Naar boven

Tipi in the desert

bouwsteen

 • Reisschema:
  Thompson River
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 247,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a raften
 • Reisperiode:
  juni - september
Tijdens deze bouwsteen slaap je in een traditionele tipi, een indianentent, in een prachtig natuurgebied. In de tipi krijg je het echte kampeergevoel: je slaapt onder een tentzeil en hoort de ruisende bladeren en kwetterende vogels buiten.Je tipi Canada staat net buiten de plaats Lytton tussen witte canyons en een snelstromende Thompson rivier. Een stukje Canada waar het in de zomer lekker warm, soms tropisch kan worden. Daarom vinden wij dit de perfecte plek om te ontspannen aan het zwembad en actief te raften. De tent is voorzien van een bed, kussens en wanneer nodig een klamboe. Je beschikt over een eigen barbeque-plek en picknicktafel, waar je 's avonds heerlijk buiten kunt borrelen of Yatzee speelt.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst tipi Canada

Ongeveer 3 uur rijden vanaf Vancouver kom je langs Hells Gate waar je zalmen stroomopwaarts ziet zwemmen en kun je via Lytton aan de Thompson Rivier richting de Rockies rijden. Of juist andersom als je vanaf Vancouver terugvliegt. Dit is de plek waar Canadezen zelf gaan raften, mountainbiken, bergbeklimmen en kajakken. Daarom plannen wij op de dag van aankomst een rafting tocht op de Thompson rivier. Het Tipi resort is hierin gespecialiseerd en neemt je mee op pad. De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe mee peddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplashed kan worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

Wij hebben ’s avonds genoten van een Canadees kaasplankje met een rood wijntje onder de sterrenhemel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kamperen in Canada

Vanochtend word je wakker als heuse indiaan in je eigen tipi tent. Je hoeft niet op jacht voor een lekker ontbijt maar kan terecht in het restaurant liggend aan het zwembad.

Na het ontbijt vervolg je vandaag je weg door het uitgestrekte Canadese landschap. Onderweg naar de Rockies maak je nog een stop in het ongerepte Wells Gray NP waar je in een ranch verblijft. Je kan ook door het zuiden van British Columbia reizen via de Okanagan Valley waar verschillende Canadese wijnen worden gemaakt. Of vang je eigen visje en verblijf in een knusse B&B in Revelstoke. Andere reizigers zijn bijna aan het einde van hun Canada rondreis gekomen en vliegen vanaf Vancouver weer naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tipi in the desert

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Wells Gray Canada waterval
bouwsteen

Watervallen in Wells Gray

 • Wells Gray
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 253,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Okanagan Canada wijnstreek
bouwsteen

Santé! Op het goede leven

 • Okanagan Valley
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern