ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Routes door Zuidwest-Amerika paardrijden

De leukste routes door het zuidwesten van Amerika

blog

Je bent nu vast bezig met het plannen van je rondreis. Je zoekt een rondreis die een combinatie ia van de leukste hoogtepunten van het zuidwesten, veel natuur en misschien sluit je de reis ook graag af aan het strand. Hoe langer je de tijd hebt, hoe beter! In deze blog help ik je met het plannen van je Amerika-reis en geef ik je inzichten in wat ik de beste routes vind.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 14 december
Geschreven door
Lianne Boerma

De ideale mix tussen steden, natuur en relaxen aan het einde

Los Angeles, Kingman, Grand Canyon, Monument Valley, (evt. excursie Antelope Canyon), Zion National Park en Bryce Canyon, Las Vegas, Mammoth Lakes (juli/augustus/september) óf Death Valley en Sequoia National Park, Yosemite, San Francisco, Monterey, Santa Barbara

Leukste reisroutes Zuidwest-Amerika

Dit is een reis van 20 dagen, 3 weken. Deze route bieden we aan als rondreis en heet Roadtrip USA. Zoals de titel al aangeeft heeft deze rondreis een ideale mix tussen steden, natuur en strand. Je begint in Los Angeles. In Los Angeles ben je een ongeveer een volle dag kwijt met de hoogtepunten. Mocht je nog een bezoekje willen brengen aan Universal Studios dan plannen we een extra nachtje voor je in. Je rijdt langs Joshua Tree National Park en over de Route 66 naar de Grand Canyon, dan bezoek je de nationale parken in Utah en Arizona. Je tuurt de diepte in bij de Grand Canyon en gaat paardrijden in Monument Valley. Ik was zelf heel enthousiast over het paardrijden in Monument Valley. Ik reed door het park zonder dat er veel andere mensen om me heen waren. Het gaf me een gevoel van vrijheid in dit enorme gebied! Naast paardrijden ga je ook fietsen door Zion National Park en loop je door de pilarenzee van Bryce Canyon. Na de rode rotsen en canyons reis je verder naar het altijd verlichte Las Vegas. Eigenlijk moet iedereen deze stad minstens een maal hebben gezien. Je vindt hier klein-Venetië, -Rome en -Parijs tezamen in één stad. Alles is over de top en juist dat vond ik voor een keertje fantastisch!

Na Vegas is het de beurt aan de nationale parken in Californië, je overnacht in Death Valley en Sequoia National Park voordat je Yosemite bezoekt tenzij je reist in de zomermaanden of september. In dat geval overnacht je in Mammoth Lakes want dan is de Tioga Pass geopened. De Tioga Pass is een mooie hoge en bekende bergpas in Yosemite die vanwege sneeuwval niet alle maanden geopend is. In Yosemite bezoek je hoge grijze bergen, groene bossen en watervallen. Een heel ander vergezicht dan de rode rotsen en canyons. Na de parken reis je door naar mijn favoriet San Francisco. San Fran heeft een relaxte sfeer en er is veel te zien en te doen. Chinatown, shoppen in Union Square, een bezoek aan Alcatraz en Pier 39 én last but not least de Golden Gate Brug. Als je de tijd hebt, dan raad ik je zeker een extra nachtje aan. Je rijdt over de Highway 1 verder naar het zuiden. Je rijdt langs witte stranden, een ruige zee en hoge kliffen opweg naar wat rust in Santa Barbara. Hier kun je even lekker ontspannen en relaxen aan het einde van je reis. Vanuit Santa Barbara rij je naar de luchthaven in Los Angeles voor je terugvlucht.

Grand Canyon tijdens je leuke reisroute door Zuidwest-Amerika

Een reis langs de hoogtepunten van Zuidwest- Amerika, een combinatie tussen steden en natuur

San Francisco, Yosemite, Mammoth Lakes (juli/augustus/september) óf Sequoia National Park en Death Valley, Las Vegas, Zion National Park en Bryce Canyon, (evt. excursie Antelope Canyon), Monument Valley, Grand Canyon, Kingman, Los Angeles

Monument Valley, Amerika leuke reisroute

Deze reis (zonder excursies) is onze rondreis Hollywood Hamburgers en rockin’ highway. Deze rondreis is 17 dagen, maar 16 dagen is ook mogelijk. San Francisco is een fantastisch beginpunt van de reis! Er hangt een gezellige en relaxte sfeer en er is hier veel te zien en te doen. Door San Francisco aan het begin van je reis te bezoeken heb je hier nog alle energie voor en kun je de reis eindigen met een duik in de zee bij een van de standen in Los Angeles. Dat kan je ook doen bij San Francisco maar door de stroming is de zee hier ijs en ijskoud! Je reist door naar de hoge bergen en groene bossen van Yosemite, hier snuif je de frisse berglucht op. Over de Tioga Pass ga je naar Mammoth Lakes en dan zoek je de hitte op in Death Valley op je route naar Las Vegas. Je vindt hier zoutvlaktes, rotsformaties, verharde zandduinen en bergen. Het heeft een bijzonder landschap maar vooral de temperaturen maken dit een bizarre beleving. Death Valley National Park is de heetste plek op het westelijk halfrond. Temperaturen boven de 40 graden is niet gek in dit nationale park.

Na Las Vegas reis je door de rode rotsen en canyons in Utah en Arizona. Toen ik in de Grand Canyon was was ik echt verbluft. Je kijkt de enorme kloof in en ik genoot van de uitzichten. Wat een bijzondere plek. Ook een bezoek aan Zion en Bryce zijn bijzondere hoogtepunten tijdens een reis door het zuidwesten. Ze liggen relatief dichtbij elkaar maar ze zijn beide erg verschillend. Zo bestaat Zion National Park uit hoge bergen, rode rotsen en stroomt de Virgin River door dit gebied heen. Bryce Canyon is erg leuk om met de auto doorheen te reizen, je hebt er mooie uitzichtpunten en kunt door de pilarenzee heenlopen waar dit park bekend om staat. Je eindigt de reis in de stad van de sterren, Los Angeles! Ik was een dag kwijt met het bezoeken van de Walk-of-Fame, Beverly Hills en je kunt de laatste uren van je reis goed spenderen aan strand van Venice Beach of Santa Monica.

Ben je enthousiast geworden over een van deze reizen, leuk! Dan gaan we graag voor je aan de slag met een reisvoorstel dat past bij jullie data en wensen.

Zuidwest Amerika-rondreis, vallei bij leuke route

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern