ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

San Francisco, Golden Gate Bridge

Top 6 bezienswaardigheden in San Francisco

blog

San Francisco is een stad met karakter waar je lang zoet bent met alle bekende plekken en bezienswaardigheden. Denk hierbij aan het beruchte Alcatraz, de knalrode Golden Gate Bridge en het gezellige Fisherman’s Wharf. Deze plekken komen je wellicht al bekend voor, en worden veel gepromoot in de stad. Daarom willen wij de wat minder bekende plekjes met je delen, die minstens evenveel karakter hebben als de typische trekpleisters.
Decorative torn edge

1. Chinatown San Francisco met een local

Bezienswaardigheden San Francisco Chinatown Tour

Vlakbij Union Square ligt Chinatown. Een grote wijk in de stad met een boeiende historie waar je je echt even in Azië waant. Traditionele geneeswijzen, fortune cookies en boeddhistische tempels. Je moet alleen wel even weten waar je het kunt vinden. Tijdens onze bouwsteen in San Francisco maak je kennis met de wijk samen met onze gids die opgroeide in de wijk en alle ins en outs kent. Even een ochtendje Azië tijdens je reis en ’s middags heb je nog alle tijd om de rest van de stad te ontdekken.

2. Sausalito opzoeken met de fiets

bezienswaardigheden San Francisco, Golden Gate Bridge

Wie lekker actief bezig wil zijn in San Francisco haalt een fiets op bij een van de vele fietsverhuurders in de stad. Je gaat op weg naar de Golden Gate Bridge om je een weg door de mist te banen naar de overkant. Hopelijk valt de mist mee zodat je ver over de baai kunt turen, maar wij vinden die mist altijd wel wat mysterieus hebben. Je kunt dan natuurlijk na de brug rechtsomkeert, maar wij raden je aan om het havenplaatsje Sausalito te bezoeken. Na de heuvelige tocht kom je aan in het plaatsje en moet je als eerste je fiets neerzetten op een speciale fietsparkeerplaats. Dit vonden wij een goed initiatief van Sausalito omdat ze hiermee het verkeer op de weg in toom houden. Je wandelt vervolgens langs een heleboel souvenirwinkeltjes en restaurants. Als je geluk hebt is er nog plek op een van de terrasjes aan de waterkant, met uitzicht op de skyline van San Francisco. Vooral met mooi weer is het hier gezellig vol met dagjesmensen. Toen wij dit plaatsje bezochten, zagen we een man bij de kade zitten die bouwwerken maakte van de stenen. Dit bracht ons weer een mooi plaatje op!

Na de hitte van de zon, laat je je haar wapperen in de wind, want je stapt weer op de fiets. Of waai relaxt uit op de ferry, als je dat liever doet. Een tip van ons: neem ’s ochtends je fiets mee op de ferry naar Sausalito en ga ’s middags fietsend over de brug terug. Wij hebben ondervonden dat de ferry in de ochtend veel minder druk is!

3. Stow lake over peddelen

bezienswaardigheden San Francisco

Als je Golden Gate Park bezoekt, moet je zeker even de natuur rondom Stow Lake bekijken. Je komt terecht in een gebied met veel groen en dieren. In het midden van Stow Lake ligt Strawberry Hill, een groot eiland met een sprookjesachtige waterval. Je bereikt het eiland via een Romeinse, stenen brug. Terwijl je de brug over wandelt, zie je misschien wel eenden voorbij snateren. Onderweg naar de waterval tref je een Chinees huisje waarin je kunt picknicken als je dat leuk vindt. Bij de waterval klim je helemaal naar boven als je van uitzichten houdt. Je hebt natuurlijk ook nog de mogelijkheid om een bootje te huren en de omgeving vanaf het water te verkennen.

4. Land’s end

San Francisco bezienswaardigheden, Lands End

Het park Land’s end ligt tussen de Golden Gate Bridge en het Golden Gate park in. Je hebt hier de keuze uit verschillende routes, waarbij de meest gelopen route de Coastal Trail is. Maar via de Land’s End Trail stuit je bij de kust op ‘The Hidden Labyrinth’. In Augustus 2015 is het doolhof vernield, vermoedelijk door vandalen. Gelukkig nam de originele artiest het initiatief om samen met vijftig vrijwilligers het Labyrint te herstellen, en kun je er weer verdwalen. Je baant je weg door het doolhof met de Golden Gate Bridge op de achtergrond. Mocht je een romanticus zijn, kun je Land’s End aan het einde van de dag bezoeken in het gezelschap van de ondergaande zon.

5. Hippiebuurt ‘The Haight’

San Francisco bezienswaardigheden, Haight

De wijk ‘The Haight’ in San Francisco wordt nog steeds gelinkt met de hippies uit de jaren ‘60. Al struinend door de straten kom je om de haverklap felle kleuren tegen in de etalages van kledingwinkels. Je ziet ook veel cafés en tweedehandswinkels. Wie houdt van ’s avonds uitgaan is ook op de goede plek, want deze wijk staat bekend om zijn nachtleven.

6. Midden in de stad San Francisco, maar toch niet

bezienswaardigheden in San Francisco

Ergens in de grote stad verschuilen stukjes natuur zich voor jou om te ontdekken. Met een beetje hulp van ons, vind je ze gemakkelijk tussen de drukke straten in. Op de hoek van Filbert Street en Sansome Street loop je de trappen op richting Telegraph Hill. Wat wij zelf prettig vonden is de bus nemen naar Coit Tower om vervolgens de Filbert steps naar beneden te lopen. Je hebt dan al het uitzicht gezien en kunt rustig je afdaling tussen de (privé)tuinen en leuke huisjes beginnen. Voor degenen die er geen genoeg van krijgen is er de mogelijkheid verder te klimmen naar de top, waar Coit Tower boven de stad uitsteekt.
Welke trappen je eigenlijk wel echt omhoog moet aangaan, zijn de 16th Avenue Tiled Steps, te vinden waar 16th Avenue kruist met Kirkham Street. Terwijl je de treden naar boven klimt volg je het kleurrijke mozaïek. De klim wordt beloond met een vergezicht over het heuvelige San Francisco. Voor de wat minder actieve reizigers is het natuurlijk ook gewoon mooi om de mozaïeken vanaf beneden te bewonderen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern