ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Helicopter-Hawaii-Amerika

Canyons en kliffen van Kauai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kauai Island
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Zodiac-boottocht
 • Reissom:
  Vanaf € 900,- p.p. bij 2 personen
✓ Overnachten tussen de plantagehuizen

✓ Ontdek de Napali-kust tijdens een wandeling

✓ Zodiac-boottocht en snorkeltrip

✓ Bewonder de achtergrond van ‘Pirates of the Caribbean’ tijdens een helikoptervlucht

Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Kauai, Hawaï en Waimea Canyon

Vergeleken met zijn grote broers is Kauai  een klein, gemoedelijk eiland, dat merk je al tijdens de rit over het kustweggetje van de luchthaven naar Waimea, aan de zuidwestkust van het eiland.

Je overnachtingsplek op Kauai  is opgetrokken in de stijl van de palmplantages: sfeervolle cabins op een uitgestrekt, groen landgoed. In je leunstoel op de veranda waan je je even terug in de tijd. De inrichting van de kamer is eenvoudig, maar helemaal in de historische sfeer.

Decorative torn edge

Stap, als je eenmaal geïnstalleerd bent, weer in de auto voor een ritje naar Waimea Canyon: de Grand Canyon van Hawaï, maar dan helemaal groen! Een aardbeving scheurde het eiland ooit nét niet in twee stukken: de vruchtbare kloof is het resultaat. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.

Elke bocht geeft weer een nieuw spectaculair uitzicht: watervallen die van grote hoogte naar beneden storten, groene vlaktes, rode hellingen en in de verte de blauwe zee. Mocht het nou net bewolkt zijn als je bij dat ene mooie uitzichtpunt staat, wacht dan even: vijf minuten later kan de zon alweer doorbreken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Eigen invulling, Kauai

De Waimea Canyon is groot genoeg om een tweede dag in door te brengen. Maak bijvoorbeeld een hike over de groene rotsen en picknick bij een waterval met een regenboog. Of ga naar de Allerton Gardens bij Poipu, een exotische oase met palmbomen, watervallen en bomen met reusachtige wortels. Het eiland wordt niet voor niets ‘Garden Isle’ genoemd.

Maar het absolute hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is wat ons betreft de helikoptervlucht boven het eiland. Fantastisch om de groene krater, de grillige rotsen en immense watervallen van bovenaf te kunnen zien. Je scheert vlak langs kliffen die over land niet te bereiken zijn en vliegt bijna door een waterval. Als je wilt, leggen we deze tocht voor je vast.

Decorative torn edge

Dag 3 – Napali Coast – avontuurlijke boottocht

Uitslapen zit er niet in vandaag: al om 7.00 uur begint je boottocht langs de kust van Napali. Hou je stevig vast: je gaat per zodiac en die kan hard! Gelukkig is het niet alleen maar stuiteren op de golven, er zijn ook rustige stukken en je kunt ook snorkelen vanaf de boot. Met een beetje geluk zie je zelfs dolfijnen. Ondertussen vertelt de gids honderduit over Kauai , Hawaï en hoe vulkanische eilanden worden gevormd.

Rond het middaguur heb je weer vaste grond onder de voeten. Na de lunch kun je naar de noordkust rijden. Bezoek dan de vuurtoren en Hanalei Bay en rijd door naar Ha`ena State Park. Hier zijn verschillende grotten, waarvan een te zien was in de vierde ‘Pirates of the Caribbean’.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Kauai

Vandaag komt je verblijf op Kauai  tot een einde. Misschien heb je nog tijd om tijdens de rit naar de luchthaven een stop te maken bij de Kauai  Coffee Plantation. Leuk om te zien en vooral lekker om te proeven. Heb je echt nog ruim de tijd, rijd dan langs de Wailua-rivier en -watervallen: een mooie plek om te kajakken, wandelen en jaloersmakende foto’s te maken.
Kun je geen genoeg krijgen van het groene eiland? Natuurlijk kunnen we je verblijf verlengen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Canyons en kliffen van Kauai

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hawaii Kauai helikoptervlucht Napali-kust
Hawaii Kauai helikoptervlucht
Hawaii Kauai helikopter
Hawaii Kauai helikoptervlucht Waimea Canyon
Variant
1

Helikoptervlucht over Kuaui

 • Reissom:
  vanaf € 385,- p.p.
 • Inbegrepen:
  helikoptervlucht Kauai van 1 uur

Wat ons betreft echt de allerbeste manier om de watervallen en rotsen van Kauai  te bekijken: vanuit de lucht. Je vliegt over de Waimea-kloof, gaat rakelings langs de watervallen die werden gefilmd voor Jurassic Park en scheert langs de rotsige kustlijn van Napali. Veel plekken zijn over land niet bereikbaar en kun je dus alleen vanuit de lucht zien.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

De vloer is lava

 • Hawaii Island - Volcanoes National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hula dansen op Maui

 • Maui
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 840,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Hawaii
bouwsteen

Stille wateren, heilige gronden

 • Kona - Hawaii Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 625,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Honolulu surfen
bouwsteen

Aloha Honolulu

 • Oahu - Honolulu
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 630,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern