Menu background

Naar boven

Duizend-meren-rijk – Algonquin Provincial Park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Algonquin Provincial Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. entree Algonquin NP
Niet ver van de metropolen Toronto en Montreal duik je in de wilde, onvervalste natuur van Canada met zwarte beren en elanden. Algonquin Provincial Park telt tweeduizend meren, watervallen en dichte bossen en is een geliefd weekenduitje voor veel Canadezen. Aangezien het park 7725 vierkante km groot is kom je bijna niemand tegen en voelt het alsof je het hele park voor jezelf hebt.

Je slaapt in een gastvrije bed & breakfast in Huntsville. Goed gemarkeerde wandelpaden leiden je naar de mooiste plekjes van het park en vanuit je kano bekijk je de natuur weer vanuit een ander perspectief.

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Huntsville

Vanuit Toronto ben je met de auto in drie uur in Huntsville, net buiten het park. Ook vanuit Montréal of Ottawa is het park goed te bereiken. Laat de drukte van de grote stad achter je en dompel je onder in de rust van de Canadese wildernis. Op weg naar het noorden rijd je door groene bossen, meren en schilderachtige dorpjes. Afhankelijk van het seizoen zijn op lokale markten of langs de weg volop bosbessen, champignons, aardbeien en ahornsiroop te koop.

Decorative torn edge

In Huntsville word je opgewacht door je gastfamilie van je bed & breakfast. Het is gebouwd in een houten lodge en met zorg ingericht in de lokale stijl van Muskoka (de regio in Centraal Ontario). Installeer je met een kopje koffie in de gemeenschappelijke woonkamer met uitzicht over de bossen, of in een ligstoel op je veranda. Als je er een beetje op tijd bent, kun je in de middag al het Algonquin National Park in gaan. Wij wandelden via de westelijke ingang van het park naar ‘Hardwood Lookout’; een korte route naar een uitkijkpunt op het Smoke Lake.

Decorative torn edge

Dag 2 – Algonquin Provincial Park verkennen

Vroeg uit de veren vandaag om de dag in het park optimaal te benutten. Het opstaan viel ons niet zwaar, de geuren van een stevig ontbijt van onze houthakkersfamilie kwam ons al tegemoet. Van gebakken eieren met spek tot yoghurt met vers geplukte bosbessen, zelfgemaakte muffins en pannenkoeken met ahornsiroop. Zo kun je er wel even tegen. Bewapend met parkpas en goede tips voor wandelingen en excursies van je gastfamilie, vertrek je richting het Algonquin Provincial Park. Bij het bezoekerscentrum bij de ingang van het park kun je niet alleen informatie en kaarten krijgen, check vooral even het bord met een lijst waar de ranger deze vroege ochtend al beren, elanden en andere dieren heeft gespot.

Decorative torn edge

In het park kun je kiezen uit meer dan 20 bewegwijzerde wandelroutes van verschillende lengtes en niveaus. Neem je het ‘Mizza Lake Path’, van 11 km, dan loop je ongeveer zes uur lang door bossen en langs meren. Een eland hebben wij niet gespot, maar wel een bever, wasbeer en veel chipmunks.

Het Algonquin Provincial Park op de Canadese manier verkennen, doe je per kano of kayak. Vraag je gastfamilie van je bed & breakfast waar je kano’s kunt huren en welke meren aan te raden zijn. Ook kunnen zij een 3 uur durende kanotocht voor je regelen met een ervaren gids die het park op z’n duimpje kent en je de mooiste plekjes laat zien. Ben je opzoek naar meer avontuur dan bieden wij zelfs de mogelijkheid aan om 3 dagen en 2 nachten te gaan kanoën en wildkamperen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Algonquin National Park

Vandaag nemen we afscheid van de wildernis van Algonquin Park, maar natuurlijk kunnen we een extra nacht voor je inplannen als je dat wilt. Na een laatste ontbijt met je gastfamilie vervolg je je reis door Oost-Canada.

Als je uit Toronto kwam, rijd je nog eenmaal door het park richting het oosten en bereik je in de namiddag de Engelse charme van de stad Ottawa, of rijd twee uur verder voor Montréal. Kwam je juist uit het oosten, dan rijd je in drie uur zuidwaarts naar Toronto.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Duizend-meren-rijk – Algonquin Provincial Park

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Algonquin – Kanoën & wildkamperen

 • Algonquin Provincial Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 685,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wereldstart Toronto

 • Toronto
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 305,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Engelse elegantie in Ottawa

 • Ottawa
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 276,-, - p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern