ANVR logo
SGR logo
Calamiteitenfonds logo

Naar boven

Acadia National Park: kreeften vangen langs de kust

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bar Harbor - Acadia National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 260,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een fijn hotel bij Bar Harbour

✓ Leer meer over de kreeftenvisserij tijdens een optionele boottocht langs de kust

✓ Loop over de Ocean Path Trail langs de ruige kust
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Bar Harbour

Rijdend door de staat Maine ben je al bijna in Canada en dat kun je zien: glooiende bergen, begroeid met naaldbossen en weerspiegelende meren. Vanuit de White Mountains of West-Massachusets rijd je naar het plaatsje Bar Harbour, gelegen op Desert Island, waar je ook het grootste deel van Acadia National Park vindt. Niet gek dus, dat bijna alle reizigers in de buurt van Bar Harbour verblijven en dat is te merken ook. Toeristisch, maar wel gezellig. Maine staat bekend om zijn kreeften en die kun je hier op bijna iedere hoek van de straat eten. Niet zoals bij ons in restaurants met gesteven tafellinnen en zilveren bestek, maar aan lange tafels in een houten schuur, met een plastic slab om. En het kost een stuk minder! Gebruik deze middag om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van Acadia National Park, dan kun je alvast plannen maken voor de volgende dag. Bij eb kun je van Bar Harbour over de zeebodem naar Bar Island lopen, waar je schelpen en krabbetjes zoekt. Ga wel weer terug voor de vloed je insluit, anders zit je een stuk langer op Bar Island dan gepland…

Decorative torn edge

Dag 2 – Acadia National Park

Vanwege zijn noordoostelijk ligging is Acadia een van de eerste plaatsen in Amerika waar je de zon op kunt zien komen. De meeste toeristen kiezen voor grote trekpleister Cadillac Mountain, waardoor het daar extreem druk kan zijn. Vanaf het Ocean Path is de zonsopgang ook prachtig en een stuk rustiger. Dan kun je daarna alsnog naar Cadillac Mountain. Reis je in het hoogseizoen, dan moet je de hele dag door rekening houden met grote drukte en kan het een goed idee zijn om niet zelf met de auto de park loop (rondweg door het park) te rijden, maar de gratis shuttle bus te nemen om het park te verkennen. Deze stopt bij alle uitzichtpunten. Het Acadia National Park strekt zich uit over verschillende (schier)eilanden waarvan Desert Island het grootste is. Rijdend over de parkwegen zie je het ene na het andere mooie uitzicht van ruige rotsen, kliffen en verborgen baaien. Maar stap ook zeker op verschillende plekken uit om een hike te maken in de bergen. Stevige schoenen aan, lunch mee en je kunt picknicken in stijl op de grijze keien, uitkijkend over bossen, zandstrandjes en een met eilanden bespikkelde zee. Diezelfde zee ziet er aantrekkelijk uit om in te zwemmen, maar vergis je niet, je bent in het uiterste noorden van de VS en ’s zomers wordt het water niet warmer dan 13 °C.

Decorative torn edge

Optionele boottocht langs de kust

In de middag staat er om half drie een lobster boat-tocht op het programma. Stap aan boord van de Lulu, een kreeftenboot, en leer meer over kreeftenvisserij. Ervaren gidsen delen interessante feiten (wist je bijvoorbeeld dat kreeften ruiken met hun pootharen?) terwijl je een kijkje neemt bij het omhoog halen van kreeftenvallen. Geniet van het uitzicht op de schilderachtige kustlijn met zijn pittoreske vuurtorens en houten vakantiehuisjes. Met wat geluk spot je onderweg nog zeehonden de op de rotsen liggen te zonnen of zeearenden die aan het vissen zijn.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Bar Harbour.

Vanaf Acadia reis je door naar Boston of naar  The White Mountains, waar je met een tandradtrein naar de top van de hoogste berg kun rijden, met uitzicht over vier staten en zelfs Canada. Heb je geen haast om de ruige kustlijn van Acadia te verlaten dan kunnen wij nog een extra overnachting voor je boeken, zodat je op je gemak het park nu verder kunt verkennen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Acadia National Park: kreeften vangen langs de kust

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Alternatief verblijf Acadia: comfortabele glamping tent

 • Reissom:
  vanaf € 145,- p.p.
 • Inbegrepen:
  overnachting in een glamping tent

Zoek je wat speciaals, dan bieden wij als alternatief ook een bijzonder glamping verblijf aan, direct aan de kust op circa 40 minuten rijden van Bar Harbour en het Acadia National Park. De tenten zijn ingericht met comfortabele bedden en beschikken over een privébadkamer met douche en toilet. Verder zijn ze voorzien van een houtkachel voor als het ’s avonds afkoelt. Er zijn verschillende soorten tenten geschikt voor twee tot zeven personen.  Daarnaast is er een restaurant waar je terechtkunt voor ontbijt en diner, en er is een vuurplek waar je ’s avonds gezellig marshmallows kunt roosteren.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

New Hampshire White Mountains Herfst Noordoosten
bouwsteen

New Hampshire: White Mountains

 • White Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 140,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Damariscotta: Oesters proeven en zeehonden spotten

 • Boothbay Harbour - Damariscotta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 695,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern