Naar boven

Stap in de ruige Rockies – Jasper

bouwsteen

 • Reisschema:
  Jasper National Park in de Rocky Mountains
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 343,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  verblijf in blokhut
Jasper in de Rocky Mountains mogen eigenlijk niet ontbreken in je complete Canada rondreis. Voor veel reizigers is deze indrukwekkende bergketen het hoogtepunt van de reis. Het landschap is een aaneenschakeling van ruige bergpieken, knalblauwe meren, weelderige bossen vol bevers en berensporen. Dit is het ultieme Canada... Zelf vonden wij het de uitgesproken plek om echt op pad te gaan en de natuur te verkennen. De omgeving van Jasper National Park is groen en rotsachtig. Er zijn hier ook verschillende ruig stromende watervallen te vinden. Uiteraard kunnen we onze tips en adviezen geven voor de mooiste routes in de buurt.Je slaapt in een houten blokhut midden in het nationale park, net buiten het plaatsje Jasper. Neem de rust in je op en geef je over aan de natuur. Je valt in slaap met de geluiden van de ruisende rivier en kunt zelfs de loeiende wapiti-herten horen.
Wandelen Canada
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Jasper Canada

Vandaag rijd je naar Jasper, een nationaal park vol ruige natuur in de Rocky Mountains. Vanuit Wells Gray is het een rit van ongeveer 4 uur, vanuit Prince George moet je rekenen op 5 uur. Op beide routes kom je langs Mount Robson, met 3954 meter de hoogste berg van Canada. De piek van deze berg ligt bijna altijd verscholen in de wolken, maar wij hadden geluk en zagen de sneeuw blinken op de top. Langs de route merk je dat er steeds meer dennenbomen verschijnen en de begroeiing schaarser wordt als je het plaatsje Jasper nadert. Je bevindt je nu echt in de beroemde Rockies!

In Jasper reserveren we een simpele houten blokhut voor je in een groen park bij de Athabasca river. Er staan luie houten stoelen die uitkijken over de snelstromende rivier, zodat je de indrukwekkende vergezichten van vandaag even goed op je kunt laten inwerken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Wandelen in Jasper Canada

Wij ontbijten in onze blokhut met de boodschappen die we gisteren al hadden gedaan. Een goed begin van de dag. Vandaag ben je vrij om zelf het Jasper National Park te verkennen. Haal bij het bezoekerscentrum in Jasper een kaart van de omgeving, er zijn verschillende meren en wandelingen in de omgeving van het dorp die je vanmiddag kunt bezoeken. Wij kozen voor de Maligne Canyon, waar een kolkende rivier van smeltwater op 50 meter diepte door een ravijn stroomt.

Ook een ritje naar Maligne Lake mag niet ontbreken, dit is het grootste gletsjermeer in de Rocky Mountains. In het meer ligt Spirit Island, een klein eiland met enkele sparren te midden van het schitterende meer, met op de achtergrond de hoge bergen. Als het zonnetje schijnt krijgt het meer een prachtige groenblauwe kleur.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Jasper Canada

Vanuit Jasper reis je via de beroemde Icefields Parkway route naar het Banff National Park. Wil je graag uitgebreid kennismaken met de gletsjers op deze weg, kies dan voor de bouwsteen IJzers onder, gletsjer op. Hierbij ga je met een gids een wandeling maken van ongeveer drie uur over de knisperende ijsvlakte van de Columbia Icefields en slaap je aan de parkway.

Wil je liever meteen doorreizen naar Banff, dan kun je de bouwsteen Spiegelbeeld in kayakmeer volgen. Bij Lake Louise kun je met een kano over de ijsblauwe wateren varen, een ervaring die niet mag ontbreken op je Canada reis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Stap in de ruige Rockies – Jasper

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Overnachten in een lodge in Jasper
Overnachten in een lodge in Jasper
Overnachten in een lodge in Jasper
Overnachten in een lodge in Jasper
Overnachten in een lodge in Jasper
Variant
1

Verander je verblijf: hotel in Jasper town

 • Reissom:
  € 195,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 nachten in Jasper town

In plaats van een blokhut in het bos kun je ook kiezen voor een accommodatie in Jasper town. Misschien heb je hier niet helemaal het wildernisgevoel, maar het is wel een stuk voordeliger. En eerlijk gezegd: wij vonden het ook wel prettig om te slapen op loopafstand van de leuke koffiebars en fijne restaurants in Jasper town, want het is een gezellig plaatsje. Het centraal gelegen hotel heeft comfortabele kamers en er is zelfs een indoor zwembad aanwezig.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: Sunrise Sightseeing & Wildlife Tour of After Sunset Tour

 • Reissom:
  € 77,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  vroege ochtend met ervaren gids en licht ontbijt met koffie of thee

Het vroege ochtendlicht is spectaculair met de spiegelende meren en besneeuwde bergtoppen van Jasper, echt de Canada-ansichtkaart! Je gaat vandaag op pad met een ervaren gids die de beste plekjes weet om wildlife te spotten.  Zo vroeg is het nog heerlijk rustig en ontwaakt alles en iedereen, veel meer kans om wild te zien. Wellicht spot je een beer, eland, elk, hert of wolf.

Ben je nou niet zo’n vroege vogel (het is tenslotte vakantie!), dan kunnen we bovenstaande excursie ook rondom de avondschemering inplannen. Ook dat is een perfecte tijd om wild te spotten. Je vertrekt rond 17.30 uur en bent circa 3 tot 3 1/2 uur onderweg. (bij de avondexcursie is geen snackje inclusief, dus neem wat mee als je nog moet eten.

De tours zijn voor alle leeftijden en je maakt steeds korte wandelingen dus het is fysiek niet te inspannend.

Decorative torn edge
raften
Variant
3

Optionele excursie: raften

 • Reissom:
  € 101,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 uur raften onder begeleiding

Wij boeken een 2 uur durende tocht, over een snelstromende rivier. Vanuit Jasper town wordt je opgehaald en naar het vertrekpunt gebracht waar je op de boot stapt.  De tocht gaat over ca. 9 kilometer over ‘white water rapids’ die geschikt zijn voor jong en oud .Wij regelen de entreegelden voor het nationale park, zwemvest, kleding en verder materiaal. De trip gaat ook bij slecht weer door en is geschikt vanaf 6 jaar.

Wil je wat meer actie, dan kunnen we ook een 3 1/2 uur durende tocht inplannen. (vanaf 6 jaar, meerprijs € 20,-).
Ga je voor de ultieme adrenaline kick en ben je sportief, stap dan aan boord van een 4 uur durende trip over de bulderende rivier middenin Jasper National Park. Ervaring is niet noodzakelijke maar een klein portie durf wel! Het wat kolkt gelukkig niet de hele trip wild om je heen, zodat je zeker ook de gelegenheid hebt om te genieten van de prachtige omgeving en met een beetje geluk het wildlife langs de waterkant ziet rondstruinen. (vanaf 12 jaar en minimaal 41 kg, prijs per persoon € 102,-)
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

gletsjer
bouwsteen

IJzers onder, gletsjer op

 • Icefields Parkway in de Rocky Mountains
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 283,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
kajakken
bouwsteen

Spiegelbeeld in kajakmeer

 • Canmore of Banff
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 317,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Lake Louise
bouwsteen

Van de gebaande wandelpaden

 • Golden
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 302,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern