ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Amerika-rondreis camper of huurauto

Camper of toch met een huurauto?

blog

Een selfdrive door Amerika staat sowieso garant voor veel avontuur. Je hebt alle vrijheid en kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Amerika is een roadtrip land bij uitstek. Als je in Nederland kunt autorijden, dan kan je ook in Amerika de weg op. Een Amerikaan pakt voor alles de auto, omdat afstanden vaak groter zijn dan wij gewend zijn. Hotels, motels, supermarkten en steden zijn ingericht op auto’s. Maar dan komt de vraag: wordt het tijdens je rondreis Amerika een camper of toch een huurauto? We zetten de voor- en nadelen op een rij.
Decorative torn edge

Rondreis Amerika met camper?

Veel reizigers denken bij een Amerika-reis gelijk aan een camper. De ultieme vrijheid. Je hebt je overnachtingsplek al, je camper wordt je eigen ‘huis’ en je kunt overal stoppen. Daarbij kan het ook heel gezellig zijn met z’n tweeën of met het gezin in een camper. Dat is zeker waar en dat is een groot voordeel, alleen een camper kan ook onhandig zijn. Nog even de stad in? Je camper moet ook mee. En in de stad met zo’n groot ding en dan ook nog ergens parkeren is niet altijd even fijn. Slapen op camperplekken in de nationale parken van Amerika is fantastisch, maar wees er wel op tijd bij want het is razend snel volgeboekt. Zo sta je toch nog vaak buiten de parken. Als je vooraf geen plek kunt reserveren, dan geldt vaak het principe ‘first come, first serve’. Je moet dan flink doorrijden om een plek te bemachtigen en echt relaxed is dat niet.

Rondreis Amerika camper

Rondreis Amerika met huurauto?

Met een huurauto heb je net zowel vrijheid en veel makkelijker een parkeerplek bij mooie uitzichtpunten of midden in een stad. Met een auto ben je net wat flexibeler als je nog even naar de stad wilt om een hapje te eten of om een boodschap te doen. ’s Avonds parkeer je de auto gewoon bij de leuke accommodatie die wij van tevoren voor je hebben gereserveerd. Dat scheelt je een hoop zoekwerk en zo slaap je toch vaak midden in de Nationale Parken. Ook hier moet je ruim op tijd mee zijn, ook deze overnachtingsplaatsen zijn snel volgeboekt.

Rondreis Amerika huurauto

Niet onbelangrijk: Kosten?

Eigenlijk kom je ongeveer gelijk uit. Een camper is vaak een stuk duurder in de huur, verbruikt meer benzine en je betaalt voor je overnachtingsplek. Daarnaast huur je ter plaatse wel vaak nog beddengoed, servies, pannen etc. en zijn de verzekeringskosten voor een camper hoog. Hotels zijn natuurlijk wel wat duurder dan een kampeerplaats maar de auto is qua huur, brandstof en verzekering een stuk voordeliger dan een camper. Tel je alles bij elkaar op, dan kom je ongeveer gelijk uit.

Het zijn beide hele andere reizen, het gaat dan ook om een ander soort beleving. Onze collega’s bij Riksja Family Amerika bieden camperreizen aan. Wij doen op dit ogenblik alleen nog reizen met de huurauto. Bekijk al onze Amerika bouwstenen en rondreizen en stel je eigen reis samen.

Huurauto Amerika rondreis

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern