ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Surfen in San Diego

Siëstastad San Diego

bouwsteen

 • Reisschema:
  San Diego
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 350,- p.p. bij 2 personen
✓ San Diego staat vooral bekend om de Mexicaanse invloeden en de oneindige stranden

✓ Paradeer over de boulevards van het hippe Mission Beach of zoek de zon op bij Coronado Beach

✓ Verblijf een haciënda hotel met zwembad vlakbij het oude centrum van San Diego

✓ Keuzeoptie: verblijf in een strandhotel met privé SUP (Stand Up Paddling) ochtendklas (zie onderaan de pagina)

✓ Optioneel kun je snorkelend op zoek gaan naar goudvissen en luipaardhaaien met gids (zie onderaan de pagina)
surfing san diego usa amerika zuidwesten
Decorative torn edge

Dag 1 – San Diego, aankomst

Vandaag kom je aan in San Diego. De stranden langs de kust en de invloed van buurland Mexico zorgen voor een verrassend ontspannen sfeertje in de stad. Je verblijft in een sfeervol haciënda hotel met zwembad in de buurt van Old Town.

San Diego bestaat uit meerdere wijken, wij vinden Old Town en Old Quarter het leukst. Een korte rit van je hotel ligt Old Town, de oude wijk met kleurige gebouwen, musea, barretjes en winkels. Wij vinden het net een openluchtmuseum, waar je ziet hoe de Amerikanen hier 100 jaar geleden leefden.

Vanaf Old Town sta je met de auto in een kwartier in Gaslamp Quarter, het echte centrum van de stad. Hier struin je langs de oude gaslantaarns waar de wijk naar vernoemd is, op zoek naar een restaurant of een café om de dag met een koude Corona af te sluiten.

Decorative torn edge

Dag 2 – De kustlijn van San Diego

Nadat je op de eerste dag kennisgemaakt hebt met het oude San Diego en het moderne stadscentrum is het nu tijd om erachter te komen waarom de bijnaam van de stad ook wel ‘America’s Finest City’ is. Lange zandstranden bij Coronado Beach om wat uit te rusten, de rotsachtige kust bij La Jolla om te snorkelen (zie oprionele excursie onderaan deze pagina), Mission Beach om te flaneren over de boulevard of tal van andere stranden waar je kunt surfen of suppen.

Wil je vooral genieten van de stranden en leren hoe je het beste op de SUP (Stand Up Paddle) kunt blijven staan, overweeg dan ook zeker om een strandhotel met SUP ochtendklas te kiezen (zie onderaan de pagina).

Decorative torn edge

Dag 3 – Op naar huis…

De volgende ochtend vlieg je terug naar huis, de vluchten gaan vroeg in de ochtend of rond het middaguur. Dus na je ontbijt stap je in de auto op weg naar de luchthaven. Het is tijd om op de luchthaven terug te denken aan al die mooie momenten die je nooit meer gaat vergeten van je Amerika reis. Wij waren meteen alweer aan het nadenken over een volgende trip naar dit fascinerende land.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Siëstastad San Diego

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Snorkeltour bij La Jolla

 • Reissom:
  vanaf € 60,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  snorkeltour bij La Jolla

Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt bij een grote Amerikaanse stad, maar bij San Diego kun je heerlijk snorkelen. De rotsachtige kustlijn van La Jolla, een badplaats aan de noordkant van San Diego, heeft onderwater veel te bieden. Met een gids kom je op plekken die je zelf waarschijnlijk niet zult vinden en krijg je misschien wel luipaardhaaien, goudvissen en andere kleurrijke vissen te zien in het heldere zeewater.

De gids zorgt ervoor dat jij je eigen masker, snorkel, vinnen en wetsuit hebt. Hoe heerlijk het ook bovenwater kan zijn in San Diego, een tijdje in het water kan toch wel koud zijn en dan is die wetsuit een hele fijne extra!

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Grand Canyon uitzicht
bouwsteen

Miles-down-to-earth Grand Canyon

 • Grand Canyon South Rim
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 340,- p.p. bij 2 personen bij verblijf in Grand Canyon NP
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Los Angeles: the movie begins

 • Los Angeles
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern