eromheen. Ook Al Capone heeft hier tijd uitgezeten in een piepkleine cel omdat hij fraude had gepleegd. Het onderhoud van de gevangenis, samen met de salarissen van de bewakers zorgden ervoor dat het een van de duurste gevangenissen werd en daarom is Alcatraz in 1960 gesloten. Wil je een bezoek aan Alcatraz in je Californië-reisplan opnemen, geef dit dan aan bij je aanvraag.

 

Decorative torn edge

Dag 4 – San Francisco – Monterey

Reistijd: circa 2 uur

Vandaag haal je eerst je huurauto op bij het verhuurdepot in het centrum van San Francisco. Het is ongeveer een kwartiertje lopen, dus je bent er zo. Haal hierna je bagage op bij het hotel en ga slingerend over Highway 1 richting Monterey. In de drukke zomermaanden juli en augustus haal je de auto op bij de luchthaven, je betaalt dan namelijk voor het stadskantoor een flinke toeslag.

Op ongeveer twee uur rijden ten zuiden van San Francisco ligt het plaatsje Monterey, vlakbij het pittoreske stadje Carmel by the Sea. Monterey ligt direct aan de kust en zo rijd je vanaf je hotel binnen enkele minuten naar het strand. Net buiten Monterey ligt het schiereiland Punta de Los Lobos (Wolvenpunt), een van de vele Californische natuurreservaten. Wat dit park bijzonder maakt, zijn de kleine baaitjes en wandelroute’s naar mooie uitzichtpunten vanwaar je zeehonden en zeeleeuwen kunt zien.

Decorative torn edge

Dag 5 – California, Monterey – Santa Barbara

Reistijd: circa 4 uur

Langs de Californië kustroute ligt de ‘laidback’ kustplaats Santa Barbara. Door de vele stops die je onderweg kunt maken deden wij er een stuk langer over dan vier uur. De Spaanse invloeden zijn duidelijk zichtbaar, met de vele witte huizen, rode daken, kleine pleintjes en brede straten. Bij aankomst in deze relaxte stad rijd je onder de palmbomen naar je knusse inn, gelegen op loopafstand van de kust. Ontspan lekker aan het zwembad, of loop meteen naar het strand voor een frisse duik.

’s Avonds zoek je een terrasje op aan het gezellige State Street. Hier vind je veel hippe winkels en restaurants waar je meteen in de gemoedelijke ‘Santa Barbara-sfeer’ komt. Zelf hebben wij de heerlijke specialiteit ‘Sweet Chicken Milano’ gegeten bij Italiaans restaurant Palazzio.

Decorative torn edge

Dag 6 – Santa Barbara, verblijf

De volgende ochtend loop je in twee minuten naar het brede zandstrand van Santa Barbara. Het is hier het hele jaar door lekker weer met een gemiddelde temperatuur van 24°C. Aan het einde van State Street ligt de houten pier van Stearns Wharf, een van de oudste havens van de Californië-kust. Op alle stranden van de stad is het heerlijk rustig, maar voor wat activiteit ga je naar West Beach, naast de pier. Santa Barbara City College vonden wij leuk om te bezoeken omdat je vanaf hier een weids uitzicht hebt over de haven en de zee.
Rondrijden door de meest bekende wijk van Santa Barbara, Montecito, is ook een hele belevenis. Hier wonen veel beroemdheden in megagrote villa’s. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek naar het huis van Oprah Winfrey!

Decorative torn edge

Dag 7 – Santa Barbara – Los Angeles

Reistijd: circa 2 uur

Vandaag rijd je verder en na ongeveer twee uur kom je wereldstad Los Angeles binnen. De kliffen langs de kust worden minder en zo kan je de kasten van huizen langs de kust in Malibu goed zien vanaf de highway.

Los Angeles is een drukke stad en daarom verblijf je in een centraal gelegen hotel, zodat je een fijne uitvalsbasis hebt om het brede Baywatchstrand van Santa Monica of de boulevard van Venice Beach te verkennen. De kamers zijn comfortabel en het hotel ligt op ongeveer tien minuten rijden van het strand.

Slaap je toch liever in de bergen van Hollywood, in een glamourhotel met zwembad, laat het ons dan weten. Het is dan ongeveer veertig minuten rijden naar de strandwijken.

Decorative torn edge

Dag 8 – California, Los Angeles – verblijf

Je hebt een volle dag om Los Angeles te verkennen. Breng een bezoek aan de huizen van the rich and famous in Hollywood. Met je auto rijd je door de Hollywoodheuvels, van de ene immense villa met twee zwembaden naar de andere met vijftien kamers en een buitenfitnessstudio.

Natuurlijk mag ook de Walk of Fame niet ontbreken tijdens je Hollywood-trip: sterren schitteren eeuwig op de glimmende boulevard waar acteurs hun handafdruk hebben achtergelaten. Of kijk je ogen uit kijk naar de barbies op rolschaatsen en opgepompte kerels op de boulevard.

Wil je graag een dagje de filmwereld van Universal Studios induiken? Wij kunnen kaartjes voor je regelen en plannen dan een extra overnachting in Los Angeles voor je in.

Decorative torn edge

Dag 9 – Los Angeles – Kingman

Reistijd: circa 5 uur

Vandaag rijd je verder en stap je de volgende scène van je eigen film in. Van hectische glitter and glamour stuif je over stoffige woestijnwegen naar Route 66-stadje Kingman. Maak onderweg een stop in cactusbos Joshua Tree voor een Mexicaans tintje en lunch in een saloon met krakende deuren waar een cowboy zo binnen kan lopen op zijn cowboylaarzen. Hier kregen wij het echte Route 66-gevoel, met antieke Cadillacs langs de weg en verlaten pompstations. Vergeet niet om onderweg een korte pitstop te maken in het plaatsje Hackberry. Hier zit aan de kant van de weg een oud benzinestation, herkenbaar aan een rode Chevrolet Corvette voor de deur. Erg leuk om de toiletten even vanbinnen te bekijken!

Vanavond overnacht je in een typisch Amerikaans motel langs de highway in Kingman. Parkeer je auto voor je kamer en bestel een grote cola met hamburger in een roadside diner. Truckers, cowboys en Harleyrijders drinken hier hun biertje, terwijl het neonbord buiten staat te knipperen.

Decorative torn edge

Dag 10 – Kingman – Grand Canyon

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag begin je vroeg en rij je vanuit het westen naar de zuidkant van Grand Canyon National Park. In de maanden juli en augustus kan het erg druk zijn, de wachtrijen bij de ingang kunnen oplopen tot een half uur. Parkeer daarna je auto voor de lodge en check in bij je houten cabin, op de rand van de canyon.

En dan sta je daar eindelijk, op de rand van dé Grand Canyon. Een bizar gevormd stuk natuur, circa tweemiljard jaar geleden uitgesleten door de denderende Colorado-rivier. De scheur in de aardkorst is op sommige plaatsen bijna 1800 meter diep en het breedste stuk is 29 kilometer breed! En jij staat er dan, op het randje, turend in de diepte en de verte. Ons advies: ga op het randje zitten, laat je benen bungelen en geniet!

Decorative torn edge

Dag 11 – Grand Canyon zuidkant, verblijf

Natuurlijk kun je blijven zitten waar je zit, of een stuk gaan wandelen over de rim. Je kunt kiezen voor de makkelijke route van het ene uitkijkpunt naar het volgende of een stuk naar beneden klauteren, echt de canyon in. Op de makkelijke route loop je over de richel en dit is dan ook een route die veel mensen nemen. Neem je eerst de bus naar Hermits Rest en loop je vanuit hier terug, dan is het vaak rustiger, je loopt dan tegen de stroom mensen in. Het uitzicht is telkens net even anders, en soms kijk je honderden meters de diepte in. Tussen de viewpoints rijden milieuvriendelijke bussen.

 

Decorative torn edge

Dag 12 – Grand Canyon – Las Vegas

In de loop van de ochtend vertrek je weer en heb je nog een dikke vijf uur voor de boeg. Een gedeelte van deze route heb je al gereden, dus is een kleine omweg over de Route 66 zeker een aanrader. Je gaat naar het volgende hoogtepunt tijdens je West-Amerika-vakantie: Las Vegas! Je vertrekt iets later op de dag om zo in het donker aan te komen: Vegas op zijn best!

Onderweg kom je ook langs de beroemde Hooverdam. Met open mond reden wij ‘The Strip’ op, dé hoofdstraat van Vegas. Neoncasino’s nodigen je uit, piramides rijzen naast je. Waar moet je kijken? In wat voor wereld ben je beland? Achtbanen gaan over de kop, dwars door de stad, gondels varen in The Venetian en leeuwen gapen bij de hotelingang … Laat je auto parkeren in de garage van het hotel, en je tas naar je kamer brengen.
Stap de Strip op in het bruisende Vegas!

Decorative torn edge

Dag 13 – Las Vegas, verblijf

Waarschijnlijk ben je pas in de vroege uurtjes naar bed gegaan. Je hoeft vandaag even helemaal niks en kunt rustig uitslapen. Wil je Las Vegas overdag bekijken? Doe dit dan in de ochtend,  wanneer het nog koeler is. Winkelen kan met de aanwezige airco altijd. Vegas is een waar shopwalhalla met veleverdiepingentellende winkelcentra.

’s Avonds slenteren over de Strip zorgt voor vermaak tot diep in de nacht. Vaar romantisch mee met een gondelier onder de Rialtobrug door naar het Palazzo in The Venetian. Loop in een uurtje van Parijs naar New York en zie tientallen fonteinen dansen bij Bellagio. En er is nog zo veel meer. Vegas staat ook bekend om uitbundige dinnershows, concerten van wereldsterren en nachtclubs waar beroemde dj’s hun sets draaien. Wij hebben tijdens ons verblijf een kaartje gekocht voor  ‘Cirque du Soleil’: een show vol spektakel, acrobatiek, prachtige muziek en uitbundige kostuums. Wil je er ook heen? Laat het ons weten, dan regelen wij de kaarten voor je.

Decorative torn edge

Dag 14/15 – Vertrek California, aankomst Amsterdam

Vandaag pak je je koffer weer in want het is tijd om naar huis te vliegen. Gaat je vlucht laat in de middag dan heb je nog alle tijd om te shoppen, een koffie te halen bij Starbucks en je laatste dollars uit te geven.

Wil je langer in Amerika blijven, dan kun je het verblijf aan het strand in Santa Monica of Santa Barbara verlengen.

Op de terugreis kun je ook een tussenstop maken in New York. Vanaf Las Vegas vlieg je niet rechtstreeks naar Amsterdam, dus een goede reden voor een stop in de stad die nooit slaapt: de ‘Big Apple’. Laat het ons weten als je dat graag wilt.

Decorative torn edge
torn-edge

Rondreis: California dreamin’

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

LA Universal, Californië
Variant
1

Universal Studios - Los Angeles

 • Reissom:
  € ,- p.p.
 • Inbegrepen:
  entreeticket Universal Studios

Alles in Hollywood draait om films. Niet zo gek ook met de Universal Studios, gelegen in de ‘achtertuin’ van Hollywood. Honderden films en scènes zijn hier opgenomen en wij vonden het erg leuk om een kijkje te nemen in de wereld van de trucs en stunts. Stap in het treintje en krijg een rondleiding door de studios, je zit zelfs middenin een aantal scenes! Wij vonden de nieuwste 4D ride heel spannend, nog meer dan bij 3D wordt King Kong tot leven gebracht om je redden van een dino. Plan voor het park een extra dag in, zodat je voldoende tijd hebt. Je hebt namelijk een hele dag nodig wil je het park goed gezien hebben. Je rijdt er zelf met je huurauto naartoe.

Decorative torn edge
Los Angeles fietsen, California
la-fietsen-boulevard
Variant
2

Optionele excursie fietshuur Venice Beach

 • Reissom:
  € ,- p.p.
 • Inbegrepen:
  fietshuur Venice Beach 3 uur

De boulevard van Venice Beach is vooral overdag een lust voor het oog. Hier regelen we fietsen voor je. Je fietst over de Californië boulevard zo naar de Santa Monica pier, 500 meter de Grote Oceaan in. Een ontspannen manier om de strandwijken te verkennen. Optioneel kunnen we ook een beachcruiser voor je regelen! Als je dit graag wil laat het onze reisspecialist dan weten.

Decorative torn edge
Grand-canyon-helicoptervlucht
helicopter-grand-canyon
Helikoptervlucht bij de Grand Canyon
Variant
3

Helikoptervlucht Grand Canyon

 • Reissom:
  € 280,- p.p.
 • Inbegrepen:
  helikoptervlucht van 30 minuten boven de Grand Canyon

Dat de Grand Canyon een hele diepe kloof is wordt pas echt duidelijk als je erboven vliegt. Dé manier om de canyon echt goed te zien is volgens ons per stoere helikoptervlucht van circa 20 minuten. Met maximaal 6 personen stap je in de helikopter met grote ramen. Zo kan iedereen alles goed zien. Voordat je opstijgt krijg je de nodige veiligheidsinstructies en zet je de koptelefoon op. Je beseft pas hoe diep de canyon is op het punt dat de grond ‘wegvalt’ onder de helikopter. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. Terwijl dit eigenlijk een wild stromende rivier is… Je vliegt over de rotsen heen en er tussendoor. Het half uur vliegt voorbij…

Decorative torn edge