Menu background

Naar boven

White Mountains - Amerika

White Mountains – To the top

bouwsteen

 • Reisschema:
  White Mountains
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 120,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een knusse inn in North Conway

white-mountains-trein
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst White Mountains

Je bent in het binnenland van New England, waar je ’s winters met muts en sjaal een hike maakt door besneeuwde heuvels en ’s zomers zwemt in een bergriviertje. Langs de scenic drives, de landelijke routes door de natuur, kom je houten bruggen tegen met een dak erop: de covered bridges, karakteristiek voor deze streek. Aan het einde van de middag strek je je benen in een houten schommelstoel op de veranda van je knusse inn.

Decorative torn edge

Dag 2 – White Mountains

Na je ontbijt ga je op stap naar White Mountains State Park. Na ongeveer een uur rijden sta je aan de voet van Mount Washington, waar je de optie hebt om met een dieseltrein naar de top te worden gebracht. Het oude tandradtreintje gaat bepaald niet snel, maar dat is prima, want daardoor kun je goed om je heen kijken. Naaldbomen hebben hier het landschap overgenomen en bovenop de ruige pieken zie je vooral rotsen en grijs gesteente, in de winter met een laag sneeuw. De gids vertelt je ondertussen over het gebied en dat gaat op z’n Amerikaans in superlatieven: je zit in de oudste trein van de staat, rijdt op de hoogste berg en daar staat dan weer de hardste wind. Wij vonden vooral het uitzicht heel mooi, het heeft iets desolaats, die eindeloze hoge bergen, waar verder geen mens te bekennen is. Na een uurtje op de top, waar je op kunt warmen in het restaurantje, brengt de trein je weer naar beneden.

’s Middags kun je de omgeving van North Conway verder verkennen. De watervallen van Diana’s Baths liggen midden in het bos. Je kunt hier wandelen, pootje baden en klauteren over de grote rivierkeien.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek vanuit White Mountains

Vanuit The White Mountains kun je verder het binnenland ingaan naar de groene heuvels van Vermont, of naar het noorden rijden waar je aan de kust van Maine kreeft eet en wandelt langs de kliffen, dichtbij de Canadese grens. Kom je daar juist vandaan, ga dan door naar het zuiden, richting Boston en Rhode Island, waar the rich and famous vakantie vieren aan zee.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

acadia-national-park-strand-kust
bouwsteen

Ruige kusten in Acadia National Park

 • Acadia National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
vermont-herfst
New England - Green Mountains
bouwsteen

Vermont: van farmstay naar bergresort

 • Green Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 510,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge