Menu background

Naar boven

Acadia National Park - Amerika

Ruige kusten in Acadia National Park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Acadia National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 265,- p.p. bij 2 personen
✓ Verblijf in een inn in Bar Harbour

✓ Loop over de Ocean Path Trail langs de ruige kust
acadia-national-park-strand-kust
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Bar Harbour   

Rijdend door de staat Maine ben je al bijna in Canada en dat kun je zien: glooiende bergen, begroeid met naaldbossen en weerspiegelende meren. Vanuit de White Mountains of West-Massachusets rijd je naar het plaatsje Bar Harbour, gelegen op Desert Island, waar je ook het grootste deel van Acadia National Park vindt. Niet gek dus, dat bijna alle reizigers in Bar Harbour verblijven en dat is te merken ook. Toeristisch, maar wel gezellig. Maine staat bekend om zijn kreeften en die kun je hier op bijna iedere hoek van de straat eten. Niet zoals bij ons in restaurants met gesteven tafellinnen en zilveren bestek, maar aan lange tafels in een houten schuur, met een plastic slab om. En het kost een stuk minder! Gebruik deze middag om een bezoek te brengen aan het bezoekerscentrum van Acadia National Park, dan kun je alvast plannen maken voor de volgende dag. Grote kans namelijk, dat je vroeg uit de veren wilt gaan.

Decorative torn edge

Dag 2 – Acadia National Park

Vanwege zijn noordoostelijk ligging is Acadia een van de eerste plaatsen in Amerika die de zonsopgang zien en Amerikanen zouden geen Amerikanen zijn als ze dat niet zouden willen meemaken. Wij wilden het ook graag beleven en niet per se om de eerste van het land te zijn, maar vooral omdat het er echt geweldig uitziet. De zon komt op boven zee en kleurt de mist boven het water oranje. Daar waar de nevels optrekken, pieken de dennenbomen er tussendoor. De meeste toeristen kiezen voor grote trekpleister Cadillac Mountain, waardoor het daar extreem druk kan zijn. Vanaf het Ocean Path is de zonsopgang ook prachtig en een stuk rustiger. Dan kun je daarna alsnog naar Cadillac Mountain. Reis je in het hoogseizoen, dan moet je de hele dag door rekening houden met grote drukte en kan het een goed idee zijn om niet zelf met de auto de park loop (rondweg door het park) te rijden, maar de gratis shuttle bus te nemen om het park te verkennen. Deze stopt bij alle uitzichtpunten.

Decorative torn edge

Het Acadia National Park strekt zich uit over verschillende (schier)eilanden waarvan Desert Island het grootste is. Rijdend over de parkwegen zie je het ene na het andere mooie uitzicht van ruige rotsen, kliffen en verborgen baaien. Maar stap ook zeker op verschillende plekken uit om een hike te maken in de bergen. Stevige schoenen aan, lunch mee en je kunt picknicken in stijl op de grijze keien, uitkijkend over bossen, zandstrandjes en een met eilanden bespikkelde zee. Diezelfde zee ziet er aantrekkelijk uit om in te zwemmen, maar vergis je niet, je bent in het uiterste noorden van de VS en ’s zomers wordt het water niet warmer dan 13 °C. Zeekajakken is hier wel heel leuk, peddelend langs verborgen baaitjes. Bij eb kun je van Bar Harbour over de zeebodem naar Bar Island lopen, waar je schelpen en krabbetjes zoekt. Ga wel weer terug voor de vloed je insluit, anders zit je een stuk langer op Bar Island dan gepland…

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Bar Harbour.

Heb je geen haast om de ruige kustlijn van Acadia te verlaten, boek dan voor vandaag een whale watch tour, waarbij je het water op gaat om niet alleen walvissen te zoeken, maar ook zeehonden, papegaaiduikers en met een beetje geluk dolfijnen. Je ziet nu de ruige kliffen vanaf het water met hier en daar een vuurtoren als baken aan de kust. We raden dan wel aan om ook een extra overnachting te boeken in Bar Harbour.

Vanaf Acadia reis je door naar Boston of naar de bouwsteen The White Mountains – To the top, waar je met een tandradtrein naar de top van de hoogste berg rijdt, met uitzicht over vier staten en zelfs Canada.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

white-mountains-trein
bouwsteen

White Mountains – To the top

 • White Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 120,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
damariscotta-boot-nebi
bouwsteen

Oesters langs de oevers van Damariscotta

 • Floatel in Damariscotta
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 398,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge