San Diego-Amerika

Siëstastad San Diego

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Diego
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Privé les Suppen
 • Reissom:
  € 445,- p.p. bij 2 personen
✓ Standaard verblijf in een strandhotel

✓ Optioneel verblijf in een haciënda hotel

✓ Privé SUP (Stand Up Paddle surfing) les
Decorative torn edge

Dag 1 – San Diego, aankomst

Vandaag kom je aan in San Diego. De stranden langs de kust en de invloed van buurland Mexico zorgen voor een verrassend ontspannen sfeertje in de stad. Je verblijft in een sfeervol hotel direct aan het strand, mét zwembad.

San Diego bestaat uit meerdere wijken, wij vinden Old Town en Old Quarter het leukst. Een korte rit van je hotel ligt Old Town, de oude wijk met kleurige gebouwen, musea, barretjes en winkels. Wij vinden het net een openluchtmuseum, waar je ziet hoe de Amerikanen hier 100 jaar geleden leefden.
Vanaf Old Town sta je met de auto in een kwartier in Gaslamp Quarter, het echte centrum van de stad. Hier struin je langs de oude gaslantaarns waar de wijk naar vernoemd is, op zoek naar een restaurant of een café om de dag met een koude Corona af te sluiten.

Decorative torn edge

Dag 2 – SUPles op het strand San Diego

Nadat je een ontbijt gescoord hebt, loop je richting de zee. Vandaag ga je suppen; Stand Up Paddlen. Stap net zoals de locals op je surfboard om 1,5 uur staand over de zee te peddelen. Het klinkt misschien niet zo spannend, maar je spant al je spieren aan om in evenwicht te blijven op de golven. Wij hadden de volgende dag (op de meest vreemde plekken) spierpijn! We plannen de les in de ochtend want dan zijn de golven nog niet zo hoog.

Wil je liever gaan surfen dan kunnen we dat ook voor je regelen. Je gaat dan met je eigen surfdude op stap, hij of zij leert je de kneepjes van het vak zodat je aan het einde van de les tenminste een golf hebt “kunnen pakken”.

In de middag kun je de stad in gaan om de laatste souvenirs te halen. Als je daar geen zin in hebt, kun je ook met een boek relaxen aan het zwembad van je hotel.

Decorative torn edge

Dag 3 – San Diego reis, vertrek

De volgende ochtend vlieg je terug naar huis, de vluchten gaan vroeg in de ochtend of rond het middaguur. Dus na je ontbijt stap je in de auto op weg naar de luchthaven.

Begin je de reis in San Diego dan ga je verder naar de oneindige Grand Canyon voor de bouwsteen Miles down to earth. Omdat de Grand Canyon nog een flink eind rijden is, plannen we een nachtje in Kingman op een kleine 6 uur rijden van San Diego.

Decorative torn edge

San Diego staat ook bekend om de San Diego Zoo en Seaworld. De ‘zoo’ wordt ook wel de grootste dierentuin van Amerika genoemd, dat gevoel hadden wij ook na een dag rondstruinen. Ga op de foto met de hippo die graag tegen het raam aan slaapt, of met een van vele levensechte beelden van de dieren.

Naast de zoo kun je ook Seaworld bezoeken. Om de dieren van dichtbij te bewonderen ga je tijdens een show in de ‘natte’ zone zitten. Stop je paspoort en camera in een plastic zak achter je rug. Voor een bezoek aan de zoo of Seaworld plannen we een nacht langer in, zodat je voldoende tijd voor strand, stad en park hebt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

San Diego - centraal gelegen hotel

 • Reissom:
  € 259,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een hotel in de buurt van Old Town met zwembad

In de drukke zomermaanden kan het voorkomen dat het strandhotel vol zit. Dan reserveren we een kamer in een goed hotel vlakbij het oude centrum van de stad. Dit is ook een goede optie als je iets voordeliger wilt verblijven. Wil je ook de SUP les regelen, laat het ons dan even weten.

San Diego staat bekend om de Mexicaanse invloeden. Maar wij vinden dat je alleen in het oude centrum ‘Old town’ een stukje Mexico terug vindt. Het is een levendige buurt met markten, winkels en restaurants. Dit is de plek om ’s avonds een drankje te gaan doen. Als je geluk hebt, wordt er ook nog Mexicaans gedanst!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Miles-down-to-earth Grand Canyon

 • Grand Canyon South Rim
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 214,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in Grand Canyon NP
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 246,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge