Naar boven

Bezoek must see Jasper

blog

Tijdens je Canada reis bezoek je Jasper National Park, dit mag niet ontbreken aan je Canada reis. Must see Jasper National Park is één van de grootste nationale parken van Canada, met 10.878 km. Jasper National Park ligt in de Canadese Rockies en het landschap wordt niet alleen gedomineerd door machtige bergen, maar ook door fel blauwe meren, gigantische gletsjers en met wat geluk spot je ook nog eens wat wildlife tussen de bomen. Beren, elanden en herten zijn hier meer dan eens gespot! Het gastvrije, pittoreske stadje Jasper ligt midden in Jasper National Park Jasper National Park. Er is ontzettend veel te doen in omgeving: wandelen, kayakken en raften tot aan ziplinen.

Decorative torn edge
Geschreven op
donderdag 16 april
Geschreven door
Lenneke van de Mast

Maligne Lake

Een van de mooiste meren in Jasper National Park, diep blauw van kleur met op de achtergrond een waanzinnig mooi berglandschap ziet. Je kan rondom het meer prachtige hikes maken, meen kano huren of een georganiseerde boottocht te maken. Met Maligne Lake Boat Tours krijg je meer uitgelegd over het landschap en het ontstaan van Maligne Lake maar word je bovenal meegenomen naar het mooie Spirit Island. Zin in een flinke wandeling. Kies dan voor de Moose Trail, een makkelijke wandeling van 2,7 kilometer die je in 1 a 2 uur kunt uitlopen.

Must see Jasper National Park – Athabasca Falls

Een van de mooiste watervallen in Jasper National Parkllen in de Canadian Rockies en de brede rivier stroomt dan ook met heel wat geweld naar beneden toe. Vanaf de parkeerplaats kun je de waterval al horen en vanaf de verschillende viewpoints heb je een mooi uitzicht over al het natuurgeweld. Vergeet niet wat verder de kloof in te lopen en het deel te bekijken waar de waterval weer eindigt in een rustige rivier. Met name de kloof is ook bijzonder mooi om te zien.

must see Jasper National Park

Athabasca Gletsjer – Must see Jasper National Park

Wanneer je van Jasper naar Banff rijdt, dan kom je ook langs de Athabasca Glacier. Van een afstandje lijkt de gletsjer al gigantisch, maar hoe dichterbij je komt hoe intenser de ijsvlakte lijkt. Vanaf de parkeerplaats kun je een stuk omhoog naar de gletsjer toelopen, maar wil je het ijs echt van dichtbij meemaken dan regelen wij een gletsjer wandeltocht voor je. Voor een sneller en minder pittig bezoek, kun je ook met de speciale ontworpen truck, de Ice explorer de gletsjer op, deze vertrekt elke 20 minuten vanaf het bezoekerscentrum aan de Icefields park highway.

Slapen in Jasper

Je slaapt niet in het stadje Jasper maar wij kiezen voor knusse houten blokhutjes in de natuur gelegen aan de rivier maar ook aan de Icefields Parkway.  Neem de rust in je op en geef je over aan de natuur. Je valt in slaap met de geluiden van de ruisende rivier en kunt zelfs de loeiende wapiti-herten horen. Je kan bij je verblijf eten of binnen 10 minuten ben je ook in Jasper-stad met verschillende leuke eettentjes en winkeltjes. Als je geluk hebt is de Rockey Mountaineer bekende Canada trein net op het perron aangekomen.

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen en bouwstenen

background-pattern