ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Natchez-Amerika

Katoen en cultuur in Natchez

bouwsteen

 • Reisschema:
  Natchez
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Bezoek werkende katoenplantage met gids
 • Reissom:
  Vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een historische inn

✓ Bezoek aan een katoenplantage met gids

✓ Mississippi rivier
natchez-frogmore-katoen
Decorative torn edge

Dag 1 – Natchez, aankomst

In de middag kom je aan in het stadje Natchez. Het ligt tegen de Mississippi rivier aan en langs het water is er een klein park aangelegd. We raden je aan om bij aankomst naar het bezoekerscentrum te gaan. Hier hebben ze alle actuele informatie over evenementen die plaats vinden, maar ook wordt er een korte film vertoond. Het is dan ook meer een klein museum waar ze je tips kunnen geven over wat er te doen is in de omgeving.

Decorative torn edge

Je slaapt op het terrein van een historische inn net buiten het centrum. Hier heb je echt het gevoel dat je midden in de bossen zit. Het is op een landgoed gebouwd waarbij er een mooie grote tuin is aangelegd met een vijver. Je kan er zelfs vissen en ’s avonds dineren op de patio of binnen in het landhuis. Over het terrein verspreid zijn cottages en hotelkamer aangelegd waar je zult verblijven.

Decorative torn edge

Dag 2 – Natchez

Vandaag is het tijd om een bezoek te brengen waar de Deep South om bekend staat, plantages. Het is ongeveer een half uurtje rijden naar de katoenplantage waar je altijd kunt aansluiten bij de tour. De eigenaresse is een geschiedenis docent geweest en zij heeft zich verdiept in het slavernij verleden van de staat. Zo heeft ze voormalig arbeidershuisjes gerestaureerd die je kunt bekijken. Tijdens de tour verteld ze je hoe er vroeger werd geleefd op de plantage door de eigenaren, maar ook door de slaven. Daarnaast laat ze je zien hoe het katoen geplukt werd en hoe ze dat tegenwoordig doen. Na afloop krijg je een route beschrijving mee zodat je ook langs de machines en het terrein kunt rijden die ze nu gebruiken om katoen te verbouwen.

Decorative torn edge

’s Middags heb je nog tijd om naar Longwood Homes te gaan. Dit is een achthoekig antebellum huis waar je een rondleiding kan krijgen door het huis. Alleen de begane grond is af, de overige verdiepingen zijn nooit afgemaakt omdat de Amerikaanse burgeroorlog was uitgebroken. Zo ligt het gereedschap er nog net zo bij als toen het in aanbouw was. Let wel op want in de schemer en ’s avonds kan je zo maar als een echte ‘Southerner’ overstekend wild raken.

Decorative torn edge

Dag 3 – Natchez, vertrek

Na een lekker ontbijt is het tijd om deze rustige plek weer achter je te laten. Als je vandaag doorreist naar New Orleans kan je op de weg daar naar toe een stop maken om een plantagehuis te bezoeken. Een andere leuk stop voor onderweg is het Jean Lafitte National Park waar je met een airboat tour alligators kunt spotten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Katoen en cultuur in Natchez

Deze bouwsteen is goed te combineren met

memphis-elvis-standbeeld
bouwsteen

Let’s Rock’n Roll in Memphis

 • Memphis
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
New Orleans
bouwsteen

Jazz bij New Orleans

 • New Orleans
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 298,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern