Menu background

Naar boven

New Orleans-Amerika

Jazz bij New Orleans

bouwsteen

 • Reisschema:
  New Orleans
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Geen
 • Reissom:
  Vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een boutique hotel in the French Quarter
✓ New Orleans
new-orleans-petra
Decorative torn edge

Dag 1 – New Orleans, aankomst

In de middag kom je aan in New Orleans. Parkeren in de French Quarter is duur en eigenlijk wil je ook niet door de smalle straten rijden. Wij parkeerde onze auto in een parkeergarage aan de rand van het centrum. Zo kan je lopend naar je hotel. Je slaapt in de historische wijk French Quarter in een boutique hotel zodat je lopend de stad kan verkennen.

’s Avonds zijn de straten in the French quarter verlicht en komt de muziek van Bourbon Street je tegemoet. Hier worden de feestjes op straat gevierd en wil je meer naar muziek luisteren? Loop dan verder naar Frenchmen street.

Decorative torn edge

Dag 2 – New Orleans

Vandaag hebben jullie een vrije dag en in New Orleans is er genoeg te doen. Je kan een lekker ontbijt halen en door de straten wandelen van the French Quarter. Elke straat heeft een eigen thema dat past bij de naam van de straat en daar hebben de winkels zich op aangepast. Je kan er ook voor kiezen om een stads tour te doen om meer te leren over de stad, de zuidelijke gebruiken en voodoo. Marie Laveau is de voodoo queen van New Orleans. Men geloofde dat zij in twee plaatsen tegelijk kon zijn. In werkelijkheid leek haar dochter zoveel op haar dat de inwoners het verschil niet zagen.

 

Decorative torn edge

Voor een lekkere snack kan je langs Cafe Du Monde gaan. Hier verkopen ze de beignets waar New Orleans bekend om staat. Neem het mee en geniet er van in het parkje dat er tegenover ligt. Ook in de omgeving van New Orleans is er genoeg te doen. Je kan naar het Jean Lafitte National Park en met een airboattour door de Bayou of plantagehuizen bezoeken die in de omgeving liggen.

Decorative torn edge

Dag 3 – New Orleans, vertrek

Het is tijd om de laatste souvenirs te shoppen voordat jullie weer op weg gaan. New Orleans is een fijn eindpunt van de reis en vanaf hier zul je weer terug naar huis vliegen. Het is dan ook tijd om de huurauto weer in te leveren op de luchthaven om je vlucht te halen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

natchez-frogmore-katoen
bouwsteen

Katoen en cultuur in Natchez

 • Natchez
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
memphis-elvis-standbeeld
bouwsteen

Let’s Rock’n Roll in Memphis

 • Memphis
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 290,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge