ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Washington DC

Must do’s in Washington

blog

Wil je na New York ook graag Washington D.C. bezoeken? Dat is prima te doen! Neem met gemak de trein en binnen 4 uur reis je van het bruisende hart van New York naar deze klassieke stad met zijn rijke historie. Washington is een heerlijke stad om te verkennen. Wij hebben voor jou wat fijne hotels uitgezocht die je kunt combineren met een gave fietstour door de stad. Voor alle andere tips vroegen we Ingrid Schram van het instagram account New.York.Local om advies. Lees hier haar favoriete Must Do’s in Washington.
Decorative torn edge

Een theelepeltje meenemen uit het Witte huis

witte huis

Natuurlijk is het Witte Huis de grootste trekpleister van Washington. Hier woont de president en hoe graag we even een kijkje willen nemen van binnen is dat voor de meeste mensen niet haalbaar. Wil je toch een beetje het idee krijgen van het leven in het witte huis, bezoek dan het tegenover gelegen White House Visitor Center, waar je een goede indruk kunt krijgen van het leven in het Witte Huis. De entree is gratis en je kunt je er makkelijk een uur vermaken met de tientallen historische objecten die er tentoongesteld staan. Koop achteraf een theelepeltje in de giftshop en overtuig je vrienden van jouw unieke bezoek aan het Witte Huis.

Bezoek het historische Georgetown

Georgetown

Met een uitkijk over de historische Potomac rivier kun je heerlijk wandelen door de knusse wijk Georgetown. Deze wijk is bekend door zijn grote hoeveelheid kleurige huisjes, loop dus lekker door de oude straatjes en geniet van het vele groen. Maak een wandeling langs C&O Canal, een kanaal uit 1828. Ooit van groot belang voor transport, nu loop je er langs de vele omgebouwde loodsen. Het is de moeite waard om ook de Campus van Georgetown te bezoeken, een van de oudste universiteiten van Amerika, gebouwd in 1789. Shoppen kun je hier ook heel goed, M street staat hiervoor bekend.

Uitzicht vanaf het historische postkantoor

The Old Post Office

Aan de rand van de beroemde Mall ligt The Old Post Office, gebouwd in 1899. Dit voormalige hoofdkantoor van de posterijen is het op een na hoogste gebouw van Nation’s Capital, ideaal om hier dus even het uitzicht te bekijken. Op de begane grond bevindt zich een klein museum over de geschiedenis van het gebouw. Vanaf het observatiedek bij de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over DC. Hier vind je de Congressional Bells, een gift van Groot Brittannië aan het Amerikaanse Congress. De klokken zul je elke donderdagavond horen en tijdens bepaalde speciale gelegenheden. Het gebouw is sinds kort eigendom van het Waldorf Astoria Hotel en je kunt even een kijkje nemen in de prachtige lobby.

Alles leren over lucht en ruimtevaart

Air & Space museum

Bezoek het Air & Space Museum dat kort geleden volledig vernieuwd is. Je kunt er het allereerste mechanische vliegtuig bewonderen, interactieve exposities van de planeten om ons heen bekijken, en leren over de nieuwste ontwikkelingen rondom de moderne technieken zoals drones. De focus ligt sinds de heropening meer op inclusiviteit en verdiept zich ook meer in de rol van vrouwen in de luchtvaart. De entree is gratis, je moet alleen wel even een tijdslot reserveren online.

Chili eten net als Obama

Ben's Chili Bowl

In U Street historic district loop je door de Afro-Amerikaanse geschiedenis van DC, dat vanaf 1920 tot 1960 het uitgaanscentrum was en ook wel “Black Broadway” werd genoemd. Een van de bekendste eetgelegenheden en favoriet van Barack Obama is Ben’s Chili Bowl.
In 1958 opende Ben en Virginia hier hun eettentje in een oud filmhuis. Alles in het restaurant is nog origineel zoals het was na de opening. De naam verklapt het al, bij Ben’s Chili Bowl eet je Chili! Het populairste gerecht op de kaart is de Half Smoke, een hotdog met een goede schep pittige chili eroverheen. Hou je niet van vlees, dan staan er ook een paar vegetarische opties op de kaart. Blus de pittige chili af met een smakelijke creamy cherry milkshake.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

rondreis

I Love… East Coast Cities

 • Boston - New York - Philadelphia - Washington
 • 12 dagen / 11 nachten
 • Vanaf € 2.125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
rondreis

Charmant New England

 • Freedom Trail in Boston - de kust van Maine - Acadia National Park - White Mountains - Green Mountains - Newport - Relaxen op Cape Cod
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 2.875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Philadelphia: Liberty Bell & cheesesteak

 • Philadelphia
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 450,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Centralpark-New-York-helicopterview
bouwsteen

New York door de ogen van een Yankee

 • New York City
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern