Naar boven

Voor en door reizigers

Onze bestemmingsexperts

kerstin strand bali

Onze bestemmingsexperts

Wie zegt dat je geen verre reizen meer kunt maken als je kleine kinderen hebt? Onze bestemmingsexperts weten als geen ander hoe je dit aanpakt en zorgt dat het hele gezin geniet van een onvergetelijke reis. Dit doen we natuurlijk allemaal kleinschalig, lokaal en verantwoord. Onze bestemmingsexperts reizen zelf met hun kinderen naar landen en kennen deze op hun duimpje. Zo stippelen ze een rondreis van het gebaande pad met een reistempo dat past bij jouw gezin: voor en door reizigers.

We doen zelf niks liever dan reizen en laten de wereld met heel veel plezier aan onze kinderen zien. Al onze reisroutes zijn dan ook ontstaan uit onze eigen reiservaringen. We hebben zelf in alle kleinschalige- en lokaal gerunde accommodaties geslapen en samen met onze lokale partners de gaafste activiteiten voor je geselecteerd waar je kinderen ook blij van worden en tegelijkertijd het land écht leren kennen.

Anne-Marie

anne-marie
Bestemmingsexpert Amerika

“Ik doe niks liever dan met mijn gezin de wereld ontdekken! Amerika is toch wel een van onze favoriete bestemmingen door de enorme diversiteit. Wat wil je ook met zo’n groot land. Reis je met tieners? Dan is surfen altijd een goed idee! In San Diego kun je bijvoorbeeld een surfles nemen en je zult verbaast zijn hoe snel ze al op het surfbord staan. Eigenlijk maak ik mijn kinderen altijd wel blij met sportieve activiteiten zoals fietsen door Zion en suppen over de Colorado.”

Kerstin

kerstin
Bestemmingsexpert Indonesië en Mexico

“Hoi ik ben Kerstin en ik reis samen met mijn man en peuter graag de wereld rond. Van Europa tot Azië en Midden-Amerika, we willen het allemaal ontdekken! Ik weet als geen ander welke uitdagingen er komen kijken tijdens een rondreis met de allerjongste kinderen. Probeer vooral al je plannen wat los te laten en mee te gaan met de flow van de dag. Met kleine kinderen ontdek je pas echt wat ‘slow-traveling’ is. “

Birgit

birgit
Product manager Family-reizen

“Samen met mijn man en kinderen heb ik al heel wat reizen gemaakt. Toen de jongens nog jonger waren gingen we al op reis en leerden ze zo nieuwe culturen kennen en zagen ze dieren in het wild. Volgens mij is er niks mooiers wat je je kinderen mee kunt geven. Bij Riksja Travel werk ik samen met onze lokale partners aan dit soort rondreizen die geschikt zijn voor alle leeftijdscategorieën. Ik test natuurlijk zelf de routes, slaap in de door ons geselecteerde accommodaties en bekijk welke activiteiten we moeten opnemen in de reizen om zo iedereen in het gezin blij te maken.”

Mariska

mariska
Bestemmingsexpert Griekenland en Marokko

“Griekenland is zo’n typische bestemming die dicht bij huis is maar als ver voelt. Samen met mijn gezin hebben we al heel wat Grieks eilanden bezocht en we blijven ons verbazen dat ze allemaal hun eigen charme hebben. Ik raad je daarom echt aan om te gaan eilandhoppen! Je kinderen zullen het geweldig vinden om met de ferry van eiland naar eiland te gaan en de archeologische opgravingen worden een stuk leuker met onze speurtocht! Maar vergeet Marokko ook niet. De kleurrijke steden, de woestijn en dan lekker afkoelen bij een van de kustplaatsen. Marokko heeft voor alle leeftijden iets te bieden en past vaak perfect in de schoolvakanties.”

Nienke

nienke
Bestemmingsexpert Costa Rica en Nicaragua

“Hoi mijn naam is Nienke en ik reis met mijn man en twee kinderen het liefst de hele wereld over en help je vanuit mijn ervaringen heel graag met het samenstellen van jouw ultieme droomreis. Toen mijn jongens 1,5 en bijna 4 jaar waren, hebben wij onze eerste verre reis gemaakt naar Java en Bali. Een jaar later zijn we naar Costa Rica en Nicaragua gegaan waar we echt fan van zijn geworden. De natuur geeft zoveel rust en het spotten van dieren in de jungle is voor de kinderen natuurlijk heel leuk. Wissel vooral het avontuur af met het zwembad. Zo gingen wij in de ochtend vogels spotten en in de middag lekker afkoelen in het water.”

Leonore


Bestemmingsexpert Zuidelijk Afrika

“Hoi, mijn naam is Leonore en samen met mijn man en 2 zoons maak ik graag mooie reizen. Zuidelijk Afrika is bij mij al jaren favoriet, maar ook onze andere bestemmingen zoals Portugal en Thailand waren fantastisch met ons gezin. Toen mijn oudste 1,5 jaar oud was gingen we voor het eerst naar Singapore en Bali. Daarna met inmiddels 2 kinderen stonden Zuid-Afrika en Thailand op de planning. Met onze reizen heb je een goede combinatie van rust en leuke activiteiten. De afstanden zijn meestal niet te lang en heb je vaak in de middag weer tijd om even te chillen bij het zwembad. Vooral het fietsen, kajakken en surfen maken bij mijn gezin de blijvende herinneringen.  ”

Onze local hero's

We vinden het belangrijk dat met onze reizen het geld voornamelijk bij de lokale ondernemer terecht komt. Daarom werken we overal ter wereld samen met partners die hun land een warm hart toedragen en net als wij staan voor vrijheid, echtheid en goed zijn voor anderen. Onze local hero’s verzorgen een groot deel van je reis ter plaatse, waardoor je er op kunt vertrouwen dat je zowel voor als tijdens je reis in goede handen bent. De lokale partners wonen allemaal in het land, kennen de mensen, de cultuur én de leukste plekken. Hierdoor zijn onze reizen persoonlijk en staan ze in het teken van ontmoeting tussen culturen. Je slaapt bij een familie die gezamenlijk een B&B runt, je ontmoet lokale ondernemers die je als gids meenemen naar onontdekte plekjes van hun land, je leert chauffeurs kennen die je veilig van A naar B te brengen en leert van gepassioneerder thuiskoks de kneepjes van de lokale keuken.

background-pattern