ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Grand Canyon helikoptervlucht

Helikoptervlucht Grand Canyon: turen over het randje

blog

Als je aan het zuidwesten van Amerika denkt dan komt de Grand Canyon waarschijnlijk gauw in je gedachte op, en terecht! De Grand is een van de bekendste nationale parken van Amerika. Een enorme kloof tot wel 29 kilometer lang en 1600 meter diep. De Colorado rivier verdeelt de Grand Canyon in twee delen, de South Rim en de North Rim. Bij een paar van onze rondreizen kom je langs de Grand Canyon, onder andere bij onze Californië rondreis, onze nationale parken reis en onze USA roadtrip, maar je kan ook de Grand Canyon bekijken met een helikoptevlucht!
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 22 mei
Geschreven door
Lianne Boerma
Uitzicht van de Grand Canyon helikoptervlucht

Grand Canyon Zuid – South Rim

Wow, daar sta je dan eindelijk. Op de rand van de Grand Canyon terwijl je de diepte in tuurt. Wat kan de aarde toch mooi zijn! Dit is de plek waar je over de richel langs steile wanden naar beneden kunt spieken, daar waar de Colorado rivier stroomt. De zuidkant van de Grand Canyon is onder toeristen (zowel Europeanen als Amerikanen) populair vanwege de goede bereikbaarheid en de vele overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Ga je met Riksja Amerika op pad dan overnacht je middenin de Grand Canyon Village. Ook zijn er zijn veel wandelpaden naar de mooiste uitzichtpunten. Je kunt wandelen langs de rim maar je kunt ook een stuk naar beneden lopen, richting de rivier.
Ik kon niet wachten om dit prachtige uitzicht te zien. Op de dag van aankomst pakte ik rond het einde van de middag een (gratis) nationale park shuttle bus om naar Hopi Point af te reizen. Hier zaten we dan, met z’n tweetjes, een zak chips en drankjes erbij met onze voeten bungelend over de rand van de Grand Canyon. Een magisch moment terwijl de zon zich achter de Canyon verschuilde..

Helikoptervlucht Grand Canyon

Dé manier om de Grand Canyon echt goed te zien is met een helikoptervlucht. Je komt er tenslotte (waarschijnlijk) maar één keer. Als je doet, dan doe je het goed. Voor mij was het echt een kippenvelmomentje en hoogtepunt van mijn reis. Met maximaal 6 personen stap je in de helikopter met grote ramen. Zo kan iedereen alles goed zien. Je krijgt een koptelefoon op en de piloot zegt ‘Ready to go?’ Je beseft pas hoe diep de canyon is op het punt dat de grond “wegvalt” onder de helikopter. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. Adembenemend!

Helicoptervlucht over de Grand Canyon tijdens Amerika-rondreis
Grand Canyon North Rim

Grand Canyon Noord – North Rim

De Grand Canyon zonder al die toeristen om je heen vind je aan de noordzijde bij de North Rim. Het verschil met de zuidkant van de Grand Canyon is dat het niet aan de doorgaande highway ligt. Je rijdt er ongeveer 3 uur voor om, over een bochtige weg die je naar de lodge op een ruige klif brengt. Hier rijden geen shuttlebussen, maar zweven vogels rustig in de lucht en vind je meer groen dan aan de overkant.

Trek je veters vast en hike de canyon in, loop langs steile rotsen en over smalle richels. Plof aan het einde van de middag neer in een schommelstoel op het terras, even ontspanning en de uitzichten in je opnemend. Tuur uren over de eindeloze aardkorstscheur tot de zon achter de horizon is. Op frisse avonden knappert het haardvuurtje in het restaurant… Het grootste voordeel van deze locatie: de rust. Er is op de North Rim namelijk maar één hotel, dat wij voor je kunnen boeken.

Kan jij ook niet wachten om Grand Canyon in het echt te bewonderen? Neem gerust een kijkje bij onze bouwstenen en rondreizen. Wij helpen je om die ideale reis samen te stellen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern