ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Zwemmen-met-zeekoeien-florida-reizen

Snorkelen met zeekoeien

bouwsteen

 • Reisschema:
  Crystal River
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Zwemmen met zeekoeien
 • Reissom:
  Vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
✓ Snorkelen met zeekoeien

✓ Verblijf in hotel aan het water in Crystal River

Crystal River Florida zeekoeien
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Crystal River

Vandaag rijd je vanuit Orlando richting de Nature Coast, gelegen in het noordwesten van Florida. Het landschap wordt steeds heuvelachtiger en groener, je passeert sinaasappelplantages en paardenranches met witte hekken. Na ongeveer twee uur rijden kom je aan bij je hotel.

Vanmiddag heb je alle tijd om de grote tuin en het zwembad te verkennen. Het hotel is gelegen aan de rivier, als je geluk hebt spot je hier al een nieuwsgierige zeekoe.

 

 

Decorative torn edge

Dag 2 – Snorkelen met zeekoeien

Vandaag vroeg op, want om 07:30 uur begint je briefing over het zwemmen met de zeekoeien. We plannen deze excursie graag vroeg omdat de zeekoeien dan nog lekker actief zijn. Je krijgt informatie over de zeekoe, haar leefgebied en wat je kunt verwachten van de trip. Met een gemiddelde lengte van 3 meter en een gewicht van 500 kilo, ziet een zeekoe er vrij lomp uit. Toch zijn het hele zachtaardige beesten, die nieuwsgierig zijn en het vaak leuk vinden om even bij je rond te hangen. Ze zijn niet gevaarlijk en kunnen niet bijten. Je krijgt een wetsuit (het kan koud zijn in de rivier) en een snorkel. De kapitein/gids neemt je met een reisgezelschap van ongeveer 10 man mee.

De meeste zeekoeien van Florida leven in Crystal River. Het is een mooi groen gebied met veel rivieren en mondingen. Maar tot onze verbazing stonden er ook veel huizen met steigers en boten. Niet echt wat je verwacht als je met wilde beesten gaat zwemmen.

Decorative torn edge

De beste tijd om zeekoeien te spotten is van november tot maart. In de zomer zijn er weinig zeekoeien, maar de kapitein weet plekjes te vinden waar je grote kans hebt om ze te spotten. Hier spring je in het water op zoek naar je eerste zeekoe.

Het water is meestal donker en vrij troebel, waardoor je maar een halve meter zicht hebt. Als je een rustig plekje voor jezelf opzoekt en geduldig bent, is de kans groot dat je een zeekoe ziet. Toen wij er waren verscheen er uit het niets opeens zo’n beest (was wel even schrikken!) en bleef een tijdje vlak voor ons hangen. Na twee uur snorkelen klim je aan boord en staat er warme chocolademelk om je wat energie te geven. Je vaart terug naar het hotel, waar je de hele middag hebt om vrij te besteden. Wij waren best moe van het snorkelen en namen de middag om bij te komen aan het rand van het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Crystal River

Vanaf deze plek aan de Westkust van Florida is het 4 uur rijden naar het zuiden, waar je kunt fietsen op Een verscholen Isla. Of rijdt in ongeveer 5 uur door naar de moerassen en alligators in de Everglades om te Zweven tussen Evergators.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Snorkelen met zeekoeien

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Zweven door de Everglades

 • Everglades
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Delnor Wiggigs rondreis amerika strand
bouwsteen

Natuurlijk Naples

 • Naples
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern