Menu background

Naar boven

Honolulu-Hawaii-Amerika

Aloha Honolulu

bouwsteen

 • Reisschema:
  Oahu - Honolulu
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Bezoek aan Pearl Harbor
 • Reissom:
  Vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
✓ Warm welkom met een lei, de typisch Hawaiiaanse bloemenketting
✓ De toegangspoort tot de Hawaïaanse eilanden
✓ De Amerikaanse geschiedenis van Pearl Harbor
✓ Ontdek de cultuur in het Polynesian Cultural Center
Vakantie Hawaii - Waikiki Beach
Decorative torn edge

Dag 1 – Reizen Hawaï -aankomst op Oahu en in Honolulu

Welkom op het bekendste eiland van Hawaï. Oahu staat vooral bekend om de stad Honolulu en Waikiki Beach, maar er is nog veel meer te ontdekken: veel plantages, ruige kusten en een regenwoud.

Vanuit het vliegtuig zie je al de vele kleine eilanden van Hawaï. Eenmaal geland, word je verwelkomd met een bloemenketting en ukelelemuziek. Alle plaatjes die je in je hoofd hebt van reizen naar Hawaï, worden bevestigd. Als je wilt, kunnen we een transfer voor je inplannen naar het hotel, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf te rijden. Met een huurauto ben je flexibel en reis je in eigen tempo over het eiland.

We vonden op Oahu een modern hotel in Waikiki met comfortabele kamers. Vanaf hier loop je gemakkelijk naar het stadscentrum (met skyscrapers en shopping malls, het is nog steeds Amerika!) en verschillende bezienswaardigheden. Omdat het eiland een knooppunt is voor de meeste reizigers, is het er gezellig druk. Sluit je bij hen aan in een van de surfbars, of drink in alle rust een cocktail op het dakterras van je hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Honolulu

Op de dag na aankomst plannen we helemaal niets, dat geeft jou de tijd om rustig te wennen aan het klimaat en tijdsverschil.
Je hotel ligt nier ver van Waikiki Beach, maar eerlijk is eerlijk: er zijn veel rustigere stranden in Hawaï. Wij kozen ervoor om naar Diamond Head te wandelen, de gigantische vulkanische krater die je niet kunt missen. De krater dankt zijn naam aan de calciet kristallen die de Engelsen voor diamant aanzagen, hoewel de Hawaïanen hem naar zijn vorm vernoemd hebben: Lēʻahi, oftewel tonijnvin. Het is een steile klim naar de top, maar geloof ons: die neem je graag voor lief als je weet hoe mooi het uitzicht over Honolulu is.

Hawaï staat ook bekend om zijn legendarische surfwedstrijden en de beste surfgolven ter wereld. Aan de noordkant van het eiland, bijvoorbeeld in surfstadje Haleiwa, vind je die perfecte golven en kun je zelf een poging doen om een tube, de binnenkant van zo’n metershoge golf, te pakken. Geen held op een board? Vanaf het strand kijken naar de pro’s is ook leuk.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pearl Harbor

Vandaag staat een bezoek aan Pearl Harbor op het programma, een belangrijke schakel in de Amerikaanse geschiedenis en eigenlijk onmisbaar als je door Hawaï gaat reizen. Hier volg je een rondleiding door de thuishaven van de US Pacific Fleet, nog altijd actief als militaire basis. Op 7 december 1941, tijdens de Tweede Wereldoorlog, werden hier vele slagschepen beschadigd of tot zinken gebracht door een verrassingsaanval van Japan. De “Arizona” zonk samen met 1.102 zeilers, die nog altijd in hun onderwatergraf rusten.

Wij zorgen voor een kaartje voor het Pearl Harbor Visitor Center. Hier kun je tentoonstellingen bekijken over de ontwikkelingen die hebben geleid tot de aanval, en over de pijnlijke gevolgen. Na een korte documentaire in het theater, word je naar de USS Arizona Memorial gebracht: een gedenkplek voor het slagschip. Vervolgens vaart een marineboot je door de haven terug.

Decorative torn edge

Dag 4 – Reizen Hawaï – Vertrek Honolulu

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van het kleurrijke eiland Oahu. Als je vlucht pas laat op de dag vertrekt, heb je tijd om het Iolani-paleis in Honolulu te bezoeken. Tot 1893 woonden hier Hawaïaanse vorsten.

Ben je nog niet klaar met reizen in Hawaï? Dan zorgen wij ervoor dat je op je volgende tropische eiland terecht komt, zoals Hawaii Island of Maui.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Hawaii reizen - Special Stay Honolulu
Special Stay hotel - Waikiki, Honolulu
Special Stay Honolulu zwembad
Hawaii reizen - Special Stay
Honolulu Special Stay
Variant
1

Comforthotel Waikiki Beach

 • Reissom:
  Vanaf € 835- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een comfortabel hotel, meet & greet, entree Pearl Harbor

Vind je het fijn om in luxe te verblijven op Oahu? Kies dan voor deze Special Stay. Vanaf het zwembad en de poolbar hoor je het geluid van de zee, zo dicht bij het strand ben je. De kamers ademen een luxe sfeer en op de spierwitte ligbedden aan het zwembad is het heerlijk bijkomen van een lange reis. Dineer bij ondergaande zon, met uitzicht op de dobberende bootjes.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Vakantie Hawaii - Vulkaan Big Island
bouwsteen

De vloer is lava

 • Hawaii Island - Volcanoes National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 245,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vakantie Hawaii Maui hula
bouwsteen

Hula dansen op Maui

 • Maui
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 810,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
vakantie-hawaii-big-island-puuhonua
bouwsteen

Stille wateren, heilige gronden

 • Kona - Hawaii Island
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 560,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vakantie Hawaii Kauai zwemmen
bouwsteen

Canyons en kliffen van Kauai

 • Kauai Island
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 795,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge