ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

7 must do’s in Boston

blog

De historische stad Boston, één van de oudste steden van Amerika, is een must om te bezoeken als je een tour maakt door Noordoost Amerika. De stad werd in 1630 opgericht door Engelsman Isaac Johnson, vernoemd naar zijn gelijknamige plaats van herkomst in het Verenigd Koninkrijk. Het is een geweldige bestemming vol cultuur en historisch erfgoed en zal zeker een onvergetelijke indruk achterlaten. Ingrid van het Instagram account New.York.Local is (naast New York) dol op Boston en vertelt je graag haar local tips.
Decorative torn edge

1. De rode draad van Boston bewandelen

Als je de bouwsteen “Geschiedenisles in Boston” bij ons boekt, ga je de Freedom Trail bewandelen met een gids. Hierbij streep je gelijk zestien historische highlights af. In 1951 bedacht een lokale journalist dat het een goed idee was om de historische highlights van de stad met elkaar te verbinden. Hij bedacht een route door de stad, duidelijk aangegeven door een pad van rode bakstenen. Superhandig! Je loopt van het historische centrum naar de wijk North End in een wandeling van ongeveer vijf kilometer. Langs de route geniet je van belangrijke bezienswaardigheden zoals het prachtige State Library of Massachusetts, Faneuil Hall Marketplace en het indrukwekkende Bunker Hill Monument op het einde van de route. De gids vertelt je alles over de rijke historie en cultuur van de stad.

2. Loop over de keitjes van historisch Beacon Hill

Bezoek de oudste wijk van de stad, Beacon Hill. Loop door de smalle straatjes met de authentieke kinderkop-keitjes en bewonder de prachtige klassieke huizen. Op Charles street kun je mooie boetieks en antiekwinkeltjes bezoeken. Loop via het prachtige Louisburg Square richting het meest fotogenieke straatje van Boston, acorn street. Je kunt hier niet voorbij lopen zonder even een foto te nemen van dit autoluwe straatje, wat er met name in de kerstperiode ontzettend sfeervol uitziet.

3. Bezoek het park met twee namen

Midden in Boston bevindt zich een groot park. Maar eigenlijk zijn het er twee. Public Garden en Boston Common worden gescheiden door Charles Street. Boston Common bestaat al sinds 1634 en is het oudste openbare park van Amerika. Het is echt een heerlijk park! Je vindt er een kikkervijver waar kinderen lekker in het water kunnen spelen in de zomer, of schaatsen in de winter. In het naastgelegen Public Garden kun je varen in de Swan Boots en staan er veel monumenten in het park waaronder de George Washington Statue uit 1859. Loop zeker even langs de bronzen eendenfamilie “Make way for Ducklings”, vernoemd naar het gelijknamige Amerikaanse kinderboek. In de winter krijgen de eendjes kleine sjaaltjes om tegen de kou. In dit park aan het water is een bekende scène van de film Good Will Hunting opgenomen.

4. Proost op Boston bij het Cheers cafe

Vlakbij Public Garden bevindt zich Cheers, de inmiddels wereldberoemde bar bekend uit de gelijknamige komedie-serie uit de jaren tachtig. Aanvankelijk was alleen het exterieur gebruikt voor de serie maar al snel besloot men er een echte Cheers bar van te maken inclusief bekende menu-items uit de serie en uiteraard een souvenirwinkel. Als je opgegroeid bent in de jaren tachtig, moet je hier zeker even binnenlopen.

5. Bezoek een honkbalwedstrijd van de Red Sox

Met een rijke historie sinds 1901 zijn de Red Sox een van de meest iconische honkbalteams van Amerika, de grote trots van de Bostonians. Een honkbalwedstrijd van deze legendarische club meemaken is een supertoffe ervaring. Van het betreden van het stadion tot aan de uitzinnige vreugde van de echte Red Sox-fans vanuit heel New England. Zing samen het Amerikaanse volkslied en koop een hotdog bij een van de stands, dat wordt een onvergetelijke dag!

6. Ontdek het nieuwe Boston bij Seaport district

In de laatste tien jaar is de havenwijk Seaport district uitgegroeid tot een geheel nieuwe en upcoming wijk in Boston. Bewandel een stukje van het wandelpad Harborwalk, het 70 km lange wandelpad langs de kustlijn van Boston. Bezoek er het Institute of Contemporary Art museum om moderne kunst te bewonderen. Tot slot is het bezoek aan restaurant Barking Crab een must. Vraag een tafeltje aan de waterzijde van deze stoere eetgelegenheid en probeer eens een traditionele lobster roll!

7. Bezoek de eerste universiteit van Amerika

Een bezoek aan de beroemde universiteit Harvard mag niet ontbreken als je naar Boston gaat. Steve Jobs, Bill Gates, Bill Clinton, Obama en vele voorgangers hebben hier gestudeerd. Het is ontzettend gaaf om het universiteitsterrein te bezoeken wat publiek toegankelijk is. Het voelt alsof je door een dorp loopt met prachtige historische gebouwen, terwijl de studenten haastig naar hun volgende college lopen. Via de website van Harvard kun je een tour met een student boeken die je alle hoogtepunten van het terrein zal laten zien, zoals bijvoorbeeld het studentenhuis waar Mark Zuckerberg de eerste hand legde aan het miljardenbedrijf Meta (voorheen Facebook).

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern