ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Miami

De vijf must do’s in Miami

blog

Welcome to Miami! Will Smith zong het al in zijn beroemde lied. Deze zwoele stad heeft sfeervolle terrassen, gezellige salsabarretjes, een Cubaanse sfeer en een levendige strandboulevard. En dat allemaal op loopafstand! Wil je weten wat er allemaal te doen is? We zetten een aantal leuke tips voor je op een rijtje.
Decorative torn edge

Ontdek Miami per speedboot

Speedboat Miami

Hoe ontdek je Miami het beste? Per snelle Miami Vice speedboot natuurlijk! Zet je zonnebril op en houd je goed vast. In volle vaart en met scherpe bochten, stuif je langs de kust. Onderweg zie je de ‘bescheiden stulpjes’ van diverse artiesten. Hoe leuk is het om je reis op deze manier te beginnen?

Swingen in Little Havana

Little Havana

Zin een salsa-avond? Ga dan in de avond naar Little Havana. Deze wijk wordt ook ‘de kleine Cubaanse hoofdstad’ genoemd. Hier wonen veel Cubanen, die na de Revolutie in 1959 hun land zijn ontvlucht. Hier is de exotische sfeer goed voelbaar. De mannen spelen domino in Maximo Gomez park, overal wordt Spaans gesproken en kun je in cafés sigaren kopen. Relax en drink een verfrissende mojito of scoor een Cuban sandwich bij een van de vele sfeervolle restaurants. ¡Delicioso!

Spot de art deco-huizen

Miami Art Deco Historic Distrisct

In de bekendste straat van Miami, Ocean Drive spot je de mooiste art deco-gebouwen. In de Art Deco Historic District vind je honderden hotels, appartementen en andere gebouwen, geschilderd in pasteltinten. Loop hier vooral langs, zodra het donker wordt. De neonverlichte gebouwen hebben een magische uitstraling. De art deco architectuur is een typisch kenmerk van Miami.

Bekijk kunst in Wynwood

Wynwood Miami

Wynwood is een kunstwijk van Miami en staat bekend om de Wynwood Walls. Op deze muren vind je imposante streetart van internationale graffitikunstenaars. Als je hier ronddwaalt, verwonder je je aan de kleurrijke creaties op de verschillende muren. In het weekend vind je in deze buurt rommelmarkten en wordt er vaak creatieve events georganiseerd. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen! Je maakt hier geheid kleurrijke foto’s.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis-amerika-auto-everglades-krokodillen
rondreis

Florida Sun & Fun

 • Miami - Everglades - Gulf Coast strand - Orlando - Fort Lauderdale strand
 • 10 dagen / 9 nachten
 • Vanaf € 875,- p.p.
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
key west beachcruisen
rondreis

Cruisin’ the sunshine state Florida

 • Miami - Key West - Everglades - Gulf Coast - Orlando
 • 12 dagen / 11 nachten
 • Vanaf € 1.195,- p.p.
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
Genieten van Miami in Florida
bouwsteen

Miami vibes

 • Miami
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Key West Florida
bouwsteen

Zeilen langs Key West

 • Key West
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern