ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Rondreis Florida, strandhuisje op strand

De leukste stranden van Florida

blog

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de ‘sunshine state’. Dus naast hoogtepunten als Miami, Orlando’s pretparken en de alligators in de Everglades is het ook zeker de place to be om op de witte stranden neer te ploffen. Maar waar moet je zijn en wat zijn nou de leukste stranden? Wij delen onze top vijf leukste stranden in Florida met je.
Decorative torn edge
Geschreven op
vrijdag 3 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

#1       Miami: dé Baywatch bestemming

Het strand van Miami is dé Baywatch-locatie van Amerika. De stad is soms een tikkie fout door het ‘zien en gezien worden’-effect, maar we vinden de plek wel de moeite waard om hier even te zijn. Leg je handdoek neer en kom lekker relaxen. Op je gemak nip je aan een cocktail en spot je allerlei vrouwen in (te) kleine bikini’s en erg gespierde mannen. Maak je hoofd leeg op dit brede witte Florida strand en neem een verfrissende duik in het helderblauwe water, terwijl de vele bodyguards een oogje in het zeil houden. Tijd over of even iets meer doen dan zonnen? Sjees dan met een speedboot (à la Miami Vice) over het water en spot sterrenvilla’s (zoals die van Ricky Martin en Enrique Iglesias), jetset jachten en de skyline van Miami.

Strand Miami
Surfen in de zomer in Florida

#2       Surfplaatsje Cocoa Beach

Vlakbij het Kennedy Space Center ligt het surfplaatsje Cocoa Beach, hier hangt een relaxt, laidback surf-sfeertje met allerlei surfwinkeltjes en –barretjes. ‘Niets moet en alles mag’ is hier het motto. Slaap vlakbij het strand en neem na een bezoek aan het Space Center (want die wil je ook niet overslaan) een duik in de zee. Of waag een poging op een surfplank, die je voor zo’n tien dollar al huurt. Na je inspanning op het water, plof je ’s avonds neer bij de Mai Tiki bar met een wijntje of een glas bier.

#3       Het verscholen Captiva

Het eiland Captiva is wat rustiger dan andere eilanden aan de westkust van Florida. Wij vonden Captiva eiland een plek met een leuke sfeer, zonder alle hoge gebouwen. Je loopt zo het strand op en aan de achterkant van het hotel kun je kano’s huren om de mangrove op te gaan. Zeker ’s morgens vroeg is de kans groot dat je een manatee (zeekoe) spot. De rest van het eiland verken je gemakkelijk per fiets. Je fietst op je gemak langs een klein kerkje en het strand. Als je geluk hebt zie je tijdens het fietsen een dolfijn in de zee! Als je ze van dichtbij wilt bewonderen, boek je een boottocht de zee op. Naar Captiva Island ga je voor een relaxte eilandsfeer.

Fietsen aan het strand van Florida
De Keys strand Florida

#4       Actief bezig in St. Pete’s

Wil je niet de hoofdprijs betalen, maar wil je wel naar hagelwitte stranden in Florida? St. Pete’s beach, it is! Hier heb je witte stranden, een knus hotel en gezellige barretjes – maar dat alles heel betaalbaar. Ga mee met een dolfijnentour of neem zelf een verfrissende duik in de zee. Wil je actief bezig zijn? Ga dan suppen (stand up paddling)! Hierbij sta je op een surfplank en peddel je over het water. Heb je zin in cultuur snuiven? Bezoek dan het Dali museum met tal van bijzondere schilderijen en kunstwerken. Plof ’s avonds neer op het strand en geniet van de live muziek op het eiland.

#5       De Keys-eilanden: in Caribische sferen

Naar de Key eilanden ga je voor de Caribische sfeer en wij vinden twee stranden hier de moeite waard: Key west en de Upper Keys. Op Key West beleef je het uitbundige Amerikaanse leven én het relaxte Caribische sfeertje. De mensen die op dit eilandje wonen zijn tolerant, relaxt en echte levensgenieters. Je ploft hier in het zand op het bruisende strand en ziet langzaam de zon in de zakken. Onze tip: ontdek het smalle tropische Fort Zachary Taylor strand, waar je in het helderste water van Key West zwemt!

De Upper Keys zijn wat rustiger dan Key West. Er zijn hier veel minder restaurants en je ontsnapt even lekker aan de drukte. Je stapt zo vanuit je resort het strand op en vervolgens het koele water in om te snorkelen. Wij regelen hier ook een snorkeltocht per boot, omdat het onderwater hier ook fantastisch is. Omdat er verder niet veel activiteiten zijn op dit eiland, ben je ‘verplicht’ om relaxt in je hangmat te luieren. Dit vonden wij helemáál niet erg! Ga ’s avonds gezellig iets drinken in het Morada Bay beach café.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern