ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Helicopterview - vakantie Hawaii

Autorondreis New England van reisspecialist Lianne

blog

Ik ben inmiddels al zo’n tien jaar reisspecialist Amerika en heb al veel van het land gezien. Het is zo groot dat ik er voorlopig ook nog niet ben uitgekeken. Een rondreis door de regio New England in het noordoosten van het land stond al langer op mijn lijstje, maar het was er nog niet van gekomen om hiernaartoe te reizen. Voor mij dus de hoogste tijd om Noordoost Amerika eens te gaan ontdekken!
Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 7 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

Mijn Route

Ik ben begonnen in Philadelphia omdat ik deze stad nog niet kende en hier Amerika eigenlijk ontstaan is. Vanuit daar ben ik richting de staat Vermont gereden, vervolgens naar de White Mountains en Acadia National Park. Daarna sliep ik op een boot in het kleine vissersplaatsje Damariscotta aan de kust van Maine, we reden door naar het schiereiland Cape Cod, Martha’s Vineyard en de mondaine badplaats Newport. Ik sloot mijn reis af in de stad Boston.

Autorondreis New England, Cape Neddick
New England autorondreis, White Mountains

Natuur in New England

De natuur in dit deel van Amerika is misschien wat minder spectaculair dan in het zuidwesten dat bekend is om zijn nationale parken, maar het is enorm divers qua natuur en het grootste voordeel … het is een stuk rustiger! De natuur is misschien nog het meeste te vergelijken met Zwitserland en Oostenrijk, niet voor niets dus dat de familie Von Trapp in Vermont een lodge heeft gebouwd toen zij hier tijdens een reis door Amerika terecht kwamen. Hier slaap je ook tijdens onze bouwsteen Van Farmstay naar Bergresort. Het gebied is populair vanwege de intense herfstkleuren tijdens de Indian Summer. Wil je in de herfst naar New England reizen? Boek dan ongeveer een jaar voren. De kust in het gebied bestaat uit ruige kliffen in het noorden, kleine baaien en brede zandstranden in het zuiden en langs de hele kust vind je meer dan 60 vuurtorens die het gebied een maritieme uitstraling geven.

Sfeervolle verblijfplaatsen

Wat ik verder het leukste vind aan deze regio, naast dat je met name Amerikaanse toeristen tegen komt, zijn de accommodaties. Waar in het zuidwesten de accommodaties vaak groot zijn om de grote aantallen toeristen te kunnen ontvangen en wij ons vooral focussen op een goede locatie, hebben we tijdens onze autorondreis in New England naast de goede locaties ook juist die kleine Bed&Breakfasts, sfeervolle Inns met een veranda vol schommelstoelen, een cabin op een boerderij en zelfs een boot waar je op slaapt. Ik had vooraf niet gedacht dat een sfeervolle accommodatie zoveel zou toevoegen aan mijn reis, maar elke keer bij het inchecken kreeg ik het gevoel thuis te komen.

Autorondreis New England, verblijf
New England autorondreis, kreeft

Eten en drinken in Amerika

Waar Amerika normaal niet echt bekend staat om culinaire hoogstandjes, is het goede eten in deze regio iets wat mij direct opviel. Qua eten en ook qua cultuur is het misschien wel bijna meer Europees dan Amerikaans. Er is veel focus op biologisch en gezond en je vind hier daarom veel kleine restaurantjes die met lokale producten werken. De kust van het gebied wordt niet voor niets Kreeftenkust genoemd. In dit gebied zit zoveel kreeft in het water dat het vroeger eten voor de arme was, je viste ze zo uit het water. Het is nog steeds niet zo duur als dat wij hier gewend zijn, maar heel goedkoop is het ook niet. De “lobster shaks” een soort snackbarretje langs de weg of bij de haven, zijn erg populair om tijdens de lunch een “Lobster Roll” te halen. Je betaalt zo’n $ 15 – $ 20 per broodje maar ze zijn erg lekker en omdat het typisch iets is van deze regio vond ik het ook leuk om aan deze traditie mee te doen. Ook in de restaurants staat overal de ¼ pound lobster op het menu, gewoon tussen de hamburgers … Een grappige gewaarwording vond ik omdat ik kreeft tot dan toe toch associeerde met luxe dineren.
Wil jij ook graag New England gaan ontdekken? Snuffel dan tussen onze bouwstenen en rondreizen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern