Naar boven

disney-florida

10 pretparken in Amerika die jullie niet mogen missen

blog

Geschreven op
maandag 21 oktober
Geschreven door
Shannon van Duyl

Of jullie nu echte pretpark-fans zijn en elk weekend in de Efteling rondlopen, of gewoon een leuke afwisseling zoeken tijdens jullie rondreis door Amerika: een dagje naar een pretpark is altijd een goed idee. We zetten de tien leukste pretparken van Amerika op een rij!

Universal Studios Orlando

harry-potter-kasteel

Gek van films? Dan mogen jullie Universal Studios in Orlando, Florida niet missen! Loop het ene moment in New York en het volgende in San Francisco. Of stap in The Wizarding World of Harry Potter in het verhaal van the boy who lived en pak de Zweinsteinexpres op Perron negen en driekwart, shop een nieuwe toverstaf op de Wegisweg en haal wat galjoenen op in Goudgrijp.

Universal Studios Hollywood

simpsons-ride

Zijn jullie op reis langs de westkust, dan vind je ook in Californië de Universal Studios. En wel in Hollywood, dus het kan niet anders dan volledig in Hollywood-stijl zijn! Rijd tijdens de studio tour in een treintje over allerlei filmsets, van Desperate Housewives tot Ghost Whisperer en ontdek in het bijbehorende themapark de wereld van The Simpsons in The Simpsons Ride. Gegarandeerd uren plezier!

Naast de studio tour van Universal Studios kun je óók een studio tour doen bij Warner Bros., Paramount Pictures en Sony Pictures. Onze tip als je een keuze wilt maken tussen alle mogelijkheden: check welke filmsets er bij welke productiemaatschappij horen en kies jullie favoriet!

Walt Disney World Florida

disney-florida

Walt Disney World in Florida bestaat uit vier(!) parken, de een nog groter dan de ander. De meest bekende is Magic Kingdom, het ‘echte’ Disney-park. Maar ook is er Epcot Centre: een futuristisch park met een wetenschappelijk tintje, en Animal Kingdom:een park met meer dan 250 diersoorten. Of neem een kijkje achter de schermen in Disney’s Hollywood Studios! Kortom: voor ieder wat wils.

Disneyland Resort California

disney-californie

Net als Universal Studios vind je ook Disneyland aan zowel de oost- als westkust van Amerika. In Anaheim, Californië vind je Disneyland Resort: het allereerste Walt Disney-resort. Het resort herbergt Disneyland Park en Disney California Adventure Park, beide enorme themaparken volledig in Disney-stijl. Ontmoet Mickey en Minnie Mouse, gil je longen uit je lijf in de bekende Space Mountain en ga op avontuur in een van negen themagebieden. Het heet niet voor niets the happiest place on earth!

Legoland California

Leuk voor jong én oud: Legoland! Waarschijnlijk hebben jullie zelf ook nog steeds een enorme doos met Lego ergens staan in huis. Legoland California is het derde Legoland-park, na Engeland en Denemarken. Het is gelegen in Carlsbad, Californië en neemt Lego-bouwwerken naar the next level. Ga op avontuur in een van de acht zones en ontdek alles over de kleine bouwsteentjes!

Six Flags Magic Mountain California

Alleen voor echte daredevils: Six Flags Magic Mountain. Het park bezit sinds 2012 het record van het meest aantal achtbanen in een pretpark: achttien stuks! Schreeuw het uit in de Scream, maak loopings in Full Throttle en bereik snelheden van wel 160 kilometer per uur in Superman: Escape From Krypton. Als jullie hier je adrenaline-kick niet halen, weten we het ook niet meer!

Adventuredome Las Vegas

Viva Las Vegas! Adventuredome in Las Vegas heeft meer dan twintig attracties, waaronder de enige overdekte achtbaan met dubbele lus en dubbele kurkentrekker ter wereld, botsautootjes, klimwanden, een reuzenrad en een schommelschip. Het pretpark hoort bij het Circus Circus Hotel en Casino aan de Las Vegas Strip. Het enorme dak is helemaal van roze getint glas en het interieur is ontworpen in de vorm van een ravijn. Alleen daarom al is dit pretpark een bezoekje waard, zonder ook maar in één attractie te stappen.

Universal’s Volcano Bay Orlando

volcano-bay

Beat the Florida heat in een van de grootste waterpretparken ter wereld: Universal’s Volcano Bay in Orlando. Met meer dan twintig glijbanen en diverse zwembaden is dit hét waterpretpark van Florida.

Dutch Wonderland Pennsylvania

dutch-wonderland

Het thema van Dutch Wonderland in Lancaster, Pennsylvania is “a Kingdom for Kids”. Je vindt er meer dan 35 attracties, verspreid over ruim negentien hectare, speciaal gemaakt voor (jonge) kinderen en hun families. Hier zijn de kids de baas!

Dollywood

dollywood

Nee, geen Hollywood, Dollywood! Dollywood vind je in Pigeon Forge, Tennessee en is het themapark van niemand minder dan countryzangeres Dolly Parton. Je vindt er spannende achtbanen en een aantal standaard pretpark thrill rides, maar Dollywood biedt ook traditionele ambachten en muziek uit het Smoky Mountains-gebied. En natuurlijk een museum over de carrière van Dolly Parton herself.

Allebei in de attractie met de baby switch

In pretparken is het (zoals te verwachten) eigenlijk altijd druk. Soms kan het wel een uur duren voordat je aan de beurt bent bij een bepaalde attractie. Zijn de kids voor die ene attractie nog net te klein, maar willen jullie als ouders wel graag allebei een ritje maken? Daar hebben ze in Amerika een goede oplossing voor gevonden: de baby switch. Ook wel de rider switch of child swap genoemd. Dit houdt in dat de ene ouder in de rij gaat staan terwijl de andere ouder, bij de uitgang van de attractie, wacht met de kinderen. Ritje gemaakt? Dan “wissel” je en neemt de andere ouder, zonder in de wachtrij te hoeven staan, plaats in de attractie. Eén keer wachten en toch allebei een ritje maken!

Orkashows in SeaWorld? Liever niet!

Misschien was het je al opgevallen, maar SeaWorld ontbreekt in dit lijstje. Deze zeezoogdierenparken in Florida, Texas en Californië lijken misschien heel leuk, maar eigenlijk komt het erop neer dat alle dieren daar in gevangenschap leven. En dat hoort natuurlijk niet! Orka’s horen geen shows te doen maar lekker in het wild te zwemmen. Wij zijn dus geen fan van deze parken, vandaar dat we niet toe willen juichen om hiernaartoe te gaan. En daarbij, er zijn zo veel mogelijkheden om dit soort gave dieren in het wild te zien, daarvoor hoef je echt niet naar een themapark! Wil je meer weten over onze kijk op hoe je op reis verantwoord met dieren om kunt gaan? Lees er alles over in deze tips.

Tijd om te gaan!

Staat een van deze pretparken hoog op jullie lijstje om een keer te bezoeken? Combineer zo’n bezoek dan met jullie rondreis door Amerika! Met Riksja Family reis je naar diverse bestemmingen in Amerika en we helpen je graag met het toevoegen een pretparkbezoek aan jullie reis. Samen met ons puzzelen jullie de beste route in elkaar!

Naar Riksja Family Amerika

disney-florida
background-pattern