ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New Orleans-Amerika

Jazz bij New Orleans

bouwsteen

 • Reisschema:
  New Orleans
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Foodtour in de French Quarter
 • Reissom:
  Vanaf € 298,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een boutique hotel in the French Quarter

✓ New Orleans

✓ Foodtour in de French Quarter

New Orleans
Decorative torn edge

Dag 1 – New Orleans, aankomst

In de middag kom je aan in New Orleans. Parkeren in de French Quarter is duur en eigenlijk wil je ook niet door de smalle straten rijden. Wij parkeerde onze auto in een parkeergarage aan de rand van het centrum. Zo kan je lopend naar je hotel. Je slaapt in de historische wijk French Quarter in een boutique hotel zodat je lopend de stad kan verkennen.

’s Avonds zijn de straten in the French quarter verlicht en komt de muziek van Bourbon Street je tegemoet. Hier worden de feestjes op straat gevierd en wil je meer naar muziek luisteren? Loop dan verder naar Frenchmen street.

Decorative torn edge

Dag 2 – New Orleans

Om 11.30 ontmoet je de gids in een klein winkeltje op een hoek midden in de French Quarter. Onze gids Laurent nam ons mee door de straatjes van deze wijk in het centrum van de stad. Elke straat heeft een eigen thema dat past bij de naam van de straat en daar hebben de winkels zich op aangepast. We stoppen op verschillende plekken om te proeven van de creoolse en cajun keuken, we proeven van de Po’ Boy, Jambalaya en Gumbo. Ondertussen genieten we van de verhalen over de keuken, geschiedenis en ook voodoo cultuur waar je in New Orleans niet omheen kan. We sluiten we af met een Praline, een koekje met pinda’s en suiker waar ze in New Orleans bekend om staan.

 

Decorative torn edge

De rest van de middag ben je vrij om NOLA, zoals New Orleans Louisiana door de locals wordt genoemd, zelf te ontdekken. Ook in de omgeving van New Orleans is er genoeg te doen. Je kan naar het Jean Lafitte National Park en met een airboattour door de Bayou of plantagehuizen bezoeken die in de omgeving liggen. Je kan er ook voor kiezen om een tour te doen en te leren over de zuidelijke gebruiken en voodoo. Marie Laveau is de voodoo queen van New Orleans. Men geloofde dat zij in twee plaatsen tegelijk kon zijn. In werkelijkheid leek haar dochter zoveel op haar dat de inwoners het verschil niet zagen. Als je een van deze activiteiten wilt toevoegen raden we een extra nacht aan.

Decorative torn edge

Dag 3 – New Orleans, vertrek

Het is tijd om de laatste souvenirs te shoppen voordat jullie weer op weg gaan. New Orleans is een fijn eindpunt van de reis en vanaf hier zul je weer terug naar huis vliegen. Het is dan ook tijd om de huurauto weer in te leveren op de luchthaven om je vlucht te halen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Jazz bij New Orleans

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: Kajakken door het moeras met een gids.

 • Reissom:
  Vanaf € 79,00 per persoon
 • Inbegrepen:
  Kajak excursie door de moerassen rondom New Orleans

Wanneer je denkt aan Louisiana, denk je aan moerassen, en als je aan moerassen denkt, denk je aan alligators. Tijdens deze avontuurlijke excursie verken je de “swamps” rondom New Orleans per kajak, op zoek naar wilde dieren. Bij aankomst worden de kajaks uitgeladen en ontvang je een peddel en zwemvest. Na een snelle briefing stap je in de kajak. Het water is kalm, dus zelfs als je nog nooit eerder hebt gekajakt, is deze trip perfect voor jou. Je glijdt rustig over de rivier, dieper de moerassen in. De bomen zijn bedekt met mos, wat een mysterieuze sfeer creëert. Onderweg speur je naar wilde dieren, zoals krokodillen, slangen, schildpadden, reigers, adelaars en uilen. Houd je ogen open, want je weet nooit wat je zult tegenkomen!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

natchez-frogmore-katoen
bouwsteen

Katoen en cultuur in Natchez

 • Natchez
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
memphis-elvis-standbeeld
bouwsteen

Let’s Rock’n Roll in Memphis

 • Memphis
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 385,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern