ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Amerika, New York Times Square

Onze favoriete fastfood ketens

blog

Enorme reclamezuilen en neonborden van fastfood ketens. Als je op roadtrip in Amerika bent kun je er niet omheen. En het hoort er ook wel een beetje bij. Je zult ongetwijfeld een keer stoppen bij een van deze fastfood ketens. En waarom ook niet, voor ons is het toch wel een beetje een guilty pleasure. McDonalds, KFC, Burger King en Subway ken je vast wel. Maar ken je deze ook? Het zijn een paar van onze favorieten.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 8 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

#1 Wendy’s

De roodharige Wendy lacht je regelmatig toe vanaf de kant van de weg. Ze staat voor Wendy’s old fashioned handburgers en is na Mc Donalds en Burger King de grootste hamburger keten ter wereld. Wendy’s staat bekend om haar vierkante hamburgers en de “frosty”, een soort softijs vermengd met bevroren zetmeel.

Fastfood ketens Amerika - Wendy's

#2 Panera Bread

Vooral in Florida kwamen we deze keten regelmatig tegen. Het is een bakkerij keten met verschillende soorten brood en bagels. Maar ook soepen, salades en zoete lekkernijen. Onze favoriet is een lunch deal waarbij je een combinatie krijgt van een kleine soep, salade en sandwich. Toch het gevoel dat je nog wat gezonds kan eten in Amerika.

Fastfood ketens Amerika - Panera Bread

#3 Chipotle

Mexicaans is bij ons sowieso een favoriet maar waarbij we Taco Bell wel erg Tex Mex vinden is de Chipotle nog net wat authentieker Mexicaans. Ze gebruiken alleen biologisch vlees en ook de overige ingrediënten zijn zo veel mogelijk biologisch. Op het menu staan “slechts” vijf items. Burritos, fajitas, burrito bowls, taco’s en salads. De vulling kies je zelf en zo is er nog volop keuze.

Onderstaande restaurants vallen zeker in het rijtje populaire fastfood ketens maar je wordt hier wel aan tafel bediend. Vaak ben je in een uur weer klaar zodat het restaurant op een avond veel tafels kan vullen en het vriendelijke personeel dus naar huis kan met een goede fooi.

#4 Denny’s

Een hele uitgebreide kaart voor ontbijt, lunch en diner. De meeste Denny’s zijn 24 uur per dag open en alles op de kaart kun je de hele dag bestellen. Perfect dus als je met je jetlag ’s avonds heel veel behoeft hebt aan een uitgebreid ontbijt met eieren, wafels en spek. Maar bestel je hier ’s morgens een hamburger met een milkshake dan kijkt ook niemand raar op.

Hamburgers eten in Amerika

#5 TGI Friday’s

Thank God It’s Friday! Het staat bekend om casual dining waar je voor een redelijke prijs goed kunt eten. Soms moet je in de weekenden wel even wachten op een tafeltje want het is bijzonder populair. Het interieur heeft een een bruine kroeg uitstraling met donker houten tafels en Tiffany lampen en het personeel met rood wit gestreepte overhemden en bretels vol buttons maken een vrolijke indruk. Je eet er prima steaks en hebt een ruime keuze uit bier en cocktails.

Hamburgers Amerika

#6 Olive Garden

Zin in Italiaans tijdens je reis maar niet zo’n zin in een vette Domino’s Pizza dan is dit een prima plek. Amerikanen beschouwen dit al als fine dining en het restaurant is populair bij stelletjes die op date night zijn. Prima pasta’s, kip en vis en natuurlijk een lekker wijntje. Gezond? Nee, niet echt. Want het is vooral veel saus en gefrituurde voorgerechtjes. Maar ach, je bent op vakantie.

#7 The Cheesecake factory

Deze moeten we ook nog even met je delen. Cheesecake wint ook in Nederland langzaam aan populariteit maar is in Amerika al jaren een favoriet. In dit restaurant staan alle standaard gerechten op de kaart maar wij delen hier vaak een hoofdgerecht zodat er nog genoeg ruimte overblijft voor een enorm stuk cheesecake. Wat dacht je van white chocolate caramel macademia nut cheesecake of Snickers bar chunks cheesecake…….
Ook zo’n zin gekregen in een lekkere hamburger of een stuk cheesecake?

Cheesecake Factory

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern