ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

whitehorse-spiegelglad-meer

Deze 10 natuurparken in Amerika moet je gezien hebben

blog

Amerika staat niet alleen bekend om de grote steden zoals New York, Los Angeles en Chicago. Maar wist je dat het land 62 natuurparken heeft? Het is bij uitstek het land voor natuurliefhebbers. Denk aan de Mist Trail in Yosemite National Park waar je tijdens je hike de verschillende canyons bewondert. Of wat dacht je van een fietstocht door Zion National Park? Wil je meer kennis maken met de oorspronkelijk bewoners van Amerika? Monument Valley is een geïsoleerde vallei en is eigendom van de Navajo-bevolking. Leer meer over hun gebruiken en geniet van het desolate landschap. Kortom, er zijn genoeg natuurparken in Amerika met verschillende activiteiten. Kortom, er zijn genoeg natuurparken in Amerika met verschillende activiteiten waar je overnacht midden in of vlak bij het nationale park. We zetten er 10 voor jou op een rij.
Decorative torn edge

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park is het oudste en meteen ook het grootste park van Amerika. Het bevat de grootste concentratie aan hydrothermische elementen ter wereld. Yellowstone heeft maar liefst 10.000(!) actieve geisers, warmwaterbronnen en modderpoelen. Het park ligt wel iets verder van de ‘standaard’ route af, maar is absoluut de moeite waard en goed te combineren met Grand Teton.

Grand Teton

Grand Teton

Grand Teton staat bekend om de indrukwekkende Teton Mountains. Deze bergketen is met sneeuw bedekt en heeft ruige bergtoppen over de 3000 meter hoogte! Een absolute aanrader om te bezoeken als je onderweg bent naar Yellowstone.

Yosemite National Park

Yosemite National Park

Volgens ons een van de mooiste parken van Amerika. Geniet van krachtige watervallen, meren, adembenemende canyons en rotsformaties. De Mist trail is één van de bekendste wandelroutes. Tijdens deze route heb je uitzicht over prachtige landschappen en klim je naar de toppen van watervallen.

Death Valley

Death Valley

Death Valley is de heetste plek op aarde en de droogste plek in Noord-Amerika. Hier bevind je je in een uitgestrekt woestijngebied. Het desolate landschap beschikt over canyons, zoutvlaktes, gekleurde zandduinen en rotsformaties.

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park is een woestijngebied waar veel planten en diersoorten voorkomen. Kenmerkend is de Joshua Tree. Dit is een yuccaboom met uitgestrekte takken, die wel tien meter worden. Lig s ’avonds in het zand en kijk uit over de ontelbare sterren.

Zion National Park

Zion National Park

Zion National Park is waanzinnig mooi. Het park bestaat uit feloranje rotsformaties, waarbij de groene bomen tegen de rotsen zijn aangeplakt. Een hele leuke manier om dit park te ontdekken is per fiets. Midden in Zion hebben we een toffe lodge voor je geregeld waar je kunt overnachten.

Bryce Canyon

Bryce Canyon

In Bryce Canyon heb je unieke rotspilaren, ook wel hoodoos genoemd. Dit is de enige plek waar je deze surrealistische rotsformaties kunt bewonderen. Je hebt verschillende viewpoints waar je een prachtig uitzicht hebt, zoals Sunrise Point en Sunset Point. Naast de uitzichtpunten zijn er ook vele wandelpaden. De Navajo-trail is de bekendste.

Monument Valley

Monument Valley

Monument Valley is een geïsoleerde vallei met roodbruine rotsen in een uitgestrekt gebied. Het gebied is eigendom van de Navajo-bevolking. Reis je met Riksja? Dan regelen we een paardrijtocht (ook geschikt voor beginners) door Monument Valley met een Navajo-gids. Hoe gaaf is dat?

Antelope Canyon

Antelope Canyon

Antelope Canyon is een bijzondere natuurverschijning. Het bestaat uit slot canyons: smalle kloven waar water doorheen stroomde, waardoor het allerlei gangen heeft uitgeslepen in de zachte rotsten. Wanneer de zon erop schijnt, zorgt dit voor een fotogeniek effect.

Grand Canyon

Grand Canyon

De Grand Canyon is een gigantische kloof en bevindt zich in het noorden van de staat Arizona. Het wordt opgedeeld in twee delen, de North Rim en de South Rim. Beiden delen bieden prachtige uitzichten en wandeltochten. Je kunt de Grand Canyon ook vanuit de lucht bewonderen per helikopter.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer reisblogs:

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

San Francisco
rondreis

Roadtrip USA

 • Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon - Monument Valley - Zion en Bryce - Las Vegas - Mammoth Lakes - Yosemite - San Francisco – Highway 1 - Santa Barbara
 • 21 dagen / 20 nachten
 • Vanaf € 2.975,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
San francisco golden gate
rondreis

California dreamin’

 • San Francisco – Highway 1 - Santa Barbara –Los Angeles - Route 66 - Grand Canyon - Las Vegas
 • 15 dagen / 14 nachten
 • Vanaf € 1.925,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze rondreis
Decorative torn edge
bouwsteen

Raften door de Rockies

 • Teton NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
New Hampshire White Mountains Herfst Noordoosten
bouwsteen

New Hampshire: White Mountains

 • White Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern