ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Onze tips voor Yosemite National Park

Tips Yosemite National Park

blog

Yosemite Nationaal Park is een van de grootste en populairste natuurparken van Amerika en behoort tot een van de highlights van je reis door Zuidwest-Amerika. Op slechts 3.5 uur afstand van San Francisco vind je dit indrukwekkende landschap met hoge bergen, watervallen en uitgestrekte vergezichten op een beboste vallei. Er zijn verschillende manieren om het park te ontdekken. Je kunt er veel wandelingen maken maar als je wat minder tijd hebt kun je er ook met de auto rondrijden en alleen stoppen bij de mooiste uitzichtpunten.
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 12 oktober
Geschreven door
Lianne Boerma

Yosemite Valley

Als je Yosemite Valley ziet, begrijp je wel waarom dit park zo populair is. Deze door een gletsjer gevormde vallei ziet er prachtig uit, met aan de ene kant Half Dome, een 670 meter hoge rots – de steilste in de VS, en aan de andere kant El Capitan, een 900 meter hoog blok graniet. De vallei van Yosemite NP is de plek waar alles tezamen komt. Vanuit de vallei heb je uitzicht op de bekende Yosemitewaterval. In de vallei zijn de restaurantjes, grootste parkeerplekken, het visitors centre, enkele accommodaties en natuurlijk de shuttlebusjes die je van A naar B kunnen brengen.

Yosemite Valley
Mist Trail wandelroute

Mist Trail wandelroute in Yosemite National Park

Yosemite is een groot Nationaal Park en is rijk aan een groot aantal mogelijkheden qua wandelroutes en uitzichtpunten. Je kunt zelf kiezen welke route je als eerste doet maar wij begonnen de dag met de Mist Trail. De Mist Trail is het mooiste van april tot en met juni omdat je bij deze trail langs verschillende watervallen loopt en deze in de lente het meeste volume hebben. De trail biedt mooie uitzichten op de Vernal Fall, de Nevada Fall en op de vallei. De klim naar de laatste waterval, de Nevada Falls is best pittig, maar je wordt aan de top rijkelijk beloond met een prachtig uitzicht op een 180 meter hoge waterval en de vallei van Yosemite National Park. Neem ook je regenkleding mee want je zal nat gespetterd worden. Naar beneden gaat sneller maar reken zeker een volle dag voor deze hike. De route in een loop is ongeveer 11 kilometer en je zal ongeveer 5 tot 7 uur onderweg zijn. Ook is het leuk om de Mist Trail heen te nemen en terug de John Muir zodat je andere uitzichten hebt. De John Muir Trail is een minder steile en gladde route maar het is wel een langer pad.

Glacier Point en de Four Mile Trail in Yosemite National Park

Een hoogtepunt van Yosemite vonden wij toch wel het uitzicht bij Glacier Point. Glacier Point ligt op bijna 1000 meter hoogte en je kijkt aan de top uit op de vallei. Glacier Point is niet het gehele jaar open, vaak vanaf eind mei tot en met oktober maar kijk op de website van de overheid voor de actuele informatie. Vanaf Yosemite Valley is Glacier Point ongeveer een uur rijden, er rijdt geen gratis shuttlebus naar de top. Onderweg heb je al een paar mooie uitzichtpunten maar aan de top is het nog spectaculairder met uitzichten op de vallei en de bekende Bridalveilwaterval. Je kunt ervoor kiezen een stuk van de Four Mile Trail (4.8 Miles, 7.7 km) te wandelen. Deze route loopt niet in een rondje maar is een route van boven naar beneden. We raden je niet aan om de hele route naar beneden te lopen. Dan kom je namelijk weer vlakbij de vallei uit en zou je dezelfde 7.7 kilometer weer naar boven moet lopen voor je auto. Je kunt een dag van tevoren een bus regelen naar de Glacier Point en je auto bij de vallei zetten. De kosten voor deze bus zijn 25 USD per persoon. Wij hebben echter een stukje van de wandeling gedaan en zijn bij Glacier Point begonnen en zijn na een daling van 2 uur weer dezelfde route naar boven gelopen.

Glacier point en Four mile trail
Yosemite Tioga Pass

Tioga Pass

De Tioga Pass is de hoogst gelegen weg in de VS. De Tioga Pass is ongeveer 62 kilometer lang en is niet het gehele jaar geopend vanwege sneeuwval. Je rijdt deze route van of naar Yosemite National Park toe als je een overnachting via ons hebt geregeld in Mammoth Lakes. Meestal is de Tiopas Pass geopend van mid juni tot en met begin november maar dat kan jaarlijks een beetje verschillen. Het hoogste punt van de Tioga Pass is 3031 meter en onderweg word je beloond met heel mooi uitzicht op de grijze bergen, groene bomen en als je geluk hebt een prachtige blauwe lucht. Maak zeker een stop bij de Tenaya Lake en Olmsted Point voor een paar fotomomenten.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern