Menu background

Naar boven

Zwemmen-met-zeekoeien-florida-reizen

Snorkelen met zeekoeien

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cedar Key
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Zwemmen met zeekoeien
 • Reissom:
  € 210,- p.p. bij 2 personen
✓ Standaard verblijf in een kleurige inn in Cedar Key

✓ Optioneel verblijf in Crystal River

✓ Snorkelen met zeekoeien
snorkelen-zeekoeien-florida-amerika-rondreis
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Cedar Key

De meeste reizigers rijden vandaag in 3,5 uur van Orlando naar de Cedar Key aan de westkust van Florida. Onderweg kom je langs de heldere bronnen van Silver Springs en dwars door de bossen van Ocala. Hier kun je de benen even strekken tijdens een boswandeling.

Je verblijft in het kleine vissersdorp Cedar Key. Hier vind je volgens de locals nog het oude Florida. Ketens zoals McDonalds en Starbucks zijn niet welkom op het eiland en vissers staan vroeg op om uit te varen. Wij hebben gekozen voor dit dorp vanwege de sfeer, de kleurrijke accommodaties en de natuurlijke omgeving.

 

 

Decorative torn edge

Je overnacht in een kleine fleurige inn. De kamers zijn comfortabel, hebben felle kleuren en zijn versierd met lokale eilandkunst. Een beetje kitscherig, maar het past goed bij de oude Florida sfeer. De bedden zijn kort dus voor de lange reizigers onder ons, wordt het een nachtje schuin liggen.

De rest van de dag kun je het dorp en omgeving verkennen. Het dorp zelf heeft een typische smalltown USA hoofdstraat, een beetje stoffig en met een paar oude houten gebouwen als de Town Hall, waar de star spangled banner buiten hangt. Bij je inn staan fietsen die je mag gebruiken, maar je kunt ook te voet gaan. Bij Anne’s other place op de pier zie je de kleine vissersbootjes binnenvaren. Een goede plek om ’s avonds vers gevangen vis te eten.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kajakken langs de Nature Coast

Vandaag heb je de hele dag om de Nature Coast te verkennen. De leukste manier volgens ons, is per kajak. De kajaks van je accommodatie kun je gratis gebruiken. Je steekt de rustige weg over en kunt gelijk het water inglijden. Het water is bruiner dan in het zuiden, de kust is groen, heeft kleine fjorden en vrijwel geen bebouwing. Afhankelijk van het seizoen kun je al peddelend een zeekoe, dolfijn, zeearend en pelikaan spotten.

Ben je niet zo’n peddelaar, dan pak je de auto of een fiets (ook bij je acco). Ook kun je hiken langs de kust. Vraag bij je accommodatie om leuke tips.

Decorative torn edge

Dag 3 – Snorkelen met zeekoeien

Vandaag vroeg op, want om 07:30 uur begint je zeekoe briefing in Crystal River en het is nog een uur rijden. Een later tijdstip is niet mogelijk, omdat de zeekoeien dan siësta houden. Je krijgt informatie over de zeekoe, haar leefgebied en wat je kunt verwachten van de trip. Met een gemiddelde lengte van 3 meter en een gewicht van 500 kilo, ziet een zeekoe er vrij lomp uit. Toch zijn het hele zachtaardige beesten, die nieuwsgierig zijn en het vaak leuk vinden om even bij je rond te hangen. Ze zijn niet gevaarlijk en kunnen niet bijten. Je krijgt een wetsuit (het kan koud zijn in de rivier) en een snorkel. De kapitein/gids neemt je met een reisgezelschap van ongeveer 10 man mee.

De meeste zeekoeien van Florida leven in Crystal River. Het is een mooi groen gebied met veel rivieren en mondingen. Maar tot onze verbazing stonden er ook veel huizen met steigers en boten. Niet echt wat je verwacht als je met wilde beesten gaat zwemmen.

Decorative torn edge

Het water is meestal donker en vrij troebel, waardoor je maar een halve meter zicht hebt. Als je een rustig plekje voor jezelf opzoekt en geduldig bent, is de kans groot dat je een zeekoe ziet. Toen wij er waren verscheen er uit het niets opeens zo’n beest (was wel even schrikken!) en bleef een tijdje vlak voor ons hangen. Na 2 uur snorkelen klim je aan boord en staat er warme chocolademelk om je wat energie te geven.

Je vaart terug naar de steigers waar je rond het middaguur weer in de auto kunt stappen. Vanaf deze plek aan de Westkust van Florida is het 4 uur rijden naar het zuiden, waar je kunt fietsen op Een verscholen Isla. Of rijdt in ongeveer 5 uur door naar de moerassen en alligators in de Everglades om te Zweven tussen Evergators.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Captiva-familie-reis-amerika
bouwsteen

Een verscholen Isla

 • Captiva Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 265,- p.p. bij 2 personen in mei - november
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Everglades-airboot-Amerika-reis
bouwsteen

Zweven door de Everglades

 • Everglades
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen in mei - november
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge