ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Rondreis-Amerika-Grand-Canyon

Reis maken naar Amerika? Dit zijn de verschillen in regio’s!

blog

De Verenigde Staten is zo’n ideale bestemming met voor ieder wat wils. Opzoek naar inspiratie voor een rondreis naar Amerika? We helpen je graag met het kiezen van de juiste regio. Want wat zijn nu precies de verschillen?
Decorative torn edge

Roadtrippen in West-Amerika

Bij velen staat een roadtrip door West-Amerika op de bucketlist. Ontdek wereldsteden Los Angeles, San Francisco en Las Vegas en laat je verrassen door de waanzinnige natuurparken Zion, Grand Canyon en Yosemite. De kustroute tussen Los Angeles en San Francisco is écht een must en ook pretparkliefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze regio.

Reisduur: 10 à 11 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Los Angeles of San Francisco
Budget: vanaf 1775 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 15 dagen

Geniet van zon, zee en pretparken in Florida

Florida wordt niet voor niets de Sunshine State van de Verenigde Staten genoemd. Struin hier de stranden af, geniet van de tropische Florida Keys en spot wildlife in de Everglades. In Orlando kunnen pretparkfanaten hun geluk niet op met parken als Walt Disney World en Universal Studios.

Reisduur: 10 à 13 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Orlando of Miami
Budget: vanaf 855 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 10 dagen

Volg de muziekroute in de Deep South

Gek op muziek? Dan moet je beslist een keer naar de Deep South. De jazz, blues en country is hier geboren en dat merk je aan alles. In New Orleans dans je op de jazz, in Memphis op de blues en in Nashville op country en natuurlijk mag je een bezoekje aan het landgoed Graceland van Elvis Presley niet overslaan. Overigens ligt een van de mooiste natuurparken van Amerika in de Deep South dus ook The Great Smokey Mountains kun je toevoegen aan je reis door de Deep South.

Reisduur: 10 à 12 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Atlanta of Savannah
Budget: vanaf 2175 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 14 dagen

Ga op stedentrip in Noordoost-Amerika

Amerika Vakantie, New York Times Square

Noordoost-Amerika kun je het beste bestempelen als charmant. Ontdek sfeervolle plaatsjes, kleinschalig inns en glooiend landschap, maar het is natuurlijk ook de plek van metropolen als New York en Washington. Reis rond met je eigen huurauto of combineer de steden met de trein. De reis nog charmanter maken? Ga in september en oktober hierheen en geniet van de Indian Summer.

Reisduur: 8 à 9 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: New York, Boston of Washington
Budget: vanaf 2370 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 12 dagen

Weg van de gebaande paden in het onontdekte Noordwest

Het noordwesten van Amerika is nog relatief onontdekt en is ideaal voor natuurliefhebbers. De regio herbergt een van de meest bijzondere nationale parken van de wereld: Yellowstone. De ruige kustlijn tussen Portland en San Francisco is er eentje voor op je roadtripbucketlist.

Reisduur: 10,5 à 11 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Seattle of Salt Lake City
Budget: vanaf 2665 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 16 dagen

Ga eilandhoppen in Hawaii

strand Hawaii - Mahana Beach

Hawaii is typisch zo’n bestemming die bij iedereen op zijn bucketlist staat. Mooie stranden, palmbomen en bloemenkettingen spreken tot de verbeelding. Hawaii is alleen zoveel meer dan dat, ontdek actieve vulkanen, enorme maanlandschappen en regenwouden. Zoveel mogelijk zien? Eilandhoppen is altijd een goed idee!

Reisduur: 17,5 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Honolulu
Budget: vanaf 3295 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 15 dagen

Op ontdekkingstocht door het ruige en ongerepte Alaska

De once in a lifetime-regio van Amerika is toch echt Alaska. Voor het ultieme into the wild gevoel ben je in Alaska op de juiste plek. Je vindt hier ongerepte natuur, spot een enorme hoeveelheid aan wildlife en maak unieke activiteiten. Toerisme zul je er niet veel tegenkomen en dat maakt deze regio juist zo extra bijzonder.

Reisduur: 10 uur vanaf Amsterdam
Vliegen op: Anchorage
Budget: vanaf 2065 euro p.p. excl vlucht
Hoeveel dagen nodig: minstens 13 dagen

Ontvang een gratis dosis inspiratietips over jouw favoriete regio

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs

background-pattern