ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

vliegen-nederland-amerika

Vliegtickets naar Amerika: onze tips

blog

Je hebt plannen om je vakantie in Amerika door te brengen, leuk! Nu moet je er natuurlijk ook nog komen. Een rechtstreekse vlucht is uiteraard erg fijn, maar een vlucht met een tussenstop heeft ook vaak voordelen. In deze blog delen we graag onze tips bij het boeken van je vliegtickets naar Amerika.
Decorative torn edge
Geschreven op
woensdag 13 september
Geschreven door
Lianne Boerma

Tip 1 Boek via je reisorganisatie

Hoewel je een vliegticket naar Amerika zelf gemakkelijk kan boeken, heeft het ook een aantal voordelen om dit door je reisorganisatie te laten doen. Wij kunnen bijvoorbeeld de vlucht, voordat je boekt, vrijblijvend voor je in optie zetten. Wij houden tijdswijzigingen voor je bij en mocht het nodig zijn dan passen we je landarrangement hierop aan. Daarnaast regelen wij een nieuwe vlucht als de luchtvaartmaatschappij besluit een vluchtgedeelte te annuleren of te verzetten naar een andere tijd of route. Als je je vliegticket naar Amerika zelf boekt, ben je zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van wijzigingen en dien je zelf een alternatief te regelen. Ook leuk: soms kunnen wij vliegtickets naar Amerika nét wat goedkoper aanbieden.

Vliegen naar New York

Tip 2 Vlieg rechtstreeks

Kies je voor comfort en vind je het niet erg om hier extra voor te betalen? Dan kan je rechtstreeks vliegen vanaf Amsterdam naar New York, Boston, Washington DC, Philadelphia, Los Angeles, San Francisco, Miami en Orlando. Vanaf Brussel is er alleen een rechtstreekse verbinding naar New York en Washington DC.

Tip 3 Bespaar geld op je vlucht

Wil je liever geld besparen op je vlucht? Kijk dan ook eens naar een vlucht met een tussenstop. Naast dat je even je benen kan strekken, hebben vluchten met een tussenstop namelijk vaak een aantrekkelijk prijskaartje. In het hoogseizoen (zomervakantie) kan dit zelfs een paar honderd euro per vliegticket schelen. Dat geld kan je misschien weer aan je rondreis door Amerika besteden.

Net als wij, sta je vast niet te springen om een hele dag op een luchthaven te moeten bivakkeren. Daarom zoeken wij altijd naar een vlucht met een korte tussenstop van ongeveer twee à drie uur. De tussenstop kan zowel plaatsvinden in Europa als in Amerika. Het voordeel als je een tussenstop hebt in Amerika is dat je eerst de lange intercontinentale vlucht hebt en daarna nog een relatief korte vlucht hebt naar je eindbestemming. Het nadeel van een overstap in Amerika is dat je je bagage zelf van de bagageband moet halen om het over te zeten op de volgende band. Ook kost het meer tijd, omdat je officieel in Amerika bent aangekomen en je hierdoor nog door de Douane moet. Het luchthavenpersoneel zal je hierin wel goed begeleiden.

Broadway New York

Tip 4 Combineer je rondreis door Amerika met een andere stad

Amerika is een groot land. Bij je intercontinentale ticket kan je voor hetzelfde tarief een tussenstop maken in een van de steden in het noordoosten op weg naar je bestemming in het zuidwesten, middenwesten of Florida. Plak bijvoorbeeld een aantal dagen New York vast aan je rondreis door het zuidwesten of bezoek je het Witte Huis op weg naar Florida. Een andere mogelijkheid is om een tussenstop te maken in IJsland, London of Parijs. Kortom: er is veel mogelijk. Onze reisspecialisten adviseren je hier graag verder in.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern