Menu background

Naar boven

Into the wild

bouwsteen

 • Reisschema:
  Wells Gray
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 784,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  kampeer ervaring met gids
 • Reisperiode:
  juli en augustus (elke woensdag)
Een avontuurlijke variant op de bouwsteen in Wells Gray, waar je met eigen kano naar een onbewoond eilandje midden in de Canadese wildernis gaat. Zet je tent op aan het meer, sprokkel hout voor het kampvuur en word wakker met het ochtendgloren als dauwflarden boven het water hangen en elanden aan de waterkant drinken.

In een kleine groep, onder leiding van een ervaren outdoorgids, leer je de kneepjes van het vak 'Kamperen in de Canadese wildernis'. Je peddelt ongeveer drie uur per dag op het Clearwater Lake, een spiegelmeer in de stille natuur van Wells Gray-park. Slaap onder de sterren in een koepeltentje op een wilderniscamping en vang zelf een visje uit het meer. Dit is voor ons het ultieme avontuurlijke Canada-reisgevoel. Deze Canada-kampeer-bouwsteen vertrekt op elke woensdag in juli en augustus.
Kamperen Canada - Wells Gray
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Clearwater

Vanuit Whistler begin je vandaag aan de rit naar het Wells Gray Provincial Park. Onderweg kom je over kronkelende bergwegen en passeer je smalle houten bruggen. Het is een lange route (ongeveer 400 kilometer), maar onderweg zijn er veel leuke plaatsen waar je even een stop kunt maken. Wij kozen voor een lunchbreak bij Duffey Lake, tussen Pemberton en Lillooet. Dit meer ligt voor een groot deel vol met oude boomstammen, een grappig gezicht. Clearwater ligt in de Cariboo Mountains, waar je veel grote boerderijen met vee aantreft. Kijk dan ook niet raar op als er opeens een kudde bontgekleurde koeien de weg oversteekt.

Je moet morgen op tijd verzamelen, dus slaap je in een centraal gelegen motel in het plaatsje Clearwater. De kamers zijn eenvoudig, maar netjes.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kamperen into the wild

Vandaag is het kampeertijd. Pak je zwem-, regen- en warme kleding,  mee en je koffer met overige spullen laat je achter bij je hotel of zet ze in je auto. Maak kennis met je gids en reisgenoten, want deze kampeertrip vindt in een kleine groep (max. 12 reizigers) plaats.

Per minibus ga je het park in op weg naar de kano-aanlegplaats. Op de heen- of terugweg stop je bij een uitzichtspunt en de denderende watervallen van Dawson. Water stuift alle kanten op zodra het in de waterpoel beneden stort. Locals noemen het de kleine Niagara falls als het net heeft geregend.

Decorative torn edge

De weg stopt letterlijk aan de waterkant van Clearwater lake. Hier begint het peddelavontuur. Samen met je gids laat je een kleurrijke kano te water, pas je een zwemvest en laad je de kampeerspullen in. Daarna legt hij uit hoe je een traditionele Canadese kano het beste door het water laat glijden. Tipje van de sluier: houd je peddel niet te hoog vast, wij werden namelijk wakker met stijve bovenarmen… Je leert de regels van wildernis kamperen in het land van beren, elanden en bevers. Zorg verder voor een petje, zonnebril en t-shirt tegen de zon. Regent het? Trek een regenjas aan waar je goed droog in blijft.

Per 2 personen stap je de kano in. Een beetje wiebelig glijd je met je peddel in je handen het spiegelgladde water op. Binnen no time zit je midden op het meer. Sttttt het is hier muisstil…

Decorative torn edge

Peddel op je gemak met de groep mee, je kano spiegelt in het water net als de naaldbomen en witte bergen op de achtergrond. Het lijkt alsof je in een schilderij geplakt bent. Met een beetje geluk zie je herten drinken, zalmen opspringen uit het water en een bever knagen aan een boomstam. Onderweg stop je aan de oever om je benen te strekken en een boterham te eten. Je bent hier vaak alleen op de wereld.

Na ongeveer drie tot vier uur peddelen kom je aan bij onze wildernis camping op een denneboom eilandje in het heldere meer. Meer aan en ga op zoek naar de perfecte spot voor je tent. Wij zetten onze tent neer rond het kampvuur met uitzicht op het meer. Sprokkel hout in het bos bij elkaar en zoek een tak die als hengel dienst kan doen. Vang je geen vis, treur niet, je gids haalt de lekkerste dingen uit zijn kano die je samen boven het kampvuurtje klaarmaakt… Op de wildernis camping is een compost wc en beerproof box voor etenswaren aanwezig zodat je comfortabel en veilig overnacht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar de bewoonde wereld

Met de geur van kampvuur in onze haren kropen we de warme slaapzak in. Moe en voldaan vielen wij gisteravond, na het tandenpoetsen in het meer en sterren tellen aan de heldere hemel, in slaap. Vogeltjes fluiten vrolijk aan het begin van deze nieuwe dag. Dat is toch heerlijk wakker worden?

Als je je tent opent, zie je het ontbijt al klaarstaan op de picknicktafel. Na het ontbijt breek je de tenten af en laad je de kano’s weer in. Na ca. 2 uur kanoën ben je terug bij het beginpunt van gisteren. Hier staat de minibus klaar om je terug te brengen naar het dorp.

Vanuit Wells Gray vervolgen veel reizigers hun reis richting het Jasper National Park in de Rocky Mountains in de provincie Alberta. Ruige bergpieken, knalblauwe meren, weelderige bossen vol bevers en berensporen tijdens de bouwsteen Stap in de ruige Rockies.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Into the wild

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Jasper Canada
bouwsteen

Stap in de ruige Rockies – Jasper

 • Jasper National Park in de Rocky Mountains
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 324,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern