Naar boven

Engelse elegantie in Ottawa

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ottawa
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 276,-, - p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. kaartje voor amfibievoertuig
Ontdek de Engelse elegantie in de hoofdstad van Canada vanuit de Amphibus en boot! Ervaar de historische gebouwen van Parliament Hill en de imposante basiliek, Notre Dame. Wandel langs de Rideau Canal en bezoek de National Gallery met klassieke en moderne Europese en Canadese werken of de Canadian Museum of Civilization, welke een interessant inzicht geeft in de geschiedenis van Canada en de Indiaanse cultuur. Verblijf in een stijlvolle boutique hotel centraal gelegen in het centrum van Ottawa.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Ottawa

Na Toronto of je bezoek aan het Algonquin National Park arriveer je in de hoofdstad van Canada, Ottawa. Wij regelen een smaakvol boutique hotel in het centrum. De kamers zijn hip ingericht en er is een zwembad.

Zodra je bent gesetteld in je ruime kamer is het tijd om de stad te ontdekken. Neem een boottocht naar de Rideau Canal want die staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Vanaf hier kunt je genieten van een weids uitzicht over de bezienswaardigheden van de stad. Ook zijn de Byward Markets een leuk uitstapje en slechts 15 minuten lopen van je hotel. Om het industriële oude gebouw heen bevinden zich naast de traditionele markt, kramen met bloemen, gebak en kaas ook vele restaurants en terrasjes. We eindigen de eerste dag in het Britse Ottawa authentiek in een oud Engels Pub met fish and chips en een pint bier.

Decorative torn edge

Dag 2 – Verblijf in Ottawa

In de buurt van je hotel zijn er vele cafés. Zo kun je spontaan beslissen of je met een klein ontbijt wilt of toch “volledig Engels ontbijt” de dag te beginnen. Onze tip: probeer om 10 uur bij Parliament Hill te zijn want dan is de wisseling van de wacht net als in Londen.

Een beetje toeristisch, maar wij regelen een kaartje aan boord van de amphibus, een bus en boot ineen. Je bent een uurtje onderweg maar ziet wel de historische gebouwen, ook vanaf het water wat wij zelf een pluspunt vonden dan de hop on hop off. Wij regelen graag een kaartje voor het Canadian Museum of History. Volgens ons het leukste museum van Ottawa en misschien wel van heel Canada. De Nationale geschiedenis van Canada in een notendop. Gelegen in een bijzondere gebouw aan het water met uitzicht op de stad en de historische gebouwen. 

 

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Ottawa

Na nog een laatste nachtje in Ottawa reis je naar Montréal – de metropool van Québec. Of duik de wildernis in bij Riviere des Trembles. Heb je meer tijd dan kun je nog walvissen spotten in Tadoussac.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Engelse elegantie in Ottawa

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Algonquin – Kanoën & wildkamperen

 • Algonquin Provincial Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 685,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontspannen en meer

 • Saint Paulin
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 232,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Walvis aan bakboord

 • Tadoussac
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 317,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern