ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Yellowstone-national-park-rondreis

Bizonder Yellowstone

bouwsteen

 • Reisschema:
  Yellowstone NP
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 495,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een eenvoudige cabin midden in het park

✓ Old Faithful geiser
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Yellowstone NP

Kom je vandaag vanaf Cody dan heb je twee mogelijheden om het park in te komen. Tussen juni en september is de noordelijke beartooth pass open en kom je via de Northeast Entrance binnen. Je begin van Yellowstone is dan de Lamar Valley waar de kans op het spotten van wild het grootst is. Vooral wolven worden hier veel gespot. Je kunt dan meteen vast een stukje van de Northern Loop meepakken en als je genoeg tijd hebt door rijden naar Mammoth Hot Springs. Wil je iets minder kilometers maken dan ga je het park in via de East Entrance. Je eindigt de dag bij je verblijfplek voor de komende nachten. Je slaapt in een eenvoudige cabin met eigen sanitair midden in Yellowstone. Met een beetje geluk staat er ’s morgens een bizon voor je deur.

Decorative torn edge

Dag 2 – verblijf Yellowstone NP

Je hebt vandaag de hele tijd om Yellowstone verder te ontdekken. De autoroute die door yellowstone loopt is een soort cijfer 8 met een noordelijk en een zuidelijk rondje. De meeste hoogtepunten (Mud Vulcano, Upper en Lower falls, Fountain paint Pot, Grand Prismatic Spring en de Old Faithful geiser) liggen rondom het zuidelijke rondje. Bij elk hoogtepunt is een grote parkeerplaats en vanaf daar loop je over houten boardwalks tot vlakbij de pruttelende modderpoelen en spuitende geisers. Je kunt de warmte voelen en (helaas) de rotte eierlucht ruiken.

De Old Faithful geyser spuit vrij regelmatig en bij het visitor center kunnen ze bijna op de minuut voorspellen wanneer hij afgaat. Echt een spektakel! De tijd die je moet wachten kun je prima in het visitor center spenderen want hier wordt veel en duidelijke informatie gegeven over het park.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Yellowstone NP

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Yellowstone NP. Als je vandaag door rijdt naar Grand Teton NP dan kun je het rustig aan doen en als je nog niet alle hoogtepunten van Yellowstone hebt gezien kan dit nu alsnog.

Via de South Entrance verlaat je het park. Vrijwel meteen gaat Yellowstone over in Grand Teton NP. Dit park doet Canadees aan met besneeuwde bergtoppen, grote meren en groene weides. Je kunt nu al wat meepakken van het park maar morgen heb je, na je raft excursie ook nog voldoende tijd.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Bizonder Yellowstone

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele Excursie: Kajakken bij zonsondergang op Lake Yellowstone

 • Reissom:
  vanaf € 145,00 per persoon
 • Inbegrepen:
  3 uur kajak excursie bij zonsondergang

Na een beknopte briefing gaan we het water op! De kajaks glijden soepel het water in en we beginnen rustig aan, langs de kust op weg naar het West Thumb Geyser Basin. Daar, zowel op het land als in het water, zien we de geothermische activiteit van dit gebied duidelijk terug en onze gids staat klaar met interessante weetjes. Terug peddelen we langs de kust, deze keer aan de andere kant, op zoek naar wildlife. Tegen de avond komen ze vaak naar het water, dus we maken kans op het spotten van buffels, elanden of ander klein wild. Maar zelfs als de dieren zich verstoppen, is deze tour de moeite waard. Het is een unieke kans om Yellowstone vanuit een ander perspectief te ervaren, op plekken die je anders nooit zou bereiken.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Raften door de Rockies

 • Teton NP
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
rodeo amerika
bouwsteen

Van Devils Tower naar Westernstad

 • Devils Tower en Cody
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 235,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern