Naar boven

Afrika

Safari Afrika met kinderen

6 bestemmingen binnen Afrika

In Afrika vind je een aantal landen die goed te bereizen zijn met kinderen. Marokko is maar een paar uur vliegen en toch ben je al in een totaal andere wereld. Oosterse specerijen prikkelen je zintuigen en teksten zijn compleet onleesbaar. Leuk voor ouders en kinderen doordat er interessante steden zijn, maar ook avontuurlijke tochten met een kameel of pootje badend aan het strand voor de kinderen. Zuid-Afrika is dé plek om met je kinderen op safari te gaan. Het is iets verder vliegen, maar je hebt er in de zomer geen tijdsverschil. Naast dieren spotten in het wild, vind je er ook historische steden en kom je in aanraking met de Zuid-Afrikaanse cultuur.

Botswana

Botswana family

De perfecte combi van natuur, cultuur en de beste safariparken. In een stoere 4×4 met tenten op het dak reis je langs de highlights van Namibië en Botswana en sluit je de reis op een spectaculaire wijze af bij de Victoria Falls. Beklim de rode zandduinen in de Namib woestijn, leer boogschieten en vuurmaken bij de bosjesmannen, spot de Big-5 bij Etosha, Moremi en Chobe, vang een tijgervis op de Okavangorivier en ga ziplinen tussen Zambia en Zimbabwe.

Namibië

namibie familie

Namibië is in onze ogen dé bestemmingen voor avontuurlijk ingestelde gezinnen om het ‘echte’ Afrika te ontdekken. Maak samen met een gids een bushwandeling door de Kalahari, beklim de gigantische zandduinen in de Sossusvlei, ga kayakken met zeehonden voor de kust en spot olifanten, neushoorns en leeuwen tijdens een safari in het Etosha park. Je reist rond in een 4×4 huurauto en verblijft in familievriendelijke lodges en sfeervolle guesthouses.

Marokko

marokko familie

Het is maar zo’n vier uur vliegen naar Marokko en toch stap je in een compleet andere wereld. Met slangenbezweerders, kamelen in de woestijn, markten met de meest exotische producten en ezels door de straten is dit net een sprookje voor kinderen. Zelfs slapen wordt een beleving. Heb je twijfels over het eten? Maak je geen zorgen: door het gebruik van dadels, amandelen en honing worden de gerechten zoet en wordt het smullen van tajineschotels. En zolang je eet op plekken die ook drukbezocht worden door locals, zal het vers en veilig zijn.

Tanzania

kenia tanzania familie

Tanzania is een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Het ultieme Afrikaanse land voor safari maar ook een afwisselende natuur met de uitgestrekte parken als de Serengeti en de Kilimanjaro. De unieke Ngorongoro krater mag zeker niet ontbreken en bijkomen op het tropische eiland, Zanzibar. Je reist op een rustig tempo. Het zijn soms grote afstanden, maar je bent op pad met je eigen gids wie ook je chauffeur is, in een comfortabele jeep. Waar mogelijk boeken we een lodge met zwembad. Kortom, een afwisselende en comfortabele reis door Tanzania die geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar oud. Het is wel Malaria gebied maar met medisch advies kun je zeker veilig op pad met je kids.

Kenia

Kenia

Met de kinderen op safari in Kenia is een ontzettend gave ervaring. De reis brengt je naar de meest leuke plekken, van natuur reservaten tot witte stranden. Je overnacht afwisselend in tenten, kleinschalige hotelletjes en beach resorts. Tijdens je reis zijn er allerlei avonturen te beleven die leuk zijn voor zowel de volwassenen als de kinderen. Maar een ervaring die wat ons betreft echt niet mag ontbreken is het bezoeken van het masai-dorp in Maji Moto. Het is altijd leuk om te zien hoe snel kinderen vriendjes maken met de masai kinderen. Je reist in een heel ontspannen tempo, wel zo fijn met kinderen.

Zuid-Afrika

zuid afrika familie

Met dieren in het wild spotten maak je ieder kind blij, Zuid-Afrika is dan ook de ultieme familiebestemming. Olifanten die voor je auto oversteken, leeuwen die lui onder een boom schuilen voor de zon. De Big Five wil je absoluut afstrepen, maar er valt nog meer af te vinken. Fietsen tussen de wijnranken en het goede glas wijn heffen: check. Je kids die een balletje trappen met lokale kinderen in een township in Kaapstad: check. Samen de handen uit de mouwen steken op een struisvogelboerderij: check. En dat ook allemaal zonder al te veel gedoe, want er is haast geen tijdverschil, de wegen en bewegwijzering zijn goed en veel gebieden zijn malariavrij.

background-pattern