ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Volcanoes National Park-Hawaii-Amerika

De vloer is lava

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hawaii Island - Volcanoes National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
✓ Volcanoes National Park met drie actieve vulkanen

✓ Rijd over de panoramische Crater Rim Drive naar de top van de Kilauea-krater

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst op Hawaii Island

Je vliegt naar Hawaii Island, oftewel: Big Island, waar je de huurauto ophaalt. De rit naar Volcanoes National Park duurt ongeveer een uur. Kom je vroeg op de dag aan, dan heb je nog tijd voor een stop bij Ken’s House of Pancakes: kokospannenkoeken of kalua pig.

Wij reden eerst naar Mauna Kea. Op de 4205 meter hoge vulkaan staan telescopen waardoor je de sterrenhemel kunt bekijken. Als je laat in de middag op de top bent, kun je vanaf hier de zonsondergang zien en daarna sterrenkijken. Neem wel genoeg tijd om de top te bereiken: je stijgt niet zomaar van zeeniveau naar 2800 meter hoogte! Neem pauzes en laat je lichaam acclimatiseren. En vergeet niet een jas of fleece mee te nemen, want op deze hoogte en met een flinke wind, voelt Hawaï even wat minder tropisch.

De rit naar Volcanoes National Park is dan nog anderhalf uur. Je verblijft in een chalet met tropische tuin in Volcanoe, een plaatsje aan de rand van het park.

Decorative torn edge

Dag 2 Vulkaan Hawaï – Volcanoes National Park

Begin je dag tussen de vulkanen bij het Visitor Center van het park: daar wordt je verteld waar op dat moment lava stroomt en op welke plekken je een ranger talk kunt bijwonen. Zo’n ranger weet van alles te vertellen over het park en de oorsprong van het vulkanische Hawaï. Wist je bijvoorbeeld dat oude legendes de godin Pele verantwoordelijk hielden voor vulkaanuitbarstingen? Of dat ten zuiden van Big Island zich een nieuw eiland begint te vormen?

Een mooie manier om het park te verkennen, is door de Chain of Craters Road te rijden. De weg leidt je langs de grillige kust, waar hoge golven tegen het zwarte lavagesteente opspatten, en door het desolate vulkaanlandschap. De route moet regelmatig verlegd worden, wanneer lavastromen delen van de weg onbegaanbaar maken.

Decorative torn edge

Wij besloten om door de Kileuea Iki-krater te wandelen: eerst loop je door het mysterieuze regenwoud en dan sta je plotseling op de rand van een grote krater, met stomende scheuren in de aarde, zwarte stenen heuvels en een gebarsten lavakorst. Alsof je op de maan bent beland … Als je terugloopt naar het startpunt, neem dan een omweg door de lava tubes, ondergrondse tunnels, meer dan vijfhonderd jaar geleden uitgesleten door een lavarivier van 1000 °C.

Onder de indruk van de vulkanen op Hawaï? You aint’t seen nothing yet, als je de lava alleen bij daglicht hebt gezien. Rijd daarom – als het donker is – naar het Jaggar Museum, waar je een prachtig uitzicht hebt op een vulkanische krater. Misschien zie je alleen rook met een smeulende, oranje gloed, maar met een beetje geluk spuit de lava als een fontein omhoog.

Decorative torn edge

Dag 3 – Crater Rim Drive en vervolg van de reis

Vandaag vervolg je je reis op Big Island of een van de andere eilanden van Hawaï. Reis je pas in de middag verder, dan kun je vandaag opnieuw het nationale park in. Maak nog een hike naar een van de kraters of rijd de Crater Rim Drive, en stop onderweg bij lavatunnels, uitkijkpunten en steaming vents (grondwater dat zo verhit is, dat het als stoom uit de grond komt).

Reis je ’s middags door naar Kona aan de zuidkust, stop dan bij Punalu’u Beach. Dit is een vulkanisch, zwart zandstrand, waar regelmatig schilpadden rusten. Zorg wel voor slippers, want het zand is bloedheet!

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

De vloer is lava

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Vulkaan Hawaii Special Stay
Volcanoes NP Special Stay restaurant
Volcanoes NP Special Stay kamer
Variant
1

Slapen met uitzicht op de krater

 • Reissom:
  Vanaf € 478,-- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten inclusief ontbijt

Wil je de gloeiende lava vanuit je slaapkamer zien, kies dan voor onze Special Stay, de enige accommodatie in het Volcano National Park. Vanaf het restaurant heb je een geweldig uitzicht op de Kilauae-krater en als het donker wordt, licht de gloed van de lava fel op. Dat noemen we nog eens dinner and a show! We boeken een kamer voor je waar je dit natuurspektakel zelfs vanuit je bed kunt bekijken. Heb je ook nog een heldere sterrenhemel, dan doe je vast geen oog dicht.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Honolulu surfen
bouwsteen

Aloha Honolulu

 • Oahu - Honolulu
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 630,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hawaii
bouwsteen

Stille wateren, heilige gronden

 • Kona - Hawaii Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hula dansen op Maui

 • Maui
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 840,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Canyons en kliffen van Kauai

 • Kauai Island
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 900,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern