ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Vermont - Amerika

Vermont: Green Mountains en The Sound of Music

bouwsteen

 • Reisschema:
  Green Mountains, Vermont
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 595,- p.p. bij 2 personen
✓ Maak een wandeling door de Green Mountains en ga optioneel tokkelen in het bos

✓ Verblijf een nacht in een cabin bij een boerderij en in de Von Trapp Lodge met een binnen- en buitenzwembad

✓ Bezoek de Ben & Jerry's
vermont-herfst
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in centraal Vermont

Op weg naar Vermont kozen wij er voor de interstate te vermijden en door het binnenland te rijden. Een groot deel van de route heb je het gevoel in the middle of nowhere te zijn beland. Dit toeren over landweggetjes, een ‘scenic drive’, is de beste manier om het heuvellandschap en de oneindige bossen van deze plek te verkennen. Onderweg passeer je witte kerkjes en covered bridges, oftewel bruggen die overdekt zijn met kneuterige daken, typisch voor de staat Vermont.

Op het plattenland in de buurt van het plaatsje Windsor ben je te gast in een kleine schapenboerderij waar je in je eigen huisje met keuken slaapt, maar overdag mee kunt draaien met de eigenaars Todd en Suzy. De schapen moeten gehoed worden, de kippen gevoerd en als je wilt, kook je ’s avonds met de groenten van het land je avondeten. Als het donker wordt, rooster je bij het kampvuur marsmallows en zie je vuurvliegjes dansen in de donkere nacht.

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Van het zuiden naar het hart van de Green Mountains

Na je ontbijt rijd je dieper Vermont in, deze keer over de beroemde scenic route 100, ook wel de hoofdstraat van Vermont genoemd. Met de Green Mountains op de achtergrond, rijd je langs bossen, kneuterige dorpjes en heldere meren. En langs de Ben & Jerry’s Factory, je had vast geen idee dat dit ijsmerk dat inmiddels over de hele wereld verspreid is, begon in een verbouwd tankstation in Vermont. Wij vonden de toer van een half uur een leuke stop. Je komt op de Flavour Graveyard, een begraafplaats waar de smaken die de winkels nooit hebben gehaald, te ruste zijn gelegd. Natuurlijk mag je ook een hapje ijs proeven, de sample die je krijgt is van Amerikaans formaat: zo groot als bij ons een gewoon bolletje. Hierna reis je door naar het knusse plaatsje Stowe vol leuke winkels en koffietentjes.

Decorative torn edge

Je komt aan in het wintersportplaatsje Stowe, waar je incheckt bij de Von Trapp Family Lodge. Inderdaad, díe familie Von Trapp van The Sound of Music. Zij hebben zich hier gevestigd omdat het groene berglandschap ze zo aan Oostenrijk deed denken. Die associatie snappen wij wel. In de zomer kun je mountainbiken door de bergen of een hike maken over een van de vele rotspaden, ’s winters liggen er dikke pakken sneeuw en kun je naar hartenlust skiën en snowboarden. Uitrusten doe je bij het binnen- of buitenzwembad en ’s avonds eet je bij een van de drie restaurants van de lodge. Wij vonden de Beerhall erg leuk, waar je met een shuttle naartoe wordt gebracht. Je zit hier aan lange houten tafels met bier uit eigen brouwerij en de lekkerste schnitzels. De familie heeft de kok zelfs naar Oostenrijk gestuurd om te leren hoe je ze het beste maakt.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit de Green Mountains

Vandaag verlaat je Klein-Oostenrijk en reis je van de glooiende heuvels van Vermont en de Green Mountains naar de ruige bergen van White Mountains, waar je per historische train door de valleien rijdt of het avontuur opzoekt door te raften tussen granieten rotsen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Vermont: Green Mountains en The Sound of Music

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Tokkelen door het bos

 • Reissom:
  vanaf € 95,- p.p.
 • Inbegrepen:
  canopy tour met gids

Zin in actie? Dan is deze optionele activiteit misschien wel wat voor jou. Op een half uurtje rijden van de boerderij waar je verblijf, net over de grens met de staat New Hampshire bieden wij je de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids te gaan tokkelen door de bossen. Het parcours bestaat uit in totaal totaal 7 tokkelbanen en twee hangbruggen, waarvan er één meer 15 meter hoog in de boomtoppen en de ander 300 meter langs is. Je vliegt van van boom naar boom en geniet van de natuur om je heen. in totaal neemt deze activiteit ongeveer 2 uur in beslag. Er is geen minimum of maximum leeftijd, maar je moet minimaal 45kg wegen en maximaal 105 kg.

 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

New Hampshire White Mountains Herfst Noordoosten
bouwsteen

New Hampshire: White Mountains

 • White Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Centralpark-New-York-helicopterview
bouwsteen

New York door de ogen van een Yankee

 • New York City
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern