Menu background

Naar boven

Vermont - Amerika

Vermont: van farmstay naar bergresort

bouwsteen

 • Reisschema:
  Green Mountains
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 510,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf op de schapenboerderij van Todd en Suzy in Vermont

✓ Verblijf in de Von Trapp Family Lodge in Stowe met een binnen- en buitenzwembad

✓ Bezoek de Ben & Jerry's Factory
vermont-herfst
New England - Green Mountains
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op een boerderij in centraal Vermont

Vanuit Stockbridge, in West-Massachusetts, rijd je in 3 uur naar de boerderij in het hart van Vermont, het laatste stuk van de route heb je het gevoel in the middle of nowhere te zijn beland. Dit toeren over landweggetjes, een ‘scenic drive’, is de beste manier om het heuvellandschap en de oneindige bossen van deze plek te verkennen. Onderweg passeer je witte kerkjes en covered bridges, oftewel bruggen die overdekt zijn met kneuterige daken, typisch voor de staat Vermont.

Ook typisch voor deze streek, zijn de boerderijen met grote houten schuren. Geen betere plek dus om te overnachten, dan op de schapenboerderij van Todd en Suzy. Als je aan komt rijden staan de vers gebakken scones al voor je klaar. Het is hier heerlijk relaxen op de veranda, met uitzicht over de heuvels, maar je kunt ook een handje helpen met kippen voeren, eieren rapen of de schapen naar de wei brengen. In je eigen huisje kun je zelf koken, maar er zijn ook prima restaurants in de buurt.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Van de boerderij naar het hart van de Green Mountains

Nadat je hartelijk bent uitgezwaaid op de boerderij, rijd je dieper Vermont in, deze keer over de beroemde scenic route 100, ook wel de hoofdstraat van Vermont genoemd. Met de Green Mountains op de achtergrond, rijd je langs bossen, kneuterige dorpjes en heldere meren. En langs de Ben & Jerry’s Factory, je had vast geen idee dat dit ijsmerk dat inmiddels over de hele wereld verspreid is, begon in een verbouwd tankstation in Vermont. Wij vonden de toer van een half uur een leuke stop. Je komt op de Flavour Graveyard, een begraafplaats waar de smaken die de winkels nooit hebben gehaald, te ruste zijn gelegd. Natuurlijk mag je ook een hapje ijs proeven, de sample die je krijgt is van Amerikaans formaat: zo groot als bij ons een gewoon bolletje.

Decorative torn edge

Je komt aan in het wintersportplaatsje Stowe, waar je incheckt bij de Von Trapp Family Lodge. Inderdaad, díe familie Von Trapp van The Sound of Music. Zij hebben zich hier gevestigd omdat het groene berglandschap ze zo aan Oostenrijk deed denken. Die associatie snappen wij wel. In de zomer kun je mountainbiken door de bergen of een hike maken over een van de vele rotspaden, ’s winters liggen er dikke pakken sneeuw en kun je naar hartenlust skiën en snowboarden. Uitrusten doe je bij het binnen- of buitenzwembad en ’s avonds eet je bij een van de drie restaurants van de lodge. Wij vonden de Beerhall erg leuk, waar je met een shuttle naartoe wordt gebracht. Je zit hier aan lange houten tafels met bier uit eigen brouwerij en de lekkerste schnitzels. De familie heeft de kok zelfs naar Oostenrijk gestuurd om te leren hoe je ze het beste maakt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit de Green Mountains

Vandaag verlaat je Klein-Oostenrijk en reis je van de glooiende heuvels van Vermont en de Green Mountains naar de ruige bergen van White Mountains, waar je per historische train door de valleien rijdt of het avontuur opzoekt door te raften tussen granieten rotsen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

white-mountains-trein
bouwsteen

White Mountains – To the top

 • White Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Centralpark-New-York-helicopterview
bouwsteen

New York door de ogen van een Yankee

 • New York City
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge