ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

White Mountains - Amerika

Charmant New England

rondreis

 • Reisschema:
  Freedom Trail in Boston - de kust van Maine - Acadia National Park - White Mountains - Green Mountains - Newport - Relaxen op Cape Cod
 • Reisduur:
  15 dagen / 14 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.875,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Freedom Trail in Boston, oesterexcursie
 • Huurauto:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 750,- per auto
 • Vluchten:
  Optioneel bij te boeken vanaf circa € 700,- p.p.
✔ Loop de Freedom Trail in Boston

✔ Ruige kusten in Acadia National Park

✔ Slapen bij de familie Von Trapp in Vermont

✔ Eet een ijsje bij de Ben & Jerry's-fabriek

✔ Relaxen op de stranden bij Cape Cod
Decorative torn edge

Dag 1 rondreis New England – Internationale vlucht naar Boston

Vandaag start je reis naar de oostkust van Amerika. Bij aankomst op de luchthaven ga je eerst door de douane en haal je vervolgens je bagage van de band. Hierna staat er een transfer je klaar, die je in ongeveer twintig minuten naar je hotel brengt. Je rijdt door het centrum, langs het North End Park en de beroemde plaats waar overdag de Hay Market plaatsvindt.

Nadat je bent ingecheckt in het hotel heb je nog even de tijd voor een korte verkenning van de wijk Beacon Hill. Duik vervolgens vroeg je bed in, zodat je morgen uitgerust aan de reis kunt beginnen. 

Decorative torn edge

Dag 2 – Boston, verblijf

Vandaag word je waarschijnlijk, als gevolg van het tijdsverschil, vroeg wakker. Gelukkig maar, zo heb je meer tijd om Boston te ontdekken, want de stad heeft genoeg te bieden. Na het ontbijt ga je op gemak naar het startpunt van de Freedom Trail-wandeling. De gids lijkt wel uit de achttiende eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je anderhalf uur lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. We waren blij met ons drankje in een van de tavernes waar de wandeling eindigt, om alle verhalen rustig op ons in te laten werken. 

Decorative torn edge

Dag 3 – Boston – Boothbay Harbor

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag haal je je huurauto op in Boston en begint je roadtrip door New England echt. Je eerste stop is de kust van Maine, de meest noordelijke staat van New England. Al gauw rijd je langs de leukste kustplaatjes vol gekleurde huisjes en lobster roll restaurants. Proef er zeker eentje voor de lunch. Wij genoten van deze regionale delicatesse in het leuke plaatsje Kennebunkport onderweg naar het noorden van Maine. Je vindt hier ook leuke winkels en koffietentjes aan een kleine haven, dus zeker een stop waard. In het wat grotere Portland maakten we ook een stop voor een wandeling langs de haven en struinden we een middag door de gezellige winkelstraten. Dit is een echte ‘foodie’ stad, hip en een tikkeltje industrieel door de vele bakstenen gebouwen.

Hierna reis je weer langs de vele vuurtorens en baaitjes vol vissersboten naar het noorden voor je hotelovernachting aan de kust.

Decorative torn edge

Dag 4 –  Boothbay Harbor, verblijf

Er heerst een relaxte, maritieme sfeer hier langs de klassieke New England kust. Wij wandelde langs de haven van deze “Boating capital of New England” en vergaapte ons aan de vele zeiljachten die hier liggen. Kajak aan het einde van de middag door de vele baaitjes en langs vissersdorpjes, of pak de auto voor een roadtrip over de vele (schier)eilandjes. In de kleine vissersdorpjes vind je leuke restaurantjes waar je goed lokaal kunt eten.

Je slaapt hier nog een nacht, voor je je reis vervolgt naar het enige nationale park aan de oostkust.

Decorative torn edge

Dag 5 rondreis New England – Boothbay Harbor – Acadia National Park

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag rijd je verder langs de kust van Maine naar het plaatsje Bar Harbor op Mount Desert Island. Dit is het levendige centrum van Acadia National Park. Het is een toeristisch dorp maar wel gezellig met leuke restaurants. Rijd bij aankomst alvast even langs het visitor center voor een parkkrant en een kaart van het park, zodat je alvast kunt plannen wat je de volgende dag gaat doen.

Je slaapt in een hotel net buiten het centrum van Bar Harbor.

 

 

Decorative torn edge

Dag 6 – Acadia, verblijf

Een dag vol ruige kustlijnen, stranden en spannende hikes. Je kunt deze dag indelen hoe je zelf wilt. Wij reden de weg door het park, deels eenrichtingsverkeer, langs Sand Beach voor een korte stop en de Great Head hike van ruim twee kilometer. Vervolgens reden we door naar Cadillac Mountain waar we picknickten en genoten van het uitzicht over de zee. Houd er in de zomermaanden rekening mee dat het erg druk is met parkeren in het park, je kunt er daarom ook voor kiezen om de parkshuttle te gebruiken die de route ook rijdt en verschillende stops heeft waar je in en uit kunt stappen. Je slaapt nog een nacht in een hotel nabij Bar Harbor.

Decorative torn edge

Dag 7 – Acadia National Park – White Mountains

Reistijd: circa 4 uur

Je verlaat vandaag de kust en rijdt naar het binnenland, naar het plaatsje North Conway in de White Mountains. In dit gebied ligt de hoogste berg van Oost-Amerika, Mount Washington. Het is zo’n vier uur rijden vanaf Acadia. North Conway is een levendige plaats, met een oud station waarvandaan treinen vertrekken voor een rondrit door de prachtige natuur. Er is ook een outlet shopping mall, maar als je het actiever wilt aanpakken kun je hier ook kajaks huren. Je slaapt in een kleinschalige inn aan de rivier, net buiten het dorp.

Decorative torn edge

Dag 8 – White Mountains  – Green Mountains

Reistijd: circa 2 uur

Op naar de groene bergen. Je eerste verblijf in de Green Mountains is in de wintersportplaats Stowe. Hier slaap je een nacht in de Von Trapp Family Lodge, jazeker, van de zingende familie van The Sound Of Music. Dit gebied in Vermont deed ze zo aan Oostenrijk denken dat ze zich hier hebben gevestigd. Het is een typisch Oostenrijks bergresort. Wij namen de gondel naar boven voor een mooi uitzicht over het gebied. Rust aan het einde van de dag lekker uit bij het zwembad en ga ’s avonds de lekkerste schnitzels eten bij de Beerhall, de brouwerij van de lodge.

Decorative torn edge

Dag 9 – Green Mountains

De Green Mountains is een natuurgebied dat zich uitstrekt van het noorden tot het zuiden van de staat Vermont. Je volgt vandaag scenic route 100, een van de mooiste routes door dit gebied. Een leuke stop onderweg is de Ben&Jerry’s-ijsfabriek waar je een rondleiding kunt krijgen. Je kunt dit niet vooraf boeken, maar als je aankomt kun je vaak direct met de volgende groep mee. Toen wij er waren werd de fabriek net schoongemaakt, maar ook dan is de rondleiding de moeite waard. Zeker als je aan het einde een sample krijgt van het ijs dat ze die week gemaakt hebben.

Je vervolgt je weg over route 100 richting het zuiden. Het laatste stuk rijd je dwars door het bos naar de boerderij van Suzy en Todd. Bij aankomst werden we verwelkomd met zelfgebakken scones en installeerden we ons in ons vakantiehuisje. Wat een warm welkom!

Decorative torn edge

Dag 10 – Green Mountains – Newport

Reistijd: circa 5 uur

Je rijdt naar de kust en de mondaine kustplaats Newport in Rhode Island. De haven ligt vol met enorme jachten en deed ons denken aan Monaco. Luxe boetieks en chique restaurants bepalen het straatbeeld, maar ook met een lager budget is het leuk om hier een dagje door te brengen en een beetje van de sfeer te proeven.

Decorative torn edge

Dag 11 – Newport, verblijf

De ruim vijfenhalvekilometerlange cliffwalk loopt langs de rand van het schiereiland waar de stad op ligt. Het pad is afwisselend geasfalteerd en wat meer onverhard. De route loopt langs de kust met uitzicht over de Atlantische Oceaan langs enorme mansions, landhuizen van bijzonder welgestelde families van het begin van de vorige eeuw. Wil je even binnen kijken? Laat het ons weten, dan boeken we hier een wandeling met gids, waarmee je twee van de elf openbaren huizen bezoekt.

Strijk in de middag neer op een heerlijk terras en geniet van de sfeer, het zien en gezien worden.

Decorative torn edge

Dag 12 – Newport – Cape Cod

Reistijd: circa 2 uur

Een korte route vandaag. In zo’n twee uur rijd je van Newport naar Cape Cod waar je je reis afsluit aan het strand. Cape Cod staat bekend om lange zandstranden, hoge duinen en vuurtorens. Omdat het een vrij klein schiereiland is, kun je vanuit Hyannis waar je slaapt prima daguitstapjes maken. Hyannis is de plek waar de Kennedy’s hun zomers doorbrachten. Langs de hoofdstraat is een klein John F. Kennedy Museum dat zeker een bezoekje waard is. De entree is $ 10,00 per persoon.

Decorative torn edge

Dag 13 – Verblijf in Cape Cod

Omdat hier voor de kust altijd veel voedsel te vinden is, kun je in de zomermaanden heel goed walvissen spotten. Vanuit Povincetown en Hyannis varen dagelijks boten uit. Wil je dit toevoegen aan je reis, laat het dan even weten.

Wij gebruikten ons verblijf op Cape Cod om lekker bij te komen van de reis. We kozen een heerlijk strand uit en hebben daar een groot deel van de dag doorgebracht. Neem wel zelf je picknick mee, want strandtenten kennen ze hier niet.

Decorative torn edge

Dag 11/12 rondreis New England – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag van je reis door New England. Haal onderweg naar de luchthaven nog een inmiddels vertrouwde koffie van Starbucks.

Wil je de reis ergens nog een nacht verlengen of extra bouwstenen aan de reis toevoegen, laat het ons dan weten. Wij geven je graag advies over waar je dat het beste kan doen.

Decorative torn edge
torn-edge

Charmant New England

Onze slaapplekken

background-pattern