ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Dit zijn de verschillen tussen de wijken van New York

blog

Ga je op stedentrip naar New York, dan bedoel je eigenlijk dat je naar New York City gaat. Vaak denken we er niet aan dat New York de naam van de gehele staat is. De staat New York rekt zich helemaal uit tot de grens van Canada. Zodra je New York City uitgaat bevind je je al snel in de natuur, daarom is New York ook de ideale bouwsteen voor jouw reis met Riksja Travel. New York City bestaat uit vijf districten, in New York noemen ze dit Boroughs. Het is vrij vanzelfsprekend dat je Manhattan gaat ontdekken, het district met de meeste iconische highlights. Maar laten we eens een kijkje nemen in de vijf verschillende districten van New York. Ingrid Schram, onze local van het instagramaccount New.York.Local neemt je graag mee op ontdekking en geeft je leuke local tips.
Decorative torn edge

Bezoek het bruisende Manhattan

Natuurlijk bezoek je Manhattan als je naar New York City reist. Maar wist je dat Manhattan maar liefst 53 verschillende wijken heeft? Dat betekent dus ook dat je nooit uitgekeken raakt er ontzettend veel valt te ontdekken. Ga de uitdaging aan en ontdek de wat minder bekende buurten van de stad. Het zal je verrassen! Bezoek bijvoorbeeld het culturele en kleurrijke Washington Heights, met een grote Spaanse community, ook wel bekend van de musical “The Heights”. Wil je een echte hidden gem bezoeken, loop hier dan richting de Hudson voor een bezoekje aan The Little Red lighthouse.

Bekijk de brownstones van Brooklyn

Naast Manhattan is Brooklyn het meest bekend bij reizigers. En toch is het voor veel mensen nog spannend om dit district te bezoeken. Vaak geven de reisgidsen wel een leuke route voor de wijk Dumbo of Williamsburg maar dan houdt het wel een beetje op. Dat is jammer, want er is zoveel leuks te ontdekken in Brooklyn. Ben je in Dumbo loop dan eens door naar het historische Brooklyn Heights voor haar prachtige brownstone huizen en loop vanuit daar door het authentieke BoCoCa. BoCoCa is een benaming voor de 3 wijken Boerum Hill, Carroll Gardens en Boerum Hill. Hier komen de locals. Bezoek Cobble Hill Park, ook wel het Notting Hill van Brooklyn genoemd. Loop door Court Street en ontdek authentieke Italiaanse winkeltjes en het retro Cobble Hill Cinema. Drink een biertje bij Talea, een brouwerij opgericht door twee vrouwen en vraag om een tasting flight!

Wandel door de buurten van Queens

Wist jij dat Queens het grootste district van New York City is? Vaak zonder het te weten, starten de meeste toeristen hun reis naar New York ook in Queens, namelijk met de aankomst op JFK of LaGuardia.
Queens strekt zich uit van het oosten bij Rockaway Beach naar het westen aan de East River. Er valt dus ook ontzettend veel te ontdekken in dit district, met zijn verschillende culturen. Ben jij benieuwd naar Queens? Maak dan eens een uitstapje naar Long Island City. Deze wijk bevindt zich direct aan de East River op steenworp afstand van Manhattan. Bezoek het historische Courthouse. Het historische gebouw uit 1874 wordt omringd door hypermoderne skyscrapers, wat een opvallend contrast oplevert. Vanaf hier kun je een mooie wandeling maken richting het water. Bezoek onderweg MomaPS1, onderdeel van het beroemde Museum of Modern Art op Manhattan. Om even op te frissen drink je een biertje bij Rockaway Brewery, een lokale brouwerij. En eindig je wandeling met prachtig uitzicht in Gantry Plaza State Park, bekend van het iconische Pepsi bill board.

Ontdek Little Italy in de Bronx

De Bronx heeft bezoekers veel te bieden in termen van populaire attracties zoals het Yankee Stadium, de Bronx Zoo en de New York Botanical Gardens.Toch staat de Bronx niet hoog aangeschreven als bezoekerstip en dat is jammer. Jarenlang was deze wijk bij toeristen bekend als de armoedige en criminele buurt van New York. Er komen in de Bronx nu echter steeds meer initiatieven om het tegendeel te bewijzen. Muurschilderingen, coffeeshops en onafhankelijk gerunde winkels zijn in de straten te vinden, vooral in de wijk Mott Haven. Wist je dat er in de Bronx ook een Little Italy te vinden is? Op Arthur Avenue vind je volgens de locals het echte Little Italy, minder toeristisch en meer authentiek. Shop lekkere snacks bij Arthur Avenue Retail Market en probeer een keer een traditionele Cannoli, koekrolletjes gevuld met zoete romige ricotta.

Eten bij de grootmoeders van Staten Island

Van alle districten wordt Staten Island het minst bezocht, als je de ferry terminal niet mee rekent. Veel toeristen nemen namelijk de welbekende gratis ferry om een mooi uitzicht mee te krijgen op de Statue of Liberty. Eenmaal aangekomen pakt men dan wel vaak direct de eerste ferry terug naar Manhattan. Maar wist je dat je op steenworp afstand van de terminal de nieuwste outlet mall Empire Outlets kunt bezoeken voor leuke koopjes? Loop je nog iets verder dan kun je het 9/11 monument van Staten Island bekijken. Heb je een auto in gebruik dan is het leuk om Staten Island via de beroemde Verrazano Bridge te bereiken. De immense brug die doet denken aan de Golden Gate Bridge is vooral beroemd van de NYC Marathon. Wil je een bijzonder etentje? Boek dan een tafeltje bij Enoteca Maria/ Nonnas of the World. Het restaurant heeft elke avond een andere “Nonna” (grootmoeder) in de keuken staan die haar specialiteit kookt. De eters wacht een unieke culinaire traktatie.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern