ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Wat te doen in Yellowstone

Top 4 redenen om naar Yellowstone te gaan

blog

Eerlijk is eerlijk van alle parken in Amerika is mijn favoriet Yellowstone National Park. Naast bijzondere en vulkanische landschappen vind je hier namelijk ook veel wilde diersoorten. Je gaat als het ware op safari, en dat in Amerika! Het grootste gedeelte van Yellowstone is open van mei tot en met september. Het ligt geografisch onhandig maar ik geef jullie graag redenen omdat een bezoek aan dit park eigenlijk niet mag ontbreken.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 20 maart
Geschreven door
Lianne Boerma

1. Bijzondere landschappen

Met stip op één staat natuurlijk de natuur. Yellowstone is als het ware een ondergrondse mega vulkaan. Die is zelfs nu nog actief maar gelukkig is het zo’n 640.000 jaar geleden dat die uitgebarsten is dus geen zorgen. In Yellowstone vind je door de vulkanische activiteiten een landschap dat je nergens anders vindt. Doordat de heetwaterbronnen in alle kleuren en vormen komen, zien ze er erg verleidelijk uit om even in te pootje baden. Vooral niet doen, want je verbrandt levend in deze 90 graden ‘zwembaden’! De hitte van deze bronnen in combinatie met de koudere lucht zorgt ook voor een mooi zicht. Je ziet de dampen overal om je heen en je hoort de poeltjes pruttelen. Doe op sommige plekken vooral je neus dicht want deze zwaveldampen kunnen enorm stinken! Naast de vulkanische activiteiten vind je in Yellowstone ook grote geisers, watervallen, meren en canyons. Zo heb je de bekende geiser ‘Old Faithful’ die elke 35-120 minuten uitbarst en je hebt een heuse Grand Canyon! Daar hoef je dus helemaal niet voor naar Arizona te rijden.

Geiser in Yellowstone, waarom naar Yellowstone
Bizons in Yellowstone tijdens je Amerika-rondreis

2. Wilde dieren

Een van de bijzonderste dingen in Yellowstone vinden wij de wilde dieren. Ik heb mijn ogen uitgekeken. De Great American bizons zijn in groten getale aanwezig. Het mooie is ook dat ze geen zorg in de wereld lijken te hebben, want ze hebben àààlle tijd. Ze zorgen dan ook graag voor files en ze kijken je aan met hun enorme koppen, daar wil je geen ruzie mee! Ik reed door het nationale park en daar zat hij dan, een grizzlybeer. Ze lijken zo knuffelbaar en zacht maar ondertussen zat hij wel het karkas van een kleine bizon op te eten. Tjsa, ook dat is de natuur en om dat in het echt te mogen zien is toch wel erg speciaal. In Yellowstone is de kans dan ook groot dat je ze in het echt spot. Naast bizons en beren zie je natuurlijk nog veel meer dieren, zo zijn er ook veel herten, elanden, wolven, uilen en andere vogelsoorten en roofdieren.

3. Slaapplekken in Yellowstone

Als je via ons naar Yellowstone gaat dan regelen wij een slaapplek voor je middenin het park. Bij aankomst gaven de receptionisten aan wel goed onze zaklampen te gebruiken, mochten we nog verdwaalde wilde herten tegenkomen. Je zit natuurlijk middenin de natuur. De lodge is vrij eenvoudig en kitsch maar qua locatie kan het niet beter, je slaapt bij Yellowstone Lake. Het gebied is enorm groot en zonde als je buiten het park zou moeten overnachten. Naast een overnachting middenin het park vonden wij het prettig om ook een nachtje in het noorden van Yellowstone, in de staat Montana, te overnachten. Op deze manier kun je alle hoekjes van het park bezoeken en verlies je geen kostbare tijd.

Slapen in Yellowstone
Uitzicht op Yellowstone tijdens je Amerika vakantie

4. Van de gebaande paden af

Ik ben graag een beetje eigenwijs als ik op reis ga, want juist door dat te zijn ontdek je de mooiste kanten van een Nationaal Park. Je kunt namelijk braaf zoals elke toerist de standaardroute volgen maar dan mis je de plekken waar je alleen bent en kunt ontdekken. In Yellowstone zijn er veel wandelroutes van de gebaande paden af. Je moet wel voorbereid op pad gaan want je kunt de ‘schattige teddyberen’ tegenkomen. Bij de nationale parken-winkel kun je berenspray kopen. Handig om jezelf te beschermen, want door de stank van de spray zal de beer je niet aanvallen. Geen zorgen, zelf heb je er geen last van. Tips voor de wandelroutes die wij niet wilden missen, lees je terug in het roadbook dat je twee weken voor vertrek van ons krijgt toegestuurd. Daar liep ik dan in mijn bikini en handdoekje over een wandelpad, middenin Yellowstone op weg naar de Boiling River, de enige plek in Yellowstone waar je wel te water kunt gaan en er nog van kunt genieten ook! Een bizarre beleving, want de Boiling river, met natuurlijk water van rond 60 graden Celcius, komt hier samen met de koude rivier en in het midden van deze stroming heb je je eigen jacuzzi.
Samengevat is Yellowstone een Nationaal Park dat je niet wilt missen. Wil jij ook naar Yellowstone, bekijk dan onze bouwsteen ‘Bizonder Yellowstone’ of lees meer nog meer redenen om naar Amerika te gaan in onze blog.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern