Naar boven

Santé! Op het goede leven

bouwsteen

 • Reisschema:
  Okanagan Valley
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. boerderij en wijnexcursie
Tussen Vancouver en de Rocky Mountains ligt een vruchtbare wijnvallei vol zonovergoten boomgaarden en glinsterende meren met zandstranden. De Okanagan Valley biedt een goede afwisseling op de imposante bergen, gletsjermeren, mossige wouden en rondstruinende beren in de overige streken van West-Canada. Pluk rijpe perziken en aardbeien en houd een picknick in het gras. Nip van een glaasje donkerrode Canadese wijn, lees een boek op het terras van je verblijf of doe een lekker kleurtje op aan veel strandjes in de omgeving.In de Canada wijnstreek slaap je in een houten resort direct aan een groot meer en voorzien van een verkoelend zwembad. Echt een rustmoment in de wijnstreek na alle natuuractiviteiten en een plek om even lekker bij te komen tijdens je Canada reis.
Uitizcht Okanagan Valley
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Okanagan Valley

Vandaag rijd je naar één van de meest zonnige streken in West-Canada, de Okanagan vallei. Hier vind je vruchtbare gronden en rollende heuvels vol wijngaarden en fruitbomen. Vanuit Vancouver is het ongeveer 5 uur rijden richting het oosten. Wij maakten onderweg een stop bij de Othello tunnels in de buurt van Hope, op ongeveer 1,5 uur van Vancouver. Deze spoorwegtunnels zijn bijna 100 jaar geleden uit de rotsen gehakt. Tegenwoordig kun je een mooie wandeling maken door de verlaten tunnels met uitzicht op een woeste rivier en het indrukwekkende landschap van de canyon.

Aangekomen in de Okanagan Valley slaap je in sfeervolle houten resorts. Mooi gelegen aan Lake Okanagan, met een weids panorama op het omliggende heuvellandschap vol groene Canadese wijngaarden en glinsterende rivieren. Neem een duik in het zwembad of kom lekker bij in de spa…

Decorative torn edge

Dag 2 – Zelf wijnproeven in de Canada wijnstreek

Begin de ochtend met een uitgebreid ontbijt om je een goede bodem te geven voor vandaag. Vandaag plannen wij een organic farm en wijntoertje. De Canadese wijnstreek Okanagan Valley  staat daar bekend  en proef de omgeving tijdens dit 1,5 uur durende toertje.

Geniet van het goede leven en de vergezichten over glooiende heuvels en symmetrische rijen met druivenranken. Je kunt het fruit zo uit de bomen plukken en wandelen door de groene akkers. In de kleine Canadese wijngaarden wordt de vers geperste wijn zo van achter de toonbank in je glazen geschonken.

Decorative torn edge

De rest van de dag kun je helemaal zelf invullen. Deze Canadese wijnstreek heeft de meeste zonuren van British Columbia, en vaak baden de valleien en vruchtbare landerijen in warme zonnestralen. Centraal in de vallei ligt Okanagan Lake, een mooi diepblauw meer tussen de glooiende heuvels. Je vindt hier op meerdere plaatsen brede zandstranden, waar locals en toeristen graag zonnebaden en genieten van een middagje strandplezier. Het voelt een beetje vreemd, zo’n strandbezoek middenin de binnenlanden van Canada, maar de ontspanning is er zeker niet minder om. Je kunt kiezen uit verschillende watersporten zoals windsurfen of waterskiën.

Voor je avondeten kun je terecht bij één van de vele restaurants die je langs de weg en in de kleine stadjes onderweg tegenkomt.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek uit Okanagan Valley

Vandaag eindigt de bouwsteen in de Okanagan Valley en is het tijd voor je volgende Canada avontuur. De meeste reizigers gaan richting de Rocky Mountains, maar maken eerst nog een tussenstop in het Wells Gray Provincial Park. Met de bouwsteen Watervallen in het Wells Grey verblijf je op een sfeervolle paardenranch vlakbij het natuurpark. Je vindt hier spectaculaire watervallen en een ongerepte natuur, en liefhebbers kunnen een tocht per paard maken door de heuvelachtige omgeving.

Maak je een rondje door British Columbia. Wil je graag een nachtje slapen in de natuur, kies dan voor de tipi tent. In een traditionele indianen tipi kun je het kampeergevoel beleven met een kampvuur voor de deur (of eigenlijk: tent), kwetterende vogels op de achtergrond en fonkelende sterrenhemel boven je. Hier kun je ook gaan raften op de Thompson River.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Santé! Op het goede leven

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Waterval Wells Grey
bouwsteen

Watervallen in Wells Gray

 • Wells Gray
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 268,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tipi tent in Lytton
bouwsteen

Tipi in the desert

 • Thompson River
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 262,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern