Riksja Travel Jordanië

Naar boven

Jordanië

Vijf redenen waarom Jordanië op je bucketlist hoort

blog

In Jordanië vind je wonderbaarlijke woestijnsteden, grootse Romeinse opgravingen en een verrassend afwisselend landschap. Twijfel je nog of een individuele rondreis door Jordanië voor jou geschikt is? We geven je vijf redenen waarom een vakantie naar Jordanië vandaag nog een plekje op je bucketlist verdient.
Decorative torn edge
Geschreven op
dinsdag 10 maart
Geschreven door
Marleen Koen-van Loo
Jordanië

#1 In no-time in een totaal andere wereld

Vijf uurtjes vliegen en je bevindt je tussen knalrode zandduinen, kamelen en Arabische markten met geurende specerijen. Met andere woorden: je bent er zo! Tel daarbij op dat het in Jordanië één uur later dan in Nederland (dus geen jetlag) is en de reisafstanden er relatief kort zijn (dus veel zien in weinig tijd), en het is de ideale bestemming voor zowel een lange rondreis als een korte Jordanië vakantie.

#2 Je vindt er een van de zeven wereldwonderen

Voor veel reizigers is het bezoeken en bekijken van alle zeven wereldwonderen (of New7Wonders of the World) een bucketlist op zich. Tijdens je reis door Jordanië kun je de eerste afstrepen, want in Jordanië vind je Petra: de beroemde, in rode rotsen uitgehakte woestijnstad. Bereid je voor op hordes toeristen, maar het is het absoluut waard. De oude woningen, tombes, rotspaleizen en enorme zuilen móét je gewoon eens in je leven met eigen ogen gezien hebben.

Petra by Night - Jordanië
Jordanië

#3 Een van de meest afwisselende landen ter wereld

Naast wereldwonder Petra vind je tijdens je Jordanië vakantie knalrode zandduinen, sloffende kamelen die verdwijnen aan de horizon, de legendarische Dode Zee, levendige markten, een kleurrijke onderwaterwereld, groene rotsheuvels, kleine mozaïekstadjes én verlaten woestijnkastelen. En dit alles in het koninkrijk dat ‘slechts’ twee keer zo groot als Nederland is. Kortom: een rondreis door Jordanië kun je zo afwisselend maken als je zelf wilt en hoort absoluut op je bucketlist.

#4 Een land dat doordrenkt is met historie

De Jordaanse monarchie bestaat sinds de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk in 1946. Daardoor wordt Jordanië ook geregeld een jong land met een oude en rijke geschiedenis genoemd. Al tienduizend jaar geleden was het een belangrijk knooppunt van handelsroutes, en doordat Jordanië als het ware een brug vormt tussen oost en west treft je er een mix aan van de Arabische en de westerse cultuur. Overal vind je sporen van de Romeinen, kruisvaarders en Ummayaden: van de talloze levendige markten (soeks) in de steden tot bij de bedoeïenenfamilies in de woestijn.

Bedoeïenenfamilies in de woestijn van Jordanië
Jordanië - Zandboarden in Wadi Rum

#5 Voor ieder wat wils

In Jordanië kun je op een sandboard van een duin ‘surfen’, slapen onder de sterren in de woestijn, wandelen in natuurreservaat Dana, dobberen in de Dode Zee, cultuur snuiven op Arabische markten en snorkelen in de Rode Zee. Je kunt zelf rondreizen in je eigen huurauto of je rond laten rijden door een chauffeur die de mooiste plekjes weet. Met andere woorden: een beetje avontuur, een snufje cultuur en een scheutje natuur, goed schudden en je hebt de perfecte bestemming voor jouw volgende rondreis: Jordanië!

Boek jouw individuele rondreis naar Jordanië

Heeft Jordanië een plekje op jouw bucketlist veroverd? Laat je dan inspireren en stel jouw eigen individuele Jordanië-reis samen! Wij hebben de beste routes al voor je uitgestippeld, waarbij jij nog volop keuze hebt om de reis naar jouw hand te zetten. Hier een nachtje langer, daar een extra excursie of een special stay? Wat jij wilt. Boek de reis direct of vraag onze hulp, want die geven we je graag.

Jordanië - Wadi Rum - Jeep tour

Nog meer inspiratie opdoen? Lees meer blogs

Bekijk onze rondreizen

background-pattern