ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Beste reistijd Amerika blog

Beste reistijd Amerika

blog

Je wilt graag naar Amerika maar weet nog niet wanneer je wilt gaan? Goed nieuws, je kunt het hele jaar door naar Amerika reizen. Het land is zo groot dat het altijd wel ergens lekker weer is. Bij het maken van een reisplan houden onze reisspecialisten altijd rekening met je wensen en geven je graag advies over wat je qua weer kunt verwachten. In dit blog delen wij de beste reistijd Amerika per regio.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 2 december
Geschreven door
Lianne Boerma

Het weer in het Zuid Westen

Mei tot en met september vinden wij de beste reisperiode voor het Zuid Westen. Alle Nationale Parken zijn dan open en de temperatuur is goed. Juli en augustus zijn de drukste en ook heetste maanden. Zit je niet aan de zomervakantie vast, kies dan ook voor mei, juni en september/begin oktober. Wil je op onze leukste plekjes, in de Nationale Parken, verblijven boek dan uiterlijk in januari. Vanaf februari kunnen we je zeker nog verder helpen maar zul je af en toe ook buiten de parken slapen.

Yellowstone NP ligt hoger en een stuk noordelijker dan de meeste andere Nationale Parken tijdens je reis. De winters zijn er vaak streng en de toegangswegen zijn pas vanaf half mei allemaal open en sluiten eind oktober alweer.

Wil je in de winter naar het Zuid Westen kies dan voor onze rondreis California dreamin’ waarbij je alleen op plekken komt die goed bereisbaar zijn. In veel Nationale Parken ligt dan sneeuw en op vele wegen zijn sneeuwkettingen vereist. Niet ideaal dus.

Beste reistijd Amerika
Beste reistijd Florida

Amerika beste reistijd – Altijd zon in Florida

Florida heeft niet voor niets de bijnaam “Sunshine State”, maar wat is nou de beste reistijd om naar Florida te reizen? De zon schijnt er bijna het hele jaar en veel Amerikanen reizen zelf in de winter naar Florida om aan de kou in de noordelijke staten te ontsnappen. De prijzen liggen tussen december en april dan ook flink hoger dan in de rest van het jaar. Tussen mei en november zijn de prijzen gunstig en zijn de temperaturen nog prima. Wel moet je rekening houden met af en toe een (flinke) bui maar het heeft doorgaans weinig invloed op je reisprogramma. Tussen juni en november is het officieel orkaan seizoen. Laat het je er niet van weerhouden om in deze periode op reis te gaan. De kans is klein dat er een orkaan komt en gelukkig zijn de inwoners en hotels van Florida uitstekend voorbereid op orkanen. Ook is onze agent in Florida 24 uur per dag beschikbaar in dit soort gevallen. Ze kunnen je reis ter plaatse wat aanpassen om jouw veiligheid te waarborgen.

Beste reistijd Amerika – Goed weer in New York en het Noord Oosten

De stad New York is de ‘city that never sleeps’ en is het hele jaar door bereisbaar. In november en decemer is de stad gehuld in bijzondere kerstsferen maar kan het goed koud zijn. Ook de maanden januari tot en met maart zijn en er kan veel sneeuw vallen. In deze periode combineer je de kou perfect met de zon in Florida. Tussen april en oktober is de stad het beste te bezoeken en is het weer enigszins vergelijkbaar met dat van ons. De wintermaanden zijn wat kouder en de zomermaanden wat warmer. Juli en augustus kunnen heet zijn maar de hotelprijzen zijn wat lager dan in de rest van het jaar. De perfecte tijd om de stad te combineren met het Zuid Westen.

Onze bouwstenen in de overige steden aan de oostkust (Washington, Boston, Philadelphia) en het binnenland zijn het best te bezoeken tussen april en oktober.

Beste reistijd New York

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern