ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

New York skyline

Top 6 must do’s in Amerika: een land van uitersten

blog

Amerika is groot, groter, grootst: van uitgestrekte vlaktes tot de grootste hamburgers en de langste bergketen ter wereld. Sterker nog, het is zó groot dat het lastig kan zijn om te bepalen wat je tijdens een reis écht niet mag missen. Maar gelukkig heb je daarvoor ons! Dit zijn zes absolute must-do’s in Amerika.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 28 november
Geschreven door
Lianne Boerma

1. Ga paardrijden in Monument Valley

Je kunt Monument Valley weliswaar met je huurauto verkennen, maar dan is de route vrij standaard. Hoeveel gaver is het om te paard eropuit te trekken? Hobbel als een echte cowboy door de eerdere nederzettingen waar indianen nog volop te vinden zijn. Ik vond vooral de vrijheid die ik voelde in dit immense landschap erg bijzonder. En hoe speciaal dat een wild veulen zomaar met ons mee liep. Ik reed door het park samen met mijn Navajo gids en ik waande me in vroegere tijden.

Must do Amerika, Monument Valley
Slapen in houten lodge Grand Canyon

2. Slaap in een houten lodge midden in de Grand Canyon

Dromend op het randje van de Grand Canyon aan de North Rim ligt de ideale overnachtingplek. Waar de meeste reizigers rechts gaan en kiezen voor de toegankelijkste entree bij de South Rim, kiezen wij ervoor om van de gebaande paden af te gaan en linksaf te slaan. Hier vind je een knusse houten lodge met uitzicht over de Canyon, waar je bij koude avonden je je eigen knisperende haardvuurtje aan kunt steken.

3. Huur een SUV

Alles in Amerika is immens en dus hoort je huurauto dat ook te zijn! Kies dus voor de verandering eens niet voor een kleine auto, maar ga voor een SUV. Laat manlief (of vrouwlief) rijden en nestel jezelf in op de bijrijdersstoel, want dit zal de komende weken zowat je woonplaats gaan worden. Je maakt in Amerika per definitie veel kilometers, maar geen zorg: geen enkele tocht is saai. Je bent op de perfecte roadtrip, waarbij de landschappen wisselen van groene bossen en watervallen in Yosemite naar de hitte van Death Valley en de rode rotsen van Zion National Park.

SUV in Amerika
New York

4. New York City:

The Big Apple, NYC, The City, Gotham en the city that never sleeps: New York City heeft niet voor niets zoveel synoniemen. We LOVE the Big City en zouden je er dagen over kunnen vertellen. Dat gaan we je niet aandoen, maar wat we wel kunnen zeggen is: GAAN! Je kunt er dagen verdwalen, van de skyline van Manhattan, the ‘tough’ neighbourhoods van The Bronx en Harlem naar fietsen en picknicken in Central Park.

5. Van het gebaande pad in New England

Hadden we al gezegd dat Amerika groot is? Ook wij ontdekken nog steeds nieuwe regio’s. Een daarvan is New England. Het is minder bekend dan zijn broertje ‘het Zuidwesten’, maar dat maakt het niet minder de moeite waard: het zit bomvol geschiedenis en cultuur. Ontsnap aan de benauwende hitte van de nationale parken en loop een dagje mee op een boerderij.

New England, Vermont
Key West Florida

6. Sunny Florida

Last but not least: Florida! Het wordt niet voor niks de sunshine state van Amerika genoemd: de zon schijnt hier volop. Gillend in een van de vele pretparken in Orlando of juist met je billen in het zand met dat nieuwe spannende boek op Captiva Island: Florida is genieten en ontspannen. En je vindt hier activiteiten die je nergens anders vindt; zo hebben wij hier gesnorkeld met zeekoeien! Toegegeven, het zijn niet de knapste wezentjes, maar ze zijn zó nieuwsgierig en gek op aandacht. Een zeekoe met kleine schattige vinnen kwam naar me toe gedobberd en ik kreeg een heuse knuffel … Dat is toch een moment om nooit te vergeten?!
Met Riksja Amerika slaap je op bijzondere slaapplekken, die wij eigenhandig voor je hebben uitgezocht. Je vervoer en gave activiteiten zijn al geregeld. Benieuwd wat we nog meer allemaal aanbieden? Kijk dan eens bij onze bouwstenen en rondreizen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern