ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Nationale parken in Amerika

Algemene informatie

Bryce Canyon
Wrangel-St.EliasNational-park

Nationale parken Amerika

De vele nationale parken in de Verenigde Staten worden gezien als de achtertuin van de Amerikaan. Bijna elk stukje natuur is omgedoopt tot nationaal park. Amerikanen reizen veel binnen de landsgrenzen en gaan graag kamperen in Yosemite, vissen aan een meer of hiken door de bergen. Naast de vele natuurparken zijn er natuurlijk ook de pretparken waar iedereen weer even kind kan zijn. Schrik van Jaw’s haaientanden in de Universal Studios en gil als een enthousiast kind in een van de achtbanen van Disney World.

Wij vinden het bezoek aan een of meerdere nationale parken een onmisbaar onderdeel van je reis door het zuidwesten. Je hebt Amerika eigenlijk niet gezien hebt als je niet in een park bent geweest want ze zijn werkelijk overal. De nationale parken hebben wij opgenomen in onze Amerika bouwstenen. De tickets voor de pretparken kunnen wij vooraf voor je regelen. Samen met onze reisspecialist kun je tijd in je reis inplannen voor een of meerdere pretparken.

Nationale parken

Om nationale parken in Amerika te kunnen bezoeken betaal je entreekosten. De regering beheert de parken en heeft in 2004 de National Park Pass in het leven geroepen. Deze pas schaf je eenmalig aan voor US$ 80,- en hiermee kun je naar alle nationale parken in de Verenigde Staten gaan. Dit is vooral erg handig tijdens je rondreis door het zuidwesten van Amerika, omdat je in drie weken tijd vaak wel zo’n vijf nationale parken aandoet. In Florida heb je geen nationale parken pas nodig, omdat hier een stuk minder nationale parken zijn. De entreekosten voor het Everglades national park kan je beter apart betalen.

De National Park Pass die ‘America the beautiful’ heet, koop je bij het eerste park op je reis en is hierna 1 jaar geldig. We kunnen deze pas niet vooraf voor je regelen, omdat je hier ter plaatse je handtekening op moet zetten. De pas is geldig voor de huurauto en maximaal vier volwassenen. Kinderen onder de 16 jaar zijn gratis en voor extra personen in de auto betaal je bij.

Sequoia National Park, bomen
Monument Valley

Navajo Indianen parken

Niet alle canyons, meren en bossen behoren tot nationale parken. In Amerika zijn ook veel Tribal Parks die beheerd worden door de Navajo indianen, zoals bijvoorbeeld Monument Valley en de Antelope Canyon. Hier kun je niet met de pas terecht en betaal je de entreekosten apart. Ook zul je onderweg enkele ‘State Parks’ tegenkomen die worden beheert door de staat, ook hiervoor geldt dat je hier niet met je pas terecht kunt. De entree betaal je apart.

Pretparken

Tijdens je rondreis door het zuidwesten van Amerika kom je verschillende pretparken tegen. In Los Angeles vind je dé filmlocatie bij uitstek, de Universal Studios. Vele films zijn hier opgenomen en scenes uit tv series staan bijna dagelijks op het programma. Toen wij er waren was de nieuwe King Kong attractie onze favoriet. Ook de moeite waard vonden wij de show van Shamu Shamu in Sea World in San Diego. Let wel even op waar je gaat zitten: in de soak zone, de wet zone of de dry zone.

Als echte pretparkenliefhebber kan je tijdens je Florida reis je hart ophalen in pretparkwalhalla Orlando. Bezoek een van de zes verschillende Disney parken, waaronder twee waterparken of zoek verkoeling in Sea World. Verder zijn er in Orlando niet een, maar zelfs twee parken van de Universal Studios. Kortom: volop keuze! We raden je aan om een volle dag uit te trekken per park, dus mocht je er meerdere willen bezoeken laat het ons even weten, we kunnen dan extra overnachtingen voor je inplannen.

Universal Studios Florida
background-pattern