ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Rondreis Deep South

Unieke individuele rondreizen op maat

Memphis-Amerika-reizen
Je ziet de highlights, maar mijdt de massa
Je reist individueel met een huurauto
Bijzondere excursies zijn geregeld

Individuele rondreizen in Deep South

Waarom een rondreis door de Deep South?

De Deep south is dé bakermat van vele muziekstijlen: jazz, soul, blues country en rock ‘n roll. Als muziekliefhebber kom je veel te weten over de oorsprong van deze muzieksoorten. Daarnaast is het een genot voor je oren! In New Orleans spelen de trompettisten elke middag jazzmuziek in Royal Street. In Nashville kun je elke avond onder genot van je drankje optredens bekijken in Broadway. Terwijl je in Memphis het huis van muzieklegende Elvis kunt bekijken. Maar het rauwe zuiden heeft ook een diep slavernijverleden waar je de historie kunt zien op de verschillende katoenplantages. De mysterieuze Great Smokey Mountains mogen niet ontbreken tijdens je rondreis. De blauwe mist, die je hier ziet is werkelijk adembenemend. Eén ding is zeker, tijdens je rondreis door de Deep South verveel je je geen moment.

Amerika-reis, de Smokey Mountains
New Orleans straatmuzikant, Deep-South Amerika

Swingend door New Orleans

Deze stad staat bekent om haar opzwepende jazz, mystieke voodoo, creoolse keuken en de parades tijdens Mardi Grass. Struin door de French Quarter; dit is de oudste en bekendste wijk van New Orleans. Hier loop je langs kleurrijke koloniale herenhuizen. Voor een feestje tot in de vroege uurtjes, ga je naar Bourbon street. Kom je meer voor de jazzmuziek? Dan is The Preservation Hall een aanrader. Het is de oudste danssalon van Amerika. Het is een klein donker zaaltje. Er is geen podium en er zijn geen stoelen. Elke avond zijn er optredens waar je de ‘New Orleans sound’ hoort. Haal van tevoren kaartjes, want het is altijd uitverkocht. We vinden dit één van de tofste activiteiten in New Orleans.

Leer over het slavernijverleden in Natchez

De Deep South staat bekend om plantages. In het stadje Natchez leer je meer over het slavernijverleden op de katoenplantages. De eigenaresse is geschiedenisdocent geweest en weet hier alles over. Zo heeft ze voormalig arbeidershuisjes gerestaureerd, die je kunt bekijken. Tijdens de tour vertelt ze hoe er werd geleefd op de plantage, zowel door de eigenaren als slaven. Verder laat ze je zien hoe katoen werd geplukt en hoe dat vandaag de dag wordt gedaan.

Katoenvelden bij Natchez, rondreis Amerika
Memphis uitgaan reizen Amerika

Let’s rock and roll in Memphis

Memphis mag niet ontbreken tijdens je rondreis door de Deep South. Dit is de stad van Elvis; The King Of Rock ’n Roll. Een bezoekje aan Graceland staat bij iedere muziekliefhebber op de bucketlist. Ook het beroemde Stax Records mag je zeker niet overslaan. Het platenlabel heeft een eigen rauwe soul-sound in vergelijking met de concurrent Motown Records. Verschillende artiesten zoals: Otis Redding, Aretha Franklin, Booker-T&M.G.’s en Isaac Hayes brachten hier hun album uit. Iets verderop is het National Civil Rights Museum. Hier kom je meer te weten over het verleden van de Afro-Amerikanen. Na al deze indrukken is het tijd om wat te eten. Onze tip: Rendezvous. Dit is één van de beste barbecue-zaken van Memphis. Ga voor de overheerlijke spareribs. Voor een afzakertje loop je naar Beale Street, waar je waanzinnige liveoptredens kunt zien van blues-muzikanten.

Cowboyhoed op en boots aan in Nashville

Nashville is dé stad van de country en is de geboorteplaats van de bluegrass. Bezoek het Johnny Cash museum en kom meer te weten over ‘the men in black’. Een plek die je zeker niet mag overslaan, is de Country Hall Of Fame. Het is een eerbetoon aan countrymuziek. Hier kun je portretten, exposities, kostuums en voorwerpen van beroemde countryartiesten bewonderen. Waaronder the golden Cadillac (letterlijk van goud en diamanten) van Elvis uit 1960. Na al deze indrukken is het tijd voor een biertje in de muzikale straat Broadway. De bars zijn volgestampt met jong en oud, die genieten van de live bandjes. Onze favoriete bar is Robert Western World.

Deep South rondreis, Nashville Amerika
Rondreis Deep-South, Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

The Great Smokey Mountains is het meest bezochte Nationale Park van Amerika. Het is leuk om in de middag langs het indianendorpje Oconaluftee te rijden. Hier leer je meer over het leven en de cultuur van de Cherokee indianen. Met een beetje geluk zie je de smoky blue mist, dat door de bomen wordt geproduceerd. Deze blauwachtige mist die over de bergen hangt doet een beetje mysterieus aan.

Bekijk ook onze andere regio's

background-pattern