Menu background

Naar boven

Boot naar bulderend water – Niagara

bouwsteen

 • Reisschema:
  Niagara Watervallen
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. boottocht naar de waterval
De Niagara Watervallen, een hoogtepunt dat volgens ons niet mag ontbreken op je Oost-Canada-reis. Je kunt de watervallen vanaf de platforms en wandelpaden bekijken, maar een heel andere ervaring met de watervallen krijg je als je met de boot vlak langs de watermuur vaart. Hoor de kracht van het donderende water en voel de spray op je gezicht.  Je slaapt in een eenvoudig maar schoon hotel op loopafstand van de watervallen.
Niagara Watervallen Hornblower
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Niagara Watervallen

Vanuit Toronto rijd je in ongeveer anderhalf uur naar de beroemde Niagara Watervallen. Wie het idee heeft dat de watervallen midden in de natuur liggen en alleen te voet bereikbaar zijn, moeten we helaas teleurstellen. De omgeving bestaat uit platforms, wandelpaden, hotels en toeristische attracties. Wat kleurrijk entertainmentpark Clifton Hill of Frankenstein’s huis met de indrukwekkende Niagara Watervallen te maken hebben weten wij ook niet. Maar als je doorloopt over de wandelpaden langs het water, zwaaiend naar de Yankees aan de overkant, ben je het snel vergeten.

Alvast een sneak preview van de watervallen? Bij het Table Rock Center heb je mooi uitzicht over de Horseshoe Falls waar de watermassa de diepte in duikt. Loop ongeveer 20 minuten over een groene promenade. Je hoort het water al donderen voordat je het waterwonder aanschouwt.

Decorative torn edge

Boottour Hornblower

Volgens ons mag je de boottocht met de ‘Hornblower’, voormalige Maid of the Mist, die al vanaf 1846 vaart, niet missen (don’t worry: de boot is wel up to date). Met je blauwe poncho die je daar krijgt, ben je er klaar voor. De boot vaart rustig richting de watermuur. Eerst zie je de American Falls. Deze zijn ook indrukwekkend, maar niet zo krachtig als de Canadese. Hoe dichterbij je komt, hoe natter je wordt en hoe harder het geluid van het natuurgeweld is. Je tuurt door de nevel, je hoort het donderende water en voelt de druppels op je gezicht. De boot versnelt, dichterbij kan bijna niet, dan draait de boot en is de douche over.

Decorative torn edge

Als je na de boottocht de watervallen nog vanuit een ander perspectief wilt zien, loop dan achter de watervallen langs (Journey behind the Falls) of bekijk een 4D filmavontuur ‘Fury’ over het ontstaan van de watervallen. Wil je nog wat meer actie, zoef dan langs de watervallen met de MistRider zipline voor een extra adrenaline kick!

Tip: Ga na je diner nog even een kijkje nemen bij de watervallen die ‘s avonds kleurrijk verlicht worden. In de zomermaanden wordt er in het weekend zelfs vuurwerk afgestoken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek uit Niagara

Als je vandaag naar Toronto rijdt, heb je vanmorgen nog de tijd om vanaf het Skylon Tower Observation Deck  een laatste blik te werpen op de watervallen. Dan ruil je het donderende natuurgeweld in voor glooiende wijn- en fruitteelt-gebieden. Neem een korte omweg naar Niagara-on-the-Lake en bezoek daar één van de vele wijngaarden voor een wijnproeverij en vergaap je aan de prachtige Victoriaanse huizen in het dorp.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Boot naar bulderend water – Niagara

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comforthotel in Niagara-on-the-Lake

 • Reissom:
  Vanaf € 199,-- p.p. vanaf 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 overnachting, Hornblower boottour

Niagara-on-the-Lake ligt op ongeveer 30 minuten rijden van de Niagara Falls. Het klassieke hotel ligt midden in het sfeervolle centrum en heeft een Britse elegantie en een gezellige sfeer. Bij de hoofdingang staan koetsen en in de salon wordt ‘afternoon tea’ geserveerd. De uitstekende regionale keuken laat geen wens onvervuld.

Laat je de auto liever staan, dan kunnen we ook een wijnexcursie in een heuse vintage trolleybus voor je regelen. In circa 2,5 uur ga je in de trolleybus langs twee wijnhuizen voor een rondleiding en uiteraard een proeverij. Vraag ons ernaar.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Wereldstart Toronto

 • Toronto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 305,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Algonquin – Kanoën & wildkamperen

 • Algonquin Provincial Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 685,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Thousand Islands in Lake Ontario

 • Rockport
 • 3 dagen/2nachten
 • vanaf € 249,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Duizend-meren-rijk – Algonquin Provincial Park

 • Algonquin Provincial Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern